2021. április 20., 07:34

A járás 24 háziorvosi körzetének betegei közül azok – akik március 20-án kapták meg a COVID-védőoltást Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben (SZEI) –, a hétvégén, április 25-én, vasárnap kapják meg a második oltásukat. A nagy létszámú oltást szervező és lebonyolító SZEI munkatársai azt kérik, hogy senki ne érkezzen korábban, mint az oltási kártyáján szereplő időpont (ld. a képünket), inkább késsen kicsit.

Nem kapnak külön értesítést a második oltás időpontjáról, hanem az első alkalommal kapott oltási kártyán feltüntetett időpontra kell érkezni.
A tömeg feltorlódása, a sorban állás elkerülése miatt NAGYON FONTOS, hogy a megadott időpontnál SEMMIKÉPPEN NE ÉRKEZZENEK KORÁBBAN a SZEI-hez. Azt üzenik az oltást szervezők, hogy aki esetleg késik, az is meg fogja kapni az oltását, ne izguljon senki, mindenkit megvárnak.
Ne feledjék magukkal hozni az az első oltáskor kapott oltási kártyát és a nyilatkozatot kitöltve, valamint a TAJ-kártyát. (Ha valakinek esetleg nincs meg az oltási kártyája, jöjjön nyugodtan!)
Akik nem tudnak elmenni a második oltásra, azok jelezzék a háziorvosuknak. A SZEI az oltási nap lezárta után pontos jelentést készít a beoltottakról, ebben rögzítésre kerülnek azoknak az adatai is, akik nem kapták meg a második oltást. A védelmi központ döntésétől függően kaphatják meg a második oltást, erről a későbbiekben értesítik őket.
Aki az első oltás után esetleg COVID-fertőzésen esett át, de már nem beteg, nem lázas, a gyógyulása után eltelt 10 nap, azok megkaphatják a második oltást.
A zökkenőmentes parkolás érdekében is fontos, hogy ne érkezzenek előbb. A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkatársai nagy létszámmal lesznek jelen, és irányítani fogják a parkolást, ami hasonlóképpen történik, mint az első alkalommal. A 11-esről a Bükkös parti lehajtásnál megállítják a gépkocsival érkezőket, akik nem oltásra jönnek, azokat a Bajcsy-Zsilinszky utca felé terelik el, a Bükkös partra csak az oltásra érkezőket engedik be, itt csak az oltás ideje alatt lehet várakozni. A Városháza és a SZEI környékén ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki, aki teheti, kerülje el a belvárosnak ezt a részét. A rendészek azt kérik, hogy akinek nem esik nehezére egy kis séta, azok inkább a Castrum parkolóban álljanak meg.