A 11-es főút szentendrei szakaszának felújítása

Oldalunkon a 11-es főút rekonstrukciójával kapcsolatos információkat tesszük közzé, összegyűjtve a már korábban megjelent cikkeinket, a forgalommodellezés hatástanulmányait és egyéb dokumentumokat. Terveink szerint a felújítás idején naprakész tájékoztatást kívánunk nyújtani a közlekedőknek.
Pilis Dániel alpolgármester összefoglaló tájékoztatója a 11-es főút rekonstrukciójával kapcsolatos egyeztetésekről.
A tájékoztatót a képviselő-testület 2021. 12.15-i ülésén tárgyalta »
Tervezett forgalomtechnikai változások
térképen »
NEM KAP KORMÁNYZATI TÁMOGATÁST A POMÁZI ÚT FELÚJÍTÁSA
11-es felújítás 2022. december 8., 17:26 | Forráshiányra hivatkozva elutasították az önkormányzat pályázatát, amelyet a Pomázi út Radnóti utca és a közterület határa közötti szakaszának felújítására nyújtott be a Belügyminisztérium „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című felhívására. TOVÁBB »
TÖBB RÉGIÓS BERUHÁZÁST IS ELHALASZT A KORMÁNY, A 11-ES FELÚJÍTÁSA IS ÉVEKET CSÚSZHAT
11-es felújítás 2022. szeptember 21., 09:53 | Az energiaválság súlyos terhét nehezen kezelő költségvetés kiadásainak csökkentése érdekében összeállított, és a hét első napján nyilvánosságra hozott, 284 beruházást érintő, 2100 milliárd forintos pénzügyi megszorító csomagnak sajnos több tétele is érinti a szentendreieket. Az is előfordulhat, hogy bizonytalan időre a 11-es főút régóta várt felújítása is kútba esik. TOVÁBB »
HA ÁTMEGY A ROSTÁN, AUGUSZTUS 20. UTÁN KEZDŐDHET A KIVITELEZÉS
11-es felújítás 2022. június 14., 22:23 | Augusztus 20. után kezdődhet el a 11-es főút felújításának kivitelezése, bár ezt befolyásolhatja annak az állami felülvizsgálatnak a végeredménye, amelynek során az Építési és Beruházási Minisztérium egytől egyig mérlegeli a beruházási terveket. A szentendrei városvezetés által kezdeményezett múlt heti egyeztetésen Vitályos Eszter országgyűlési képviselő a beruházás jelentőségét méltatva hangsúlyozta, hogy a felújítás alatt várható minden közlekedési nehézség ellenére a rekonstrukció megvalósulása örömteli esemény a térség számára. Magyari László, a Magyar Közút Pest megyei igazgatója tájékoztatót tartott az előkészítés jelenlegi állapotáról, a felújítás alatti forgalomkezelés lehetőségeiről, és válaszolt a jelenlévők kérdéseire. Az egyeztetésen részt vettek a környező települések polgármesterei, munkatársai, továbbá a Szentendrei Rendőrkapitányság és a Volánbusz képviselői. TOVÁBB »
ELKEZDŐDTEK AZ EGYEZTETÉSEK A FORGALOMTERELÉSRŐL
11-es felújítás 2022. június 3., 09:40 | Májusban elkezdődtek az önkormányzat által tavaly ősz óta szorgalmazott, a 11-es felújítása során szükségessé váló forgalomtereléssel kapcsolatos egyeztetések. A találkozó résztvevői megvizsgálták az építkezés alatti forgalomtechnikai és terelési alapelveket, kitérve az egyes közszolgáltatók – a mentők, a tűzoltók és a tömegközlekedési szolgáltatók – feladatellátásának biztosítására. Egyeztették a torlódások csökkentésének lehetőségeit, a Duna korzó ideiglenes és időszakos megnyitásának feltételeit, az éjszakai munkavégzési lehetőségeket, a szolgáltatók igényeit és a gyalogos közlekedés segítésével kapcsolatos lehetséges megoldásokat. TOVÁBB »
DMRV: MINTEGY 3500 MÉTER HOSSZAN TERVEZIK CSERÉLNI AZ IVÓVÍZHÁLÓZATOT
11-es felújítás 2022. április 13., 16:35 | A Magyar Közút NZrt. útfelújítási munkálataival párhuzamosan a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) Szentendrén a 11-es út mentén húzódó ivóvízhálózaton az útpályát érintő szakaszokon tervez ivóvízvezeték-cserét. Ha megvalósulnak a tervek, akkor biztonságosabbá válik a vízszolgáltatás. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődhet el az ivóvízvezeték rekonstrukciója. Az elkészült tervekről a múlt héten egyeztetettek a városvezetéssel. TOVÁBB »
A 11-ES FELÚJÍTÁSA A KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS UTÁN, A NYÁR VÉGÉN KEZDŐDHET
11-es felújítás 2022. március 24., 14:48 | A beruházás megkezdéséről a közösségi médiában terjedő információk pontosítása érdekében Fülöp Zsolt tájékoztatást kért a Magyar Közúttól a munkák várható menetrendjéről. Az út városi szakaszán még nem a 11-es felújítása kezdődött meg.
