2020. augusztus 31., 20:25
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A növekvő, napi új COVID-19-fertőzések adatai arra figyelmeztetnek, hogy a járvány nem ért véget. Veszélyhelyzet nincs, de járványügyi készültség van. A polgármester ismét összehívja a Helyi Operatív Törzset (HOPT), hogy megbeszéljék a felkészüléssel kapcsolatos feladatokat.

A nyolc tagú testület – Fülöp Zsolt polgármester, Pilis Dániel alpolgármester, dr. Schramm Gábor jegyző, Elek Zsófia kabinetvezető, Jámbor Ferenc rendészeti igazgató, Mandula Gergely, a Városi Szolgáltató NZrt. vezérigazgatója, Varga Katalin kommunikációs vezető, Gulyás József stratégiai és kommunikációs tanácsadó – kiegészül a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjével, Lakatos Judittal, Dublinszki-Boda Péterrel, Szentendre Város Egészségügyi Intézmények intézményvezetőjével és dr. Szoltsányi Gábor háziorvossal.

A testület hetente, hétfőnként fog egyeztetni, áttekinti a városi intézmények, cégek, polgármesteri hivatal járványügyi felkészültségét, előkészítik az esetleges kormányzati intézkedésekből fakadó teendőket. Az aktuális helyzethez igazodva döntenek a szükséges helyi, járványügyi feladatokról.

kép: atlo.team/KORONAMONITOR