2020. október 22., 15:01

Úgy tűnik, hogy csökkenő tendenciát mutat a karanténban lévők száma Szentendrén. A Rendészet munkatársai az üzletekben, a HÉV-en és a végállomáson a rendőrséggel közösen ellenőrzik a maszkviselést. Már többen végeztették el a PCR-tesztet a SZEI-ben. Egyebek mellett erről tárgyalt legutóbb a Helyi Operatív Törzs (HOPT).

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI) vezetője, Dublinszki-Boda Péter elmondta, hogy eddig 16 tünetmentes személy kért térítéses PCR-tesztet. A SZEI-ben egyelőre csak tünetmentes személyeket tudnak tesztelni, a tünetekkel rendelkezők tesztelésének feltételei még nem adottak. Elkezdték felmérni az intézményben dolgozók álláspontját az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénnyel kapcsolatban.

Mandula Gergely a Városi Szolgáltató NZrt. vezérigazgatója beszámolt arról, hogy találtak egy ígéretesnek tűnő fenyőt a város karácsonyfájának, de még nincs döntés, várják a felajánlásokat. Ha már ismert lesz a fenyőfa szállításának az útvonala, időpontja, tájékoztatni fogják a lakosságot. COVID-pozitív munkatársuk nincs, egy kollégát teszteltek, de még nincs eredmény.

A háziorvosok október 22-én kapják meg az influenza oltóanyagot – tájékoztatott Elek Zsófia kabinetvezető.

Úgy tűnik, hogy csökkenő tendenciát mutat a karanténban lévők száma Szentendrén – tájékoztatott Jámbor Ferenc, Szentendrei Rendészeti Igazgatóság igazgatója.  A Rendészet munkatársai az üzletekben figyelemmel kísérik a maszkviselést, a rendőrséggel közösen fokozottan ellenőrzik a HÉV-en és a végállomáson a védelmi szabályok betartását. A hajléktalanokat igyekeznek a Hajléktalanszállóra irányítani.

grafikon: atlo.team/koronamonitor