2021. január 14., 08:35

A gyermekintézményekben minden csoport működik, az óvodalátogatási kötelezettség halasztására február 1-ig adhat az óvodavezető felmentést. Az oltási terv szerint az első csoportba tartozó, egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók többsége már tudott regisztrálni a COVID-védőoltásra. A háziorvosoknál van influenzaoltás. Ezek voltak a Helyi Operatív Törzs (HOPT)  legutóbbi ülésének főbb témái.

A gyermekintézményekben minden munkatárs egészséges, minden csoport működik. A bölcsőde még nem kapott értesítést arról, hogy mikor regisztrálhatnak a munkatársak a COVID-oltásra, őket az oltási terv szerint a szociális ágazatban dolgozókkal együtt oltják.

Az óvodalátogatási kötelezettség halasztására február 1-ig adhat az óvodavezető felmentést. Idén 300 gyermek lesz iskoláskorú, január 15-ig kell eljuttatni az intézményvezetőhöz azt a szakértői véleményt, ami igazolja, hogy a gyermek még egy évig óvodában maradhat.

Gondozási Központban szigorúan betartják a járványügyi előírásokat, a Hajléktalanszállón emiatt kitiltásra is sor került. A munkatársaknak már volt lehetőségük a COVID-védőoltásra regisztrálni a Margit Kórház listáján. A HOPT-ülés után tájékoztatta a testületet a Gondozási Központ vezetője, hogy január 13-án ért el a szentendrei szociális alapellátásban dolgozókhoz a központilag elrendelt, COVID-gyorstesztek elvégzésének lehetősége a budapesti szűrőpontokon. A központ vezetője ismertette a munkatársakkal a COVID-szűréssel kapcsolatos információkat, de várhatóan a héten a dolgozók többsége már megkapja az első COVID-védőoltását.

Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézményben a járványügyi szabályok betartása mellett a megszokott munkarendben dolgoznak. A munkatársak szintén a Margit Kórházban regisztrálhattak COVID-védőoltásra.

Dr. Szoltsányi Gábor háziorvos elmondta: a háziorvosi körzetek dolgozói is beregisztráltak a COVID-védőoltásra, várhatóan a héten meg is kapják az első oltást. Influenzaoltás van a háziorvosoknál, COVID-védőoltás nincs, bár felröppent a hír a sajtóban, hogy majd a háziorvosoknál lesz elérhető, de ennek feltételei egyelőre nem adottak.

Szentendrei Egészségügyi Intézmények dolgozói már regisztráltak a védőoltásra. A térítéses COVID PCR-tesztelés iránt van érdeklődés, hetente harminc-negyven mintavétel történik.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban beindult könyvfutár-szolgáltatás, egyre többen kérik a házhozszállítást, a Duna TV riportot is készített a 70 éven felettieknek szóló új szolgáltatásról. A könyvcsomag-összeállítás változatlanul jól működik. Egyelőre még nem jelent meg az a rendelet, ami lehetővé tenné, hogy az olvasók bejöhessenek a pultig, és ne kint a szabadban kelljen átadni az előre összekészített könyvcsomagokat.

A V8 uszodában várják vissza a sportolókat, de egyelőre csak hatan jelentkeztek. Közben folynak a karbantartási munkák, és intézik a bértámogatási kérelmet. A munkatársak többsége szabadságon van.

A Városi Szolgáltató NZrt.-nél (VSZ) teljes a létszám, mindenki felépült a fertőzésből. A járványügyi védekezéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak.

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság a beosztás szerint végzi az intézmények fertőtlenítését.  Sok a látogató a városban, este hétig tele van a város – eléggé leterheli a rendészeket.

« 2021. október » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
vas 17

Kovács Margit, a Duna királynője

2019. 04. 06. - 2029. 12. 31.
pén 22

KARINTHY FERENC:DUNAKANYAR

október 22.. 18:00 - 19:30
pén 22
pén 29

Slow Village // Barlang, Szentendre

október 29.. 20:00 - 22:00