2021. január 27., 15:11

A Helyi Operatív Törzs (HOPT) legutóbbi ülésén sok szó esett a lakosság COVID elleni oltásának várható elkezdéséről, a feltételek megteremtéséről, a szervezésről. A HOPT ülése után kapták meg a háziorvosok a Népegészségügyi Központ értesítését, hogy a lakosság beoltásában „az oltást végzők körét kiterjesztik a háziorvosokra” is, de a vakcinák érkezésének időpontjáról, a lakosság oltásának megkezdéséről még nincs hír.

Dr. Szoltsányi Gábor háziorvos: változatlanul a COVID-védőoltás áll az érdeklődés középpontjában. A HOPT ülése után kapták meg a háziorvosok a Népegészségügyi Központ értesítését, hogy a lakosság beoltásában „az oltást végzők körét kiterjesztik a háziorvosokra” is, de a vakcinák érkezésének, a lakosság oltásának megkezdéséről még nincs hír. A háziorvosok kérik a szentendreieket, hogy egyelőre ne keressék őket a COVID-oltás miatt, mert sem a regisztráció módjáról, sem az oltások megkezdéséről, sem arról, hogy milyen vakcina áll majd rendelkezésükre, nincs információ.  Szoltsányi doktor felhívta a figyelmet arra, hogy ez az oltás nagyobb körültekintést, szervezést igényel, mint egy influenza-védőoltás.

Dublinszki-Boda Péter, a Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI) intézményvezetője elmondta, hogy a SZEI-ben a betegellátás a hatályos járványügyi intézkedések betartásával folyamatosan zajlik, minden munkatárs egészséges. A lakossági oltásban való jövőbeni részvételről hivatalos információ ez idáig még nem érkezett.

A Gondozási Központ minden szolgáltatása működik. A szociális étkeztetést kiszállítással biztosítják, az Idősek klubjában a helyben nyújtott szolgáltatások szünetelnek, de akinek szüksége van rá, azokat otthonukban látják el, ill. folyamatosan tartják velük a kapcsolatot. Arról még nincs információ, hogy mikor indulhatnak ismét az idősek számára a helyben nyújtott szolgáltatások, de addig, amíg nem kapják meg a védőoltást, talán jobb is, hogy nem járnak közösségbe – mondta Kecskésné Sipos Andrea, a Központ vezetője.
A hajléktalanszállón telt ház van, ezért több alkalommal szeretnének fertőtlenítést.

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár: Továbbra sem jelent meg az a rendelet, ami lehetővé tenné, hogy legalább a kölcsönzőpultig, a könyvcsomagok átvétele idejére be lehessen engedni az olvasókat az épületbe. Szerdán filmforgatás lesz, sokan fognak érkezni, ezért a munkatársak többsége home office-ban lesz az esetleges fertőzés elkerülése miatt.

A V8 uszodában is folyik a leltározás. Dr. Juhász László ügyvezető elmondta, ha megtalálják az átadás-átvétel jogi rendezésének módját, akkor az uszoda korábbi gyermekmegőrzőjének leselejtezett bútorait szívesen felajánlja a gyermekintézményeknek.

A gyermekintézményekben minden csoport működik, a munkatársak között nincs beteg. A bölcsődében az ilyenkor szokásos náthás megbetegedések miatt több gyermek hiányzott. Mindkét intézményben a nyugdíjazások miatt egyeztetni kell a kiírandó álláspályázatokról.

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény vezetője, dr. Mazán Katalin arról tájékoztatta a testületet, hogy megszaporodtak a lakossági bejelentések az ellátatlanul hagyott, önmagukról gondoskodni nem tudó, idős emberekről. Változatlanul kérik a szentendreieket, hogy keressék az intézményt, ha kritikus helyzetben lévő személyekről tudnak. A beoltott munkatársak között egy kollégájuknál léptek fel mellékhatások, ő most betegállományban van.

A Városi Szolgáltató NZrt.-nél (VSZ) nincs beteg kolléga, a készletek rendben vannak. Nincs hír arról, hogy a kiemelt közszolgáltatásban dolgozók előrébb kerülnének az oltási tervben. A közétkeztetésben használt műanyagdobozokat a Szentendre Közalapítvány fizeti, hosszú távú döntésre lenne szükség, hogy ne kelljen vásárlásonként engedélyeztetni a kifizetést.

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság a beosztás szerint végzi az intézmények fertőtlenítését. Tapasztalható a hatása annak, hogy hajléktalanszállón telt ház van, mert az utcákról szinte teljesen eltűntek a hajléktalanok. Ha elkezdődik a lakosság tömeges oltása, akkor a rendészet segít a lebonyolításban.

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
pén 08

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
pén 08

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.