2020. szeptember 8., 17:08
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A koronavírus-járvány második hulláma miatt ismét rendszeresen ülésezik a Helyi Operatív Törzs (HOPT). A testület kiegészült Szentendre Város Egészségügyi Intézmények intézményvezetőjével, Dublinszki-Boda Péterrel és dr. Szoltsányi Gábor háziorvossal.

A testület áttekintette a helyzetet, egyeztették a legfontosabb teendőket.

Dublinszki-Boda Péter beszámolt arról, hogy kollégáival együtt elkészítették Szentendre Város közfeladatot ellátó intézményei számára az eljárásrendet COVID-19 fertőzés esetére.

Jámbor Ferenc, Szentendrei Rendészeti igazgatója elmondta, hogy az Igazgatóság elkezdi a felkészülést, bejelentette, hogy a rendészek intézkedés közben maszkot fognak viselni.

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. háromszintű védekezési tervet dolgozott ki, ezt ismertette Mandula Gergely vezérigazgató.

Fülöp Zsolt polgármester elmondta, hogy kezdeményezi a Szentendrei Járási Védelmi Bizottság elnökénél a bizottság összehívását, mert indokoltnak tartja a helyi eljárásrend, a járványügyi protokoll mielőbbi ismertetését. Továbbá át kell tekinteni, hogy elegendő védőeszközzel és védőfelszereléssel rendelkezik-e a járás.

A HOPT üléseiről rendszeresen tudósítunk.