2020. december 24., 09:02

Nagy a tömeg a városban, egyre kevesebben viselnek maszkot a Szentendrei Rendészet tapasztalatai szerint. Egy állandó COVID-szűrőállomás telepítése felgyorsítaná a tesztelést a régióban. A Vasárnapi Merőkanál kabátgyűjtő akciója során sajnos sok használhatatlan ruhanemű került a könyvtár elé, ezért az akciót, kérésükre, máshol folytatják. Ezek voltak a Helyi Operatív Törzs idei, utolsó ülésének főbb témái.

Folyamatosan oltják a háziorvosok az influenza oltásra jelentkezőket. Úgy tűnik, hogy kevesebb a COVID-tünetes beteg, de ebből messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni – tájékoztatott dr. Szoltsányi Gábor háziorvos. A COVID-szűrőbusszal kapcsolatban Szoltsányi doktor elmondta, hogy jó lenne, ha állandóra telepítenének egy mintavételi pontot a régióban, az jelentene igazi segítséget és gyorsítaná fel a teszteléseket.

Szentendrei Város Egészségügyi Intézményeiben (SZEI) – ahogy az lenni szokott decemberben – csökkent a betegforgalom. Elkezdték a munkatársak központilag elrendelt tesztelését: 65 kolléga jelentkezett előzetesen az önkéntesen választható szűrésre, eddig 28 munkatársnál történt meg a mintavétel, egy kollégánál lett az eredmény pozitív.

Gondozási Központban az ünnepek közötti munkanapokon is dolgoznak. A szociális étkeztetést kiszállítással biztosítják, az Idősek klubjában a helyben nyújtott szolgáltatások szünetelnek, de akinek szüksége van rá, azokat otthonukban látják el, ill. folyamatosan tartják velük a kapcsolatot. A hajléktalanszállón a lakókonténereket átadták. A szálló a pannóniatelepi gyűjtésből nagy adománycsomagot kapott, és még az éppen elromló mosó-, ill. szárítógépre indított kampányuk is sikeres volt. A hajléktalanszálló dolgozóinak központilag elrendelt szűrése kapcsán több érdeklődő levelet is kaptak a teszteket elosztó központból, hogy igénylik-e továbbra is teszteket. A Gondozási Központ folytatni kívánja a munkatársak rendszeres szűrését.

A Szentendrei Kulturális Központ online programjai nagyon sikeresek, a negyedik adventi gyertyagyújtást kilencszázan nézték a weben, de nagyon sokan jelennek meg a téren személyesen is. December 24-én 9 órára meglepetést terveznek, mindenkit várnak az Advent Szentendrén facebook oldalon, valamint a szentendrei kulturális központ és a Szentendre hivatalos facebook oldalán. Szilveszterkor az egész a Fő térre kiterjedő fényfestés lesz 19 óráig.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár könyvcsomag-összeállításos könyvkölcsönzési szolgáltatása nagyon népszerű. Könyvtár-futár szolgáltatás keretében a 70 éven felülieknek és a mozgásukban korlátozottaknak biztosítják a rendelt könyvek házhoz szállítását. Arra biztatják az idős szentendrei lakosokat, hogy vegyék igénybe ezt a szolgáltatást. A Vasárnapi Merőkanál szervezet kabátgyűjtő akciója keretében sajnos sok használhatatlan ruhanemű került a könyvtár elé, ezért az akciót, kérésükre, máshol folytatják.

A piacot is üzemeltető TDM (Turisztikai Desztinációs Menedzsment) ügyvezetője, Lőrincz Ágnes is elmondta, hogy a városban nagy a tömeg, sokan vannak a piacon is. A piac nyilvános toalettjét december 29–31 között is nyitva tartják a sok látogató miatt.

A Városi Szolgáltató NZrt.-nél (VSZ) csökkent a betegállományban lévők száma. Mivel létszámstop van, a távozott dolgozók helyére nem tudnak új munkatársakat felvenni, ami feszítetté teszi a létszámgazdálkodást. Ez elég sok problémát okozott az év végi szabadságok kiadásában.

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság tapasztalatai szerint nagy a tömeg a városban. Egyre kevesebben viselnek maszkot, a védelmi távolságot gyakorlatilag senki nem tartja be, de csak a rendőrjárőrök intézkedhetnek.

fotó: Bellai László

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
hét 11

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
hét 11

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.