Koronavírus tájékoztató

Koronavírus info


AKTUÁLIS HELYZET MAGYARORSZÁGON, 2020. 07. 27.

  • 13-mal nőtt, ma 4.448 a beazonosított fertőzöttek száma. 3.329 gyógyult. 596-an hunytak el, újabb áldozat nem volt. Pest megyében 680 beazonosított fertőzött. Az aktív fertőzöttek száma: 523.  71 koronavírusos beteg van kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen. 328.583 mintavétel történt.  8.490-en vannak karanténban. (Az adatokban szereplő fertőzöttek száma eltér a valós fertőzöttek számától.)
  • A koronavírus-járvány magyarországi helyzete, 2020. 03.09-től, atlo.team/KORONAMONITOR (heti frissítés) >>
  • Életbe lépett a járványügyi készültség
    Június 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. Csökkenő tendenciát mutat az új fertőzöttek és az aktív fertőzöttek száma is. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.
    Aktuális betartandó szabályok június 18-tól >>

HOL TART A JÁRVÁNY A VILÁGBAN? Folyamatosan frissülő helyzetkép>>

A KORONAVÍRUS JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATOS
VÁROSI INFORMÁCIÓK

EGY VÁROS ÖSSZEFOG A JÁRVÁNY IDEJÉN

A JÁRVÁNYVESZÉLY NEM MÚLT EL – MTA AJÁNLÁSAI
A járványveszély nem múlt el, de egyre többen feledkeznek meg arról, hogy a vírus változatlan jelen van az életünkben. Tegnap tett közzé az MTA egy összefoglaló cikket, amelyben az új koronavírussal kapcsolatos  kutatások legfontosabb eredményeit foglalta össze és ajánlásokat fogalmazott meg a védelmi szabályokra. Ezért is aktuális, hogy ismét felhívjuk a figyelmet a tudományos eredmények alapján született ajánlásokra és a hatályos védelmi szabályokra.
2020. 06. 03. Tovább >>

A BÖLCSŐDEI NYITVATARTÁSRÓL
2020. május 25-étől a szentendrei bölcsőde a veszélyhelyzet előtti rend szerint tart nyitva. Orvosi igazolás nem szükséges az ellátás igénybevételéhez, de csak egészséges gyerekeