2020. szeptember 11., 13:34

A PMKH Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály tájékoztatása szerint nincs szükség járványügyi intézkedésre a Szivárvány Tagóvodában. Ennek ellenére az önkormányzat a saját költségén valamennyi munkatársnál elvégezteti a PCR-tesztet.

Az intézményvezető, Hajnal Szilvia – az előírásoknak megfelelően – szeptember 10-én tájékoztatta a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályt, az EMMI-t és a polgármestert, hogy az egyik dajka munkakörben dolgozó munkatársuk második COVID-tesztje pozitív lett. A munkatárs azonban augusztus 28. óta nem volt az intézményben.

A mb. járási tisztifőorvos, dr. Vörös József – “az utolsó kontaktustól eltelt hosszú időre, illetve a késő pozitivitásra való tekintettel” – úgy rendelkezett, hogy “mellőzhető a járványügyi megfigyelés alá helyezés”. Ugyanakkor “kérjük az érintett dolgozók önmegfigyelését” — olvasható a mb. járási tisztifőorvos levelében.

Annak ellenére, hogy a Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya – az önmegfigyelésen kívül – más járványügyi intézkedést nem tart szükségesnek, polgármesteri utasításra valamennyi munkatársnál elvégeztetik a PCR-tesztet az önkormányzat költségén. Fülöp Zsolt utasította az intézményvezetőt, hogy ismertesse a szülőkkel a Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály állásfoglalását az ügyben, és tájékoztassa őket arról, hogy az önkormányzat saját költségén tesztelteti az óvoda valamennyi munkatársát.