2020. november 12., 18:17

A járvány lassítása és egészségünk megőrzése érdekében a városvezetés és a Szentendrei Rendőrkapitányság vezetője, Krauth Ferenc rendőr alezredes együttműködést, megértést és szolidaritást kér Szentendre polgáraitól.

A járványhelyzetről egyeztetett telefonon a rendőrkapitányság vezetője és Fülöp Zsolt polgármester.
A beszélgetés során Krauth Ferenc hangsúlyozta, hogy nem a büntetés a cél, hanem az egészségmegőrzés, a távolságtartás érvényesítése és a személyes kapcsolatok számának csökkentése. Nyomatékosan kéri: mindenki tartsa be saját és a mások érdekében a szabályokat. A rendőrség szigorúan ellenőrzi a védelmi intézkedések betartását. A rendőrségnek jogszabályi kötelezettsége, hogy fellépjen a védelmi intézkedések megszegőivel szemben.

A Rendőrkapitányság vezetőjével történt egyeztetésen a zöldterületekről is szó esett.

A vonatkozó Kormányrendelet értelmében nem kötelező maszkot viselni zöldterületen, ahol sportolási vagy rekreációs céllal tartózkodnak, de a távolságtartásra ilyenkor is ügyelni kell.
Ilyen kivételezett területek, például:
– a Postás strand,
– a Bükkös part területe a 11-es úttól Izbég felé,
– a Papsziget,
– a Papsziget és Leányfalu között a kerékpárút szakasza,
– a Duna-part,
– a Duna-parti kerékpárút Belvárostól délre eső szakasza a városhatárig.
A játszótereken a szülőknek kötelező a maszkhasználat.

A városvezetés kéri, hogy mindenki tartsa be a szabályokat, és legyenek szolidárisak a teljesítőképességük határán lévő egészségügyi dolgozókkal. Felelős magatartással kerüljék el annak kockázatát, hogy megfertőződjenek vagy kórházba kerüljenek!

Vigyázzunk egymásra!

Fotó: Major Frigyes