2021. május 19., 10:06

Egy-két óra alatt betelt a 400 vakcinára kijelölt összes, online foglalható időpont a Város Egészségügyi Intézményeiben. A Sinopharmra folyamatosan lehet időpontot foglalni, de napról-napra változik a helyzet, érkeznek más vakcinák is, amiről a város és a SZEI honlapján tájékozódhatnak. Általában a hét első felében derül ki, hogy a következő héten milyen és mennyi vakcina áll rendelkezésre, e szerint töltik fel a foglalható időpontokat.

Ma délelőtt jelent meg a hír a város web-oldalán, hogy a héten Pfizer–BioNTech vakcinára lehet időpontot foglalni Szentendre Város Egészségügyi Intézményei oltópontra. Rövid idő alatt azonban betelt az összes időpont. Jelenleg csak Sinopharm áll rendelkezésre a SZEI-ben, de bármikor érkezhet más vakcina is. 

Az online időpontfoglalót csak azok tudják használni, akik regisztráltak a kormányzati oldalon és a regisztrációjukat a rendszer már ellenőrizte. A vakcina regisztráció lekérdezés oldalon ellenőrizhető, hogy elfogadta-e a rendszer, ill. hogy milyen státuszban van a regisztráció.

Az időpontfoglaló kezelése könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen, oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható.

A SZEI munkatársai kérik, hogy – lehetőleg – pontosan, a foglalnak időpontra érkezzenek, semmiképpen se korábban.

További információ >>