2021. február 18., 18:22

Megkezdődött a lakosság COVID elleni védőoltása a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által megküldött listák alapján. A háziorvosok változatlanul azt kérik, hogy ne keressék őket, csak a listában szereplőket olthatják, majd ők értesítik az érintetteket. Az extrém hideg napokon az önkormányzati intézmények hatékony együttműködésével, a gyors segítségnyújtással sikerült minden kritikus helyzetben lévőről gondoskodni. Ezek voltak a Helyi Operatív Törzs legutóbbi ülésének témái.

A polgármester megköszönte az intézményvezetők hatékony együttműködését, a gyors segítségnyújtást, hogy az extrém hideg napokban minden kritikus helyzetben lévőről sikerült gondoskodni.

Megkezdődött a regisztráltak COVID elleni oltása a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által megküldött listák alapján, amelyben megjelölik, hogy kit milyen oltásra írtak ki – számolt be dr. Szoltsányi Gábor háziorvos. – Nem minden háziorvosi praxis kap minden oltásból. A NEAK küldi az értesítéseket, hogy éppen milyen vakcina érkezik egy-egy háziorvoshoz. A háziorvosok kérik, hogy ne keressék őket, csak a listában szereplőket olthatják, és majd ők értesítik az érintetteket.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményeinek (SZEI) munkatársai az országos oltási tervben előírtak szerint felkészülten várják, hogy mikor érkezik vakcina, és mikor kezdhetik meg a lakosság oltását. A SZEI-ben sem lehet oltásra jelentkezni vagy regisztrálni.

A Gondozási Központban – a veszélyhelyzetnek megfelelően – minden szolgáltatás működik. Az idős gondozottak közül már többen megkapták az oltást, és nagyon várják, hogy ismét jöhessenek az Idősek Klubjába, de erre egyelőre még várni kell. A Hajléktalanszállón telt ház van, várhatóan a héten megkapják a védőoltást igénylő ellátottak a második oltásukat. A szállón a fűtési rendszer javítását intézik.

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai személyesen felkerestek néhány családot, akiknél feltételezhetően szükség lehetett segítségre. Két család esetében kellett intézkedniük. Elindult egy felmérés az iskolások körében, arról kíván a vizsgálat képet alkotni, hogy az iskoláskorúakra hogyan hatott a járvány miatti elszigeteltség, az online oktatás.

A gyermekintézményekben minden csoport működik. A Szivárvány óvodában februárban helyszíni szemlét tartottunk a megnyert pályázattal kapcsolatban, a munkálatok márciusban kezdődnek. Az óvodák minden pályázati lehetőséget megragadnak. A bölcsőde munkatársai is segítettek a kritikus helyzetben lévő családról való gondoskodásban, a legkisebb gyermekük bölcsődés. A társszülők is odaadódóan részt vettek a család támogatásában. Diószegi Istvánné bölcsődevezető szerint a család hosszú távon is támogatásra szorul, mert három gyermekkel nehéz albérletet találni.

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban a szolgáltatások működnek a veszélyhelyzetben már megszokott rend szerint. Elkezdtek készülődni a nyitásra – bízva abban, hogy ez mielőbb megtörténik. A lakótelepi könyvtárban is megpróbálják beindítani a könyvkölcsönzés lehetőségét a járványügyi intézkedéseknek megfelelően.

A piacot is üzemeltető Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft.-nél minden – a járványhelyzetnek megfelelően – működik. A piac forgalma nagy. Hétvégenként nagyon sokan vannak a városban. A parkolási problémákat egyeztetik a Rendészettel.

A V8 uszodát ún. „befogadási helyként” jelölheti ki a polgármester katasztrófák esetére a kimenekített lakosság átmeneti elhelyezésére. Ilyennek esetnek tekinthető az extrém hideg időjárás vagy az árvíz is. Az uszodában 117 személy számára tudnak átmeneti elhelyezést biztosítani kritikus helyzetben. A versenyszerűen sportolók számára az uszoda biztosítaná az edzéshez szükséges feltételeket, de eddig nem sikerült megállapodni az időpontokról, és hogy egy-egy egyesület alkalmanként hány fővel kívánja igénybe venni az uszodát.

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság (SZERI) tapasztalatai szerint a hideg ellenére nagyon sok látogatója van a városnak. A szolgálatot átszervezik, hogy nagyobb létszámmal tudjanak jelen lenni nappal.

A Városi Szolgáltató NZrt.-nél (VSZ) egy kolléga van karanténban. Egy másik munkatársnál, Covid-19 fertőzöttség gyanúja miatt, indokolt a PCR-teszt elvégeztetése. A védekezéshez szükséges készletek feltöltése folyamatos, de a beszerzés nem jelent gondot, mert ezekből az védőeszközökből (pl.: maszk, kézfertőtlenítő, kesztyű, stb.) minden kapható.

« 2022. szeptember » loading...
h K s c p s v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
ked 27

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 27

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
ked 27

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
ked 27
ked 27
ked 27

Európai Sporthét – Szentendre

szeptember 23. - szeptember 30.
ked 27
pén 30

Lakossági fórum Pismányban

szeptember 30.. 18:00