2020. szeptember 15., 11:31
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fülöp Zsolt polgármester a város minden polgárának nevében köszönetet mondott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak (PMKMSZ) a „szakszerű, gyors és önzetlen segítségéért”. A Kutató-Mentő Szolgálat – ajándékként ajánlotta fel a munkáját a városnak –, és ingyen végezte el a fertőtlenítést a Szivárvány tagóvodában.

Mivel az óvodában a munkatársak között két COVID-fertőzött munkatársat találtak, ezért a polgármester elrendelte az óvoda helyiségeinek, eszközeinek fertőtlenítését az önkormányzat költségén, de a PMKMSZ nem fogadta el az ellenszolgáltatást. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat ingyen és sürgősséggel végezte el a Virocid-F hatóanyagú melegködös és ózongenerátoros fertőtlenítést.

„Városunk minden polgára nevében köszönöm a szakszerű, gyors és önzetlen segítséget, ami ebben a nehéz időszakban különösen példamutató!
Egy korosztály sincs védve a koronavírus ellen, mégis a gyermekeinkre és szüleinkre kiemelt figyelmet fordítunk.
A folyamatos óvodai ellátás biztosítása most fokozottan fontos, hiszen a szülők többsége már nem rendelkezik szabadsággal, az esetleges kényszerű munkahelyi távollét, akár a munkaviszony megszüntetését is maga után vonhatja.
Bízom benne, hogy a szentendreiek egymást segítve, közösségeink megerősödve jutnak túl ezen a bizonytalanságokkal, veszélyekkel teli időszakon!
Szeretettel segítve, vigyázzunk egymásra!” – olvasható a polgármester Kutató-Mentő Szolgálatnak írt levelében.

 

(A kép illusztráció, danubia-televizio.hu)