TOVÁBB »
MAGYAR KÖZÚT: A 11-ES FELÚJÍTÁSÁNAK KIVITELEZÉSE AUGUSZTUS KÖZEPÉN KEZDŐDHET
11-es felújítás augusztusban kezdődhet2022. február 11., 17:23 | Az önkormányzat által tavaly kezdeményezett, idén január közepére ígért forgalomterelési egyeztetésre a Magyar Közút szerint – a 11-es főút útépítési terveinek véglegesítése után – leghamarabb február végén kerülhet sor. Az építési tervek és azok engedélyei jelenleg 99%-os készültségűek. A Magyar Közút tájékoztatása szerint a tervengedélyeztetési szakasz lezárultát követően kerülhet sor a kivitelezési közbeszerzés lefolytatására, valamint a nyertes kivitelezővel történő szerződéskötésre. TOVÁBB »
JÓVÁHAGYTA A KORMÁNYHIVATAL A 11-ES FELÚJÍTÁSI  TERVEIT
Számolj velünk 11-es!2022. január 26., 13:55 | Az engedély megszületésével a Magyar Közút kiírhatja a közbeszerzési eljárást, utóbbi lefolytatása várhatóan másfél-két hónapot vesz igénybe.
A határozat kitér a Rózsa utcai, a Duna korzói és az Egres utcai csomópontok átépítésének engedélyezésére is, amelyek átalakítását sokan szorgalmazták, és amit az önkormányzat megrendelésére készült forgalommodellezési tanulmány is szükségesnek tartott. TOVÁBB »
A 11-ES ÚT FELÚJÍTÁSÁT IS BEFOLYÁSOLHATJÁK A BFK TERVEI
Számolj velünk 11-es!2021. december 17. | A Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója és Vitályos Eszter, a Fidesz választókerületi elnökével közösen tartott szentendrei sajtótájékoztatóján, december 15-én ismertette a H5 HÉV és a Volánbusz pályaudvar fejlesztési terveit.  A bemutatott tervek a 11-es út felújítását előkészítő eddigi döntésekkel kapcsolatban több problémát is felvetnek. A két nagy beruházás összehangolásának miatt – a szentendreiek érdekeit képviselve – Pilis Dániel alpolgármester levélben fordult a Magyar Közút illetékeseihez. TOVÁBB »
A TERVEZETT IDŐBEN MEGKEZDŐDIK A 11-ES ÚT FELÚJÍTÁSA!
Számolj velünk 11-es!2021. december 3. | A 11-es út felújításával kapcsolatos december 3-i egyeztetésen elért eredményeket közös nyilatkozatban összegezték a tárgyaló felek. A háromoldalú megbeszélés, amelyre meghívást kapott a Magyar Közút Pest-megyei igazgatója és Szentendre Város polgármestere is. A Magyar Közút a szentendrei önkormányzat módosítási javaslatai közül dr. Vitályos Eszter képviselő asszony és Fülöp Zsolt polgármester kérésére befogadta a Telep utcánál a balra kanyarodással kapcsolatos önkormányzati módosítási javaslatot. Ezen változtatások nem okoznak fennakadást az előkészítésben, így késedelem nélkül, az eredeti tervek alapján jövő tavasszal megkezdődnek a munkálatok…TOVÁBB »
11-ES ÚT FELÚJÍTÁSA: EGY NAP KÉSEDELEM SEM FOGADHATÓ EL!
