2021. január 20., 17:39

Heti HOPT híradó: a járás egészségügyi és a szociális dolgozóinak jelentős része már megkapta az első Pfizer–BioNTech-védőoltást. Egyelőre nem tudni, hogy a háziorvosoknál elérhető lesz-e a COVID-védőoltás. Több lakossági bejelentés érkezett megfagyás veszélye miatt a Családsegítőbe, olyan emberekről, akik nem tudják önmagukat ellátni. Mindegyiküknek megfelelő szállást biztosítottak. Többek között ezekről a témákról tárgyaltak a Helyi Operatív Törzs legutóbbi ülésén.

Dr. Szoltsányi Gábor háziorvos elmondta: egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást arról, hogy a háziorvosoknak mi lesz a szerepe a lakosság COVID elleni beoltásában.  Információi szerint még a szakmai kollégiumok tárgyalnak erről, ahogy az oltóanyagok beszerzéséről is.
A háziorvosok megkapták az első COVID – oltást a múlt héten.
A lakosságnak központilag kell regisztrálnia a COVID – védőoltásra, vagy online, vagy a postán kiküldött levelet visszaküldve. Az online regisztrációnál egy e-mail címmel csak egy személyt lehet regisztrálni, de újabb postafiókok nyitásával több családtag is bejegyezhető.

A Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben (SZEI) a Margit Kórház kitelepült teamje a szentendrei járás 171 egészségügyi és szociális ágazatban dolgozó munkatársát beoltotta a múlt héten. A SZEI biztosította a feltételeket, szervezte meg a részvételt, minden érintett dolgozót értesítettek a járásban. Mivel az oltás önkéntes, a járásban az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók körében kb. 50%-os lehet az átoltottság.

Gondozási Központban valamennyi jelentkező munkatárs megkapta az első oltását. Január 13-án ért el a szentendrei szociális alapellátásban dolgozókhoz a központilag elrendelt, COVID – gyorstesztek elvégzésének lehetősége a budapesti szűrőpontokon.
A Hajléktalanszállón felmérték, hogy kik kérnek oltást, a regisztráció az ellátottakra is vonatkozik, közülük négyen jelentkeztek. A szabályok be nem tartása miatti kitiltásokat felfüggesztették, a hideg beköszönte miatt. A rendészek rendszeres járőrözése a Hajléktalanszállón csökkenti a rendbontást.
Az idős gondozottak körében mindenkinek javasolják az oltást, az időseket egyébként általában a családtagok regisztrálják.

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézménynél több kritikus helyzetben lévő, önmagáról gondoskodni nem tudó emberről tettek bejelentést, olyanokról, akiknél fennállhat a megfagyás veszélye. Az intézmény kéri a szentendreieket, ha kritikus helyzetben lévő, önmagukat ellátni nem képes emberekről tudnak, akkor mindenképpen értesítsék az intézményt, a telefonos készenléti szolgálat munkaidőn túl és munkaszüneti napokon is elérhető.
Az intézmény munkatársai is megkapták az első COVID – védőoltást.

A gyermekintézményekben nincs beteg munkatárs. A bölcsődében folyik a beszoktatás. A munkatársak tesztelés iránti érdeklődése csökkent, a COVID – védőoltásra való jelentkezés sokkal jobban foglalkoztat mindenkit. Eddig még nem volt lehetőségük pedagógusként regisztrálni, várják a hivatalos értesítést.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban már heti két–három, hetven éven felüli olvasó kéri a könyvek házhoz szállítását.  A könyvtár online rendezvényei iránt is sokan érdeklődnek, a héten is lesz két programjuk.

A V8 uszodában készenléti állapot van, várják, hogy visszatérjenek a versenyszerűen sportolók. Talán májusban kinyithatnak.

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság valamennyi munkatársa egészséges. Arról nincs információjuk, hogy az országos oltási tervben a rendészeti dolgozók mikor kerülnek sorra.

« 2022. szeptember » loading...
h K s c p s v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
vas 25

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
vas 25

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
vas 25

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
vas 25

Vas István emlékkiállítás

június 24. - szeptember 25.
vas 25
vas 25
vas 25

Európai Sporthét – Szentendre

szeptember 23. - szeptember 30.
ked 27