2020. szeptember 2., 17:43
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Most, hogy a koronavírusos új fertőzések és az aktív betegek száma meredeken emelkedik, különösen fontos, hogy a tömegközlekedési eszközökön, üzletekben maszkot viseljünk, amit a kormányrendelet is előír. Ennek be nem tartásáért bírságol a rendőrség. A Volánbusz egyes szentendrei járatain azonban nem sikerül a Volánbusz Igazgatóságának elérnie, hogy maradéktalanul érvényesüljön a kötelező maszkviselés – erre hívja a figyelmet egy lakossági bejelentő.

A szentendrei lakos már nem először fordul a Volánbusz Igazgatóságához – konkrét eseteket, járatszámmal, rendszámmal leírva –, hogy tartassák be a buszvezetőkkel a szabályokat, és ellenőrizzék az utasok maszkviselését is. A június eleji bejelentése kapcsán a Volánbusz panaszirodája – elnézést kérve – el is ismerte, hogy a buszvezető hibázott, és fokozott ellenőrzést ígért. Úgy tűnik azonban, hogy egyes szentendrei járatokon nem sikerül a Volánbusz Igazgatóságának elérnie, hogy maradéktalanul érvényesüljön a kötelező maszkviselés a buszokon. A bejelentő szentendrei lakos szeptember 1-jén ismét azt tapasztalta a Püspökmajor lakótelep és Bp. Újpest Városkapu útvonalon közlekedő járaton, hogy a buszvezetőn nem volt maszk, az iskolába menő diákok többsége sem viselt maszkot, s a buszvezető nem is figyelmeztette erre őket.

Bejelentését a Polgármesteri Hivatalba is elküldte. Fülöp Zsolt polgármester megköszönte a szentendrei lakosnak a köz érdekében tett bejelentését, és jogkövető magatartásra kéri a szentendreieket.

A megfertőződés kockázatának csökkentése érdekében korábban a Volánbusz járatainak csúcsidőszaki sűrítését szorgalmazta Leányfalu, Szentendre és Tahitótfalu polgármestere. Erre azonban még nem érkezett válasz.

A városvezetés kéri, hogy mindenki tartsa be az előírásokat, szabályosan – orrot, szájat eltakarva – viseljenek maszkot a tömegközlekedési eszközökön, zárt térben, üzletekben. Nagy forgalmú köztereken is ajánlott a maszkviselés, és a biztonsági távolság betartása.