Számolj velünk 11-es! 2021. november 26. | Nem felel meg a valóságnak az a Vitályos Eszter által közzétett információ, mely szerint „a szentendrei önkormányzat határidőn túli módosítási javaslatokat nyújtott be a 11-es út felújításával kapcsolatban, amely megakaszthatja a Kormány projektjét”. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára először a közösségi médiában adott hangot ezzel kapcsolatos aggodalmainak, majd emailt írt a témában Szentendre polgármesterének. A poszt és a levél tartalmával szemben a valóság az, hogy a város vezetése folyamatosan egyeztetett a Magyar Közút Zrt. illetékeseivel a várost átszelő út rekonstrukciójának részleteiről, és minden információt időben átadott a beruházó állami szereplők megalapozott döntéseit segítve, hozzájárulva ahhoz, hogy a Magyar Közút jól előkészítve és időben megkezdhesse a munkát. TOVÁBB »
BEÉPÍTI A SZENTENDREI JAVASLATOKAT A TERVEKBE A MAGYAR KÖZÚT
Számolj velünk 11-es! 2021. november 4. | Legkorábban 2022 tavaszán kezdődhet el a 11-es főút szentendrei szakaszának rekonstrukciója, és várhatóan tizenöt hónapig tart majd. Az önkormányzat – a bevont szakértőkkel és civilekkel közösen – javaslatcsomagot állított össze a felújításhoz, amelynek részleteiről a tavaly november óta folyó tárgyalásokon egyeztettek. A javaslatok többségét a Magyar Közút a kiviteli tervekbe beépíti. Az egyeztetések során elért eredményeket a tárgyalásokon részt vett önkormányzati munkacsoport tájékoztatója alapján foglaltuk össze. TOVÁBB »
A MAGYAR KÖZÚT BEMUTATTA A 11-ES FELÚJÍTÁSÁNAK MŰSZAKI TERVEIT
2021. június 17. | A Magyar Közút június 8-án bemutatta a 11-es út szentendrei szakaszának módosításokkal bővített műszaki terveit. A hosszas egyeztetések után jóváhagyott és véglegesített műszaki tervek alapján augusztusra elkészülnek a kivitelezési tervek. A műszaki tervek alapján teljes egészében megújul az útburkolat, a csapadékvíz-elvezető rendszer, továbbá több nagy csomópont is. Átalakul a forgalomirányító rendszer – az aktuális forgalomhoz igazítva – mintegy hetven féle variációra ad majd lehetőséget. TOVÁBB »
HOL TART MOST A 11-ES ÚT ÜGYE?
Számolj velünk 11-es! 2021. március 28. | 2021 a tervezés éve: folyamatosak az egyeztetések a Magyar Közúttal, maradnak a kerékpárnyom felfestések. A Magyar Közúttal történő egyeztetésekkel párhuzamosan, a 2021-es tervezési időszakban Drávucz Zsolt, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökének koordinációjával a bizottság mellett működő közlekedési munkacsoporttal együtt az önkormányzat a különböző érdekképviseleti szervezetek számára is lehetőséget biztosít a tervezési folyamat megismerésére, észrevételeik, javaslataik megfogalmazására. Összefoglaló a 11-es út felújítási terveiről. TOVÁBB »
EGYEZTETÉS A SZÁMOLJ VELÜNK 11-ES! PROJEKTRŐL
Számolj velünk 11-es! 2020. december 2. | Idén októberben a szentendrei önkormányzat elvégeztette a 11-es főút összetett közlekedési problémáinak komplex felmérését. A felmérés eredményei alapján készülő tanulmány utolsó fázisában a konkrét javaslatokat és a forgalmi modellezést készítik el a szakemberek. A mérnökökkel december 1-jén egyeztettek a város vezetői és projektfelelősei az eddig elkészült munkákról. TOVÁBB »
RENDBE HOZZÁK A 11-ES SZENTENDREI SZAKASZÁT, SZÓL AZ ÍGÉRET
Számolj velünk 11-es! 2020. november 14. | Az országos útfelújítási programban 4,5 milliárd forintos felújítási program megvalósítása vette kezdetét a 11-es számú főút Budapest-Esztergom-Tát szakaszán is, mely program keretében Szentendrén a volt orosz laktanyától a Határcsárdáig mintegy hét kilométernyi útszakasz rendbetétele szerepel. A tervezési munkálatok hosszát – mely a tervezési munkák elkészítését és az engedélyek beszerzését együtt foglalja magába – akkor mintegy 1 évre, a kivitelezési időtartamot várhatóan négy hónapra becsülték. Mindez Hadházy Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének Szentendrén tartott sajtótájékoztatóján derült ki. A sajtóeseményre a város polgármesterét nem hívták meg, a döntésekről nem tájékoztatták.  TOVÁBB »
A SZÁMOLJ VELÜNK – 11-ES! PROJEKT EDDIGI EREDMÉNYEI
