2021. március 7., 20:30
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Mivel a felügyeleti szervek úgy ítélik meg, hogy a bölcsődékben a fertőzések száma egyelőre alacsony, ezért ezek a gyermekintézmények nyitva tartanak, így a Püspökmajor Lakótelepi Bölcsőde is.

A bölcsőde – a száznegyven gyerek helyett – jelenleg csak kilencven gyerekkel működik, részben betegek, részben a szülők a megfertőződés kockázatától félve másként oldják meg a gyermekfelügyeletet.

Az intézmény harmincöt munkatársa közül eddig csak 3–4-en kapták meg a COVID-védőoltást a háziorvosuktól.  A bölcsődék a szociális ágazati irányítás alatt állnak, s az ezen a területen dolgozók az országos oltási terv szerint elsőbbséget élveznek, de a Püspökmajor Lakótelepi Bölcsőde munkatársaira eddig még nem került sor.

A bölcsőde igazgatója, Diószegi Istvánné kéri, hogy minden szülő fokozottan figyeljen a járványügyi védelmi szabályok betartására. A járvány egyre súlyosbodó szakaszában a gyermekeknél fellépő panaszokat, tüneteket komolyan kell venni, kéri, hogy beteg gyereket ne vigyenek a bölcsődébe. A gyerekek is lehetnek vírushordozók, enyhe tünetekkel.