2021. április 21., 15:15

Az óvodásoknak mintegy felét nem vitték óvodába hétfőn a szülők. A bölcsődében viszont emelkedik a gyereklétszám. A szokásos betegellátás mellett, folyamatosan oltanak a háziorvosok. Szentendre Város Egészségügyi Intézményeinek munkatársai készülnek az április 25-i nagy létszámú oltásra, több mint ezer ember kapja meg a második oltását. Ezek voltak a Helyi Operatív Törzs legutóbbi ülésének főbb témái.

A Szentendre Városi Óvodák valamennyi tagóvodája kinyitott. A nyolcszáz gyerekből kb. négyszáz gyereket hoztak óvodába a szülők. Az intézményvezető folyamatosan kapja az óvodába járás alóli felmentési kérelmeket, több száz engedélyező levelet kell megírnia. A veszélyhelyzet ideje alatt az intézményvezető egy hónapra adhat felmentést, ha az letelik, akkor újra be kell adni a kérelmeket. Elkezdődtek az óvodai beiratkozások, eddig 35-en jelentkeztek az óvodákba.

A Püspökmajor Lakótelepi Bölcsődében emelkedik a gyereklétszám, már szár fölött van. Csak tünetmentes gyermeket engednek be, nátha, köhögés esetén kérik a szülőket, hogy forduljanak orvoshoz. Orvosi igazolással vagy három, tünetmentes nap után szülői nyilatkozattal jöhetnek ismét bölcsődébe. Folyamatosan kapják a jelentkezéseket a következő nevelési évre. Száz gyerek lesz óvodáskorú az idén. Eddig 85 új jelentkező van. Nyáron négyhetes szünet lesz. Több munkatárs megy az idén nyugdíjba.

Dr. Szoltsányi Gábor háziorvos szerint a járvány most plató fázisban van. A szokásos betegellátás mellett, folyamatosan oltanak a háziorvosok. Az oltások megszervezése, a telefonálgatás nagyon sok időt vesz igénybe. A praxisoknál a betegeknek úgy 30%-a lehet beoltva. – Sokan nem értik, hogy az egyik orvosnál már a fiatalabb korosztály van soron, míg a másiknál még mindig az idősebb korosztály oltása folyik. Ez attól függ, hogy milyen az adott praxisban lévő betegek korösszetétele – mondta Szoltsányi doktor. A háziorvosok oltási napjain az önkormányzati dolgozók önkéntesként segítik a betegirányítást.

A Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben (SZEI) folynak az április 25-i, vasárnapi nagy létszámú oltás előkészítési munkái, a járás 24 háziorvosi körzetének több mint ezer betege kapja meg a második oltását.

A Gondozási Központban intézményvezetője elmondta, hogy nagyon jó döntés volt az elkülönítő konténerek telepítése, nagy szükség volt rájuk a szállóra érkező fertőzöttek miatt.  Hajléktalanszállón nagyon jól jöttek a könyvtártól kapott újságok, ezzel kicsit lekötik magukat a gondozottak. Egyébként minden szolgáltatásuk működik a járványügyi előírások szerint. A közétkeztetésben dolgozó egyik munkatársuk betegedett meg koronavírus okozta fertőzés miatt.

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény valamennyi szolgáltatása működik, a szokott módon dolgozik minden munkatárs. Tervezik a teljes nyitás utáni programokat, a nyári táborokat.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár szolgáltatásai iránt nagy az érdeklődés. Sokan veszik igénybe a könyvcsomag-összeállítással történő kölcsönzést, de a Püspökmajori klubkönyvtárba is sok olvasó tért vissza. A könyvtár munkatársai is szívesen önkénteskednek a háziorvosoknál a nagyobb létszámú oltásoknál. Egy munkatársuk betegedett meg a koronavírus miatt.

A Szentendrei Kulturális Központban – reménykedve a mielőbbi teljes nyitásban – tervezik a programjaikat. A Kulturális Központ munkatársai is részt vesznek az oltásra érkezők irányításában a háziorvosi rendelőben.

A piacot is üzemeltető Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft.-nél kinyitott az iroda. A hétvégén volt lakossági antik piac is, talán kicsit kevesebben voltak most hétvégén, mint egyébként.

V8 uszoda ismét megtelt a versenyszerűen sportolókkal, délután háromtól este hatig telt ház van, gyakorlatilag 3–4 egyesület lefoglalja a medence valamennyi sávját. A Postás strandot a júniusi nyitásra készítik elő. Összeállították az uszoda ajánlatát a nyári táborokat szervező civil szervezeteknek, egyesületeknek.

A Városi Szolgáltató NZrt. (VSZ) folyamatosan végzi az önkormányzati intézmények ózongenerátoros, illetve a játszóterek tisztítószeres fertőtlenítését. A kritikus munkahelyen dolgozó, már beoltott kollégákat nem tesztelik a későbbiekben. Több munkatársuk van betegállományban koronavírus-fertőzés, illetve -gyanú miatt.

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság (SZERI) munkatársai megtervezték a vasárnapi nagy létszámú oltás miatt szükségessé váló ideiglenes forgalmi rendet a SZEI és Városháza környékén. Szombat este nyolctól lesz kitáblázva és leszalagozva a környék. A forgalomirányításba és a parkoltatásba – a nyolc-kilenc fős rendészeti csapat mellett – polgárőröket is szeretnének bevonni.

« 2022. október » loading...
h K s c p s v
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
vas 02

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
vas 02

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
vas 02

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
vas 02
vas 02
vas 02

A mi Petőfink – kiállítás

szeptember 21. - október 21.
vas 02

Borbély Műhely jazzklub

október 2.. 19:30
hét 03

Országos Könyvtári Napok

október 3. - október 8.
szo 08

Csontó Lajos: Egybeesés – kiállítás

október 8. - október 30.
szo 08
pén 28

Karinthy Ferenc: Dunakanyar

október 28.. 18:00 - 19:30
vas 30

Karinthy Ferenc: Dunakanyar

október 30.. 18:00