2020. november 22., 13:00

A HOPT (Helyi Operatív Törzs) legutóbbi ülésén az intézményvezetők beszámoltak arról, hogyan oldják meg a hiányzó munkatársak okozta problémákat, a járvány elleni védekezés aktuális feladatait. Az óvodáknál egyre gyakrabban fordul elő, hogy a szülők nem tájékoztatják az óvodavezetőt, hogy a gyermek azért van távol, mert valaki a családból COVID-pozitív.

SzoltsányiDr. Szoltsányi Gábor háziorvos úgy látja, hogy a betegek egyre fegyelmezettebbek. A COVID-tünetes betegeknek telefonon nyújtanak segítséget. Már csak a legindokoltabb esetekben történik meg a mintavétel, az eredményekre egy hetet is várni kell. Az influenzaoltás utánpótlása nagyon csekély, várhatóan praxisonként 5 darab oltóanyagra lehet számítani.

SZEIA SZEI (Szentendre Egészségügyi Intézményei)-ben továbbra is működik az egynapos sebészeti ellátás. A védekezéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak. Jelenleg hat munkatárs van önkéntes karanténban. A rendelőintézetet naponta átlagosan mintegy ezer ember keresi fel, de hatékonynak mondható a védekezés, mert csak egy beteg van a dolgozók között.

intézményekAz önkormányzati intézményeknél a hiányzó munkatársak jelenleg még kezelhető gondot okoznak az intézményvezetők számára. Átszervezésekkel, csoportösszevonásokkal oldják meg a munkaerő problémákat.

gyermekintézményekA gyermekintézményekben egyre gyakrabban fordul elő, hogy a COVID miatt karanténban lévő szülők nem tájékoztatják az óvodát, bölcsődét, hogy a gyermek távollétének oka az esetleges fertőzöttség.

A Gondozási Központban a nyugdíjas klub működik. A házi gondozásban gondot jelent, hogy a kórházból COVID-teszt nélkül küldik haza a beteget, ilyen esetekben – ahol van hozzátartozó –, őket kérjük meg a gondozott ellátására. A szociális területen dolgozókat kihagyták az országos COVID-szűrésből, pedig megnyugtató lenne a dolgozók számára.

A Családsegítő Szolgálatnál az ügyfélfogadás időponthoz kötött. A rászoruló középiskolások számára egyelőre tudják biztosítani a laptopokat.

A Kulturális Központ a programjainak többségét az online térbe költözteti. Az Advent Szentendrén programsorozatot is digitálisan tartják meg 2020. november 29. és 2021. január 10. között. A Barlang jazzklubokkal, különböző típusú koncertekkel, a Szentendrei Teátrum online színházi programokkal, a P’Art mozi pedig filmvetítésekkel, filmklubokkal várja közönségét.

A könyvtár a kölcsönzést a tavasszal már bevált módon oldja meg: online rendelésre összerakják a könyvcsomagot és szabadtéren adják át a kölcsönzőnek. A lakótelepi klubkönyvtárban is tervezik a kölcsönzés ilyen módjának bevezetését, várhatóan november 23. után.

A piacot üzemeltető TDM (Turisztikai Desztinációs Menedzsment) gumikesztyűt osztott az árusoknak, fertőtlenítőszer-állványt helyezett ki a piacon. A Rendészettel közösen ellenőrzik maszkviselés betartását. Vasárnaponként lakossági bolhapiacot szerveznek a helyi kézművesek bevonásával. Jótékonysági gyűjtést is terveznek mindig más szervezet javára.

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság folyamatosan ellenőrzi a védelmi szabályok betartását, és ütemterv szerint fertőtlenítik az intézményeket. A Rendészet jelenleg három ózongenerátorral rendelkezik, ezzel 700 nm2-t tudnak fertőtleníteni.

A Városi Szolgáltató Nzrt.-nél a közétkeztetésben nincs jelentős létszámhiány. A védőfelszerelések beszerzésénél a gumikesztyű-vásárlás nehézkes, egyre kevesebb helyen lehet elérni. A vezérigazgató szerint el kell gondolkodni azon, hogy a szigorúbb járványügyi intézkedési csomagot vezessék be.

« 2022. szeptember » loading...
h K s c p s v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
ked 27

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 27

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
ked 27

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
ked 27
ked 27
ked 27

Európai Sporthét – Szentendre

szeptember 23. - szeptember 30.
ked 27
pén 30

Lakossági fórum Pismányban

szeptember 30.. 18:00