Koronavírus tájékoztató
2020. augusztus 31-től

Koronavírus info

A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY, MÁSODIK HULLÁM
VÁROSI INFORMÁCIÓK

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, HIVATALI ÜGYINTÉZÉS: ÓVINTÉZKEDÉSEK
Járványügyi megelőző óvintézkedéseket vezetnek be a Városi Ügyfélszolgálatnál és a hivatali ügyintézésben is. A cél az, hogy a hivatal működését, a gördülékeny ügyintézést a biztonsági előírások betartása mellett biztosítsák.
2020. szeptember 16.
tovább: Ügyfélszolgálat, óvintézkedések >>

VISELJÜNK ARCMASZKOT A PIACON! – KÉRI A HOPT
A jelenlegi szabályok szerint csak az árusoknak kötelező az arcmaszk viselése a piacon. Vásárlókra ez a szabály nem vonatkozik, azonban nekik is ajánlott az óvintézkedés. A Helyi Operatív Törzs arra kéri a szentendrei piac vásárlóit, hogy ezzel a figyelmességgel járuljanak hozzá a vírus terjedésének fékezéséhez, a város közösségének érdekében.
2020. szeptember 15.
tovább: Piac: arcmaszk viselése >>

HOPT: SZAPORODNAK A JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATOS PROBLÉMÁK
A fertőzöttséggel kapcsolatban helyi, városi adatokat a Járási Népegészségügyi Osztály nem tud adni, de ahogy emelkednek az országos adatok, úgy szaporodnak a városban is a járvánnyal kapcsolatos problémák. Ezek megoldásáról egyeztettek a Helyi Operatív Törzs (HOPT) szeptember 14-i ülésén.
2020. szeptember 15.
tovább: HOPT-ülés, 09.14. >>

VISELJÜNK ARCMASZKOT A PIACON! – KÉRI A HOPT
A jelenlegi szabályok szerint csak az árusoknak kötelező az arcmaszk viselése a piacon. Vásárlókra ez a szabály nem vonatkozik, azonban nekik is ajánlott az óvintézkedés. A Helyi Operatív Törzs arra kéri a szentendrei piac vásárlóit, hogy ezzel a figyelmességgel járuljanak hozzá a vírus terjedésének fékezéséhez, a város közösségének érdekében.
2020. szeptember 15.
tovább: Arcmaszk a piacon >>

ELŐVIGYÁZATOSSÁGRA INT A VÁROSI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Az aktuális járványügyi helyzet miatt, kérjük, hogy a Városi Ügyfélszolgálattal lehetőség szerint telefonon vagy e-mailen vegyék fel a kapcsolatot. Kérjük, hogy kizárólag azokat az ügyeket intézzék személyesen, amelyeknél ez feltétlenül szükséges. | ugyfelszolgalat@szentendre.hu |
+36-26/300-407
2020. szeptember 15.
tovább: Ügyfélszolgálat online, telefon >>

KÖSZÖNET A PEST MEGYEI KUTATÓ-MENTŐ SZOLGÁLATNAK
Fülöp Zsolt polgármester a város minden polgárának nevében köszönetet mondott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak (PMKMSZ) a “szakszerű, gyors és önzetlen segítségéért”. A Kutató-Mentő Szolgálat – ajándékként ajánlotta fel a munkáját a városnak –, és ingyen végezte el a fertőtlenítést a Szivárvány tagóvodában. 2020. szeptember 15.
tovább: Kutató-Mentő Szolgálat ingyen fertőtlenített >>

E-MAILBEN IS LEHET IDŐPONTOT KÉRNI A SZAKRENDELÉSEKRE
Szeptember 14-től elektronikus úton is lehet előjegyzést kérni a SZEI szakrendeléseire a rendelőintézet weboldalán, az “Időpontkérés e-mailben” kiemelt menüpontra kattintva. Az új intézkedés a telefonvonalak tehermentesítésével gyorsítja meg az időpontkérést.
2020. szeptember 14.
tovább: SZEI időpontfoglalás emailban>>

SZIVÁRVÁNY ÓVODA: ÚJABB FERTŐZÖTT, MA ESTE FERTŐTLENÍTÉS
A Szivárvány tagóvodában még egy COVID-19 fertőzött munkatársat találtak – annak köszönhetően, hogy polgármesteri utasításra elvégezték valamennyi munkatársnál a PCR-tesztet. Az önkormányzat ma, szeptember 14-én este elvégezteti a saját költségén az óvoda helyiségeinek, eszközeinek fertőtlenítését.
2020. szeptember 14.
tovább: Szivárvány óvoda COVID-fertőzött dadus >>

SZIVÁRVÁNY ÓVODA: NINCS SZÜKSÉG JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSRE
A PMKH Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály tájékoztatása szerint nincs szükség járványügyi intézkedésre a Szivárvány Tagóvodában. Ennek ellenére az önkormányzat a saját költségén valamennyi munkatársnál elvégezteti a PCR-tesztet.
2020. szeptember 11.
tovább: Nincs szükség járványügyi intézkedésre >>

HOPT: FELKÉSZÜLÉS A VÉDEKEZÉSRE
A koronavírus-járvány második hulláma miatt ismét rendszeresen ülésezik a Helyi Operatív Törzs (HOPT). A testület kiegészült Szentendre Város Egészségügyi Intézmények intézményvezetőjével, Dublinszki-Boda Péterrel és dr. Szoltsányi Gábor háziorvossal.
2020. szeptember 8.
tovább: HOPT-ülés, 09. 07. >>

FERTŐTLENÍTŐSZER-CSOMAGOT KAPOTT A VÁROS
Szeptember 1-én vehette át az önkormányzat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fertőtlenítőszerekből álló csomagját. A kísérő levél csak az átvétel helyéről, idejéről tájékoztatott, arról azonban nem, hogy a járvány második hullámában számíthat-e még az önkormányzat további központi védőfelszerelés- és védőeszköz-ellátásra.
2020. szeptember 3.
tovább: ÁEEK fertőtlenítőcsomag >>

A MASZKVISELÉS A TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKÖN (IS) KÖTELEZŐ
A Volánbusz egyes szentendrei járatain nem sikerül a Volánbusz Igazgatóságának elérnie, hogy maradéktalanul érvényesüljön a kötelező maszkviselés – erre hívja a figyelmet egy lakossági bejelentő.
2020. szeptember 2.
tovább: Maszkviselés kötelező >>

ÉRINTÉSMENTES KÉZFERTŐTLENÍTŐK, LÁZMÉRŐK AZ ÖNKORMÁNYZATTÓL
Érintésmentes kézfertőtlenítőket vásárolt az önkormányzat a nagy forgalmú közintézmények, köztük iskolák számára, a tanintézmények lázmérőket is kaptak.
2020. szeptember 1.
tovább: Védőeszközök közintézményeknek >>

A POLGÁRMESTER ISMÉT ÖSSZEHÍVJA A HELYI OPERATÍV TÖRZSET
A növekvő, napi új COVID-19-fertőzések adatai arra figyelmeztetnek, hogy a járvány nem ért véget. Veszélyhelyzet nincs, de járványügyi készültség van. A polgármester ismét összehívja a Helyi Operatív Törzset (HOPT), hogy megbeszéljék a felkészüléssel kapcsolatos feladatokat.
2020. augusztus 31.
tovább: Ismét ülésezik a HOPT >>