2021. március 3., 19:43
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A városi óvodák és bölcsődék vezetői azzal a kéréssel fordulnak a szülőkhöz, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámában fokozottan figyeljenek a biztonsági előírásokra.

A gyermekintézményekben különösen fontos, hogy az alapvető higiénés előírásokat mindenki betartsa. A bölcsődébe csak szájmaszkban érkezhetnek a szülők, egy gyermek egy szülővel. A bölcsődét és az óvodákat kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek látogathatja.

Az óvodavezetők kérik: ha a gyermek bágyadt, elesett, lázas, köhög, torka, füle, hasa fáj, hasmenése, hányingere van, hány, bőrkiütése van, otthoni ápolást igényel, közösségbe ne menjen!

Az enyhe, magától gyógyuló fertőzések esetén, ha a gyermek általános állapota jó, és az orvos úgy ítéli meg, nem szükséges feltétlen személyes vizsgálat, valószínűleg telefonon is tud tanácsot adni. Ha a gyermek állapota nem javul néhány napon belül, vagy súlyosabb tünetek jelentkeznek, konzultáljanak gyermekorvosukkal. Az intézményekbe való visszatéréshez mindenképp három tünetmentes napnak kell eltelnie.

Mikor mehet közösségbe a gyerek? Hasznos tudnivalók szülőknek itt.