Számolj velünk 11-es!2020. november 21.| 2020 szeptemberében indult a Számolj velünk – 11-es! projekt, mely során a szentendrei önkormányzat saját forrásból finanszírozott egy átfogó, szakszerű, pontos forgalomfelmérést a 11-es főút szentendrei szakaszán. Az így létrehozott 11-es útmodell nem csupán a forgalomirányító jelzőlámpák összehangolása, azaz a „zöldhullám” megvalósítása miatt fontos, hanem ezáltal az egyes csomóponti fejlesztések forgalomra történő hatásai is pontosan előjelezhetők. Az így létrehozott modellel bármilyen, a 11-es út szentendrei szakaszát érő beavatkozás hatása pontosan és előzetesen lemodellezhető. A modell elkészítésén túl problématérkép is készült, mellyel az önkormányzat a lakossági észrevételek alapján gyűjtötte össze és értékelte ki a legfontosabb megoldandó problémákat. 2020. november 12-én az önkormányzat kezdeményezte egyeztetésen a tanulmány készítőivel – InnoQualea, Műegyetem – közösen bemutatták a Magyar Közútnak a 11-es modellezés tanulmánytervét, amiről a városi honlap november 21-én számolt be. TOVÁBB »
PROBLÉMATÉRKÉP: 1000 KÉRDŐÍV AZ ELSŐ HÉTEN
Számolj velünk 11-es! 2020. október 9. | Október elejétől tart a 11-es projekt problématérképének adatfelvétele. Ebben is sikerrel kérte a közlekedők részvételét a város: már több mint ezer kérdőívet töltöttek ki és küldtek be civil közreműködők, reflektálva a 11-es főút legfőbb problémáit érintő kérdésekre, szakaszonként, csomópontonként vizsgálva az utat. A kérdőív kitöltése 5-10 percet vesz igénybe, a kérdőívek feldolgozásával kirajzolódhatnak a 11-es közlekedésének legfontosabb problémái.  TOVÁBB »
ELINDULT A PROBLÉMATÉRKÉP ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Számolj velünk 11-es! 2020. október 2. | Sikerrel zárult az applikációs forgalomszámlálás. Várakozáson felüli adatmennyiség érkezett be: több mint 40 ember 300 feletti tracket szolgáltatott, ami összesen több mint 20 000 mérési pontot jelent a 11-es főút szentendrei szakaszán. Az adatszolgáltatók között volt autóbuszos, kerékpáros és robogós, a többségük azonban személyautóval közlekedik a 11-es főúton. A 11-es projekt a problématérkép adatfelvételével folytatódik, ebben szintén a közlekedők részvételét kéri a város: a problématérkép kérdőív kitöltésével bárki hozzájárulhat a projekt eredményességéhez. TOVÁBB »
KÖZÖSSÉGI ADATGYŰJTÉS A 11-ES ÚTON
Számolj velünk 11-es! 2020. szeptember 22. | A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszéke egy éve hirdette meg az ún. crowdsourcing (tömegtől nyert információk, így működik pl. a Wikipedia, vagy a WAZE alkalmazás is – a szerk.) eszközökkel támogatott forgalommodellezést, mint kutatási témát. A felhívás nyomán jelen pillanatban egy hallgatójuk a diplomamunkájában keresi a választ: az utazások nyomkövetése az OpenStreetMap alkalmazás (OsmAnd) segítségével milyen mértékben, és hogyan képes támogatni a tervezési feladatokat. S hogy mi köze mindehhez Szentendrének, dr. Tóth János tanszékvezető mondja el. TOVÁBB »
A RENDŐRKAPITÁNYSÁG IS BEKAPCSOLÓDIK A 11-ES ÚT PROJEKTBE
Számolj velünk 11-es! 2020. szeptember 17. | A polgármester és Szentendre mb. rendőrkapitányának találkozóján áttekintették a város ügyeit, tárgyaltak a 11-es út forgalommodellezéséről, a város biztonságának, rendjének fenntartását segítő kamerarendszerről. Krauth Ferenc, Szentendre Rendőrkapitányság mb. kapitánya elmondta, hogy a kapitányságon készül egy javaslatcsomag a város közlekedésének javítására. Rövidesen átadja, ezzel is segítve a 11-es út forgalommodellezését, a szükséges forgalomtechnikai módosítások megtervezését. TOVÁBB »
SZÁMOLJ VELÜNK! – INDUL A 11-ES PROJEKT ELSŐ SZAKASZA
Számolj velünk 11-es! 2020. szeptember 7. | A 11-es projekt célja egy forgalmi hatástanulmány elkészítése, melyhez szeptember 8-án indul az adatgyűjtés. Ennek során a 11-es út Szentendrén átvezető szakaszán elkezdik mérni a forgalmat. A projektben a városban közlekedők közreműködésére is számít az önkormányzat. A cél: a 11-es út közlekedésének javítása, a szentendreiek igényeinek hatékony és biztonságos kiszolgálása. Ahhoz, hogy ez a távlati cél megvalósuljon, rendkívül fontos a forgalom pontos felmérése. Ez az alapja minden további lépésnek. A projekt — amelynek során forgalomszimulációs modellezés készül el –, három szakaszban zajlik: 1. forgalomszámlálás, 2. applikáció 3. problématérkép. Az első szakasz tehát szeptember 8-án, forgalomszámlálással indul. TOVÁBB »