2020. október 15., 08:39

Egyre többen érdeklődnek a háziorvosoknál a fertőzéssel kapcsolatban, a város fertőzöttségi helyzetéről nincs átfogó kép. Az önkormányzati intézmények az elmúlt héten nem jelentettek COVID-os esetet. A Kulturális Központ egyelőre úgy készül, hogy a biztonsági előírások betartásával megszervezi az adventi vásárt, de állásfoglalást kértek a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. Ezek voltak a Helyi Operatív Törzs legutóbbi ülésének fontosabb témái.

Dr. Hasitz Ágnes háziorvos elmondta, hogy a betegek és a tünetek felől telefonon érdeklődők száma növekszik, súlyos beteggel a szentendrei háziorvosok még nem találkoztak. Általában enyhe tünetekkel jelentkeznek, többnyire fiatalok, középkorúak. A betegek egy része nincs tesztelve, ezért nehéz hozzávetőleges számokat mondani a város COVID-fertőzöttségi helyzetéről. Talán növekedni fog a tesztelési kapacitás, és így nem 4–5 nap elteltével mennek ki levenni a mintát és nem egy hét lesz, mire megérkezik az eredmény. Az Országos Mentőszolgálatnál átadták az új informatikai rendszert, ez remélhetőleg jobban működik majd, mert korábban előfordult, hogy elvesztek a tesztkérelmek, vagy az eredmények.

A SZEI vezetője, Dublinszki-Boda Péter elmondta, hogy – tekintettel arra, hogy a SZEI önkormányzati fenntartású intézmény – várhatóan nem fognak átvezényelni kollégákat.

Az önkormányzati intézményrendszerből az elmúlt héten nem jelentettek COVID-os esetet – tájékoztatott az alpolgármester, Pilis Dániel.

Jámbor Ferenc, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság vezetője arról tájékoztatta a testületet, hogy ütemterv szerint végzik az intézmények fertőtlenítését. A rendőrséggel együttműködésben részt vesznek a maszkviselés, ill. a karantén betartásának ellenőrzésében.

Elek Zsófia, kabinetvezető tájékoztatása szerint az október 23. ünnepség zártkörűen lesz megrendezve.

A Szentendrei Kulturális Központ vezetője, Lakatos Judit az Advent Szentendrén rendezvény kapcsán elmondta, hogy a kulturális központ által szervezett beltéri programok többsége elmarad. A Fő téren a hagyományos gyertyagyújtást megtartják. Az adventi vásárral kapcsolatban tájékoztatta a testületet, hogy más városok Adventi vásár szervezőivel is felvették a kapcsolatot, információt cseréltek. Az már biztos, hogy a Vörösmarty téri adventi vásár elmarad. Más, nagyobb fővárosi vásárral kapcsolatban nem kaptak ilyen hírt. A környező országok karácsonyi vásárait is figyelemmel kísérik: például Németország és Szlovákia nagyobb adventi vásárainak egy része nem kerül megrendezésre. A Szentendrei Kulturális Központ egyelőre úgy készül, hogy a biztonsági előírások betartásával megszervezi a hosszú múltra visszatekintő adventi vásárt, de a végső döntés előtt állásfoglalást kértek a Nemzeti Népegészségügyi Központtól.

grafikon atlo.team/koronamonitor/

 

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
pén 08

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
pén 08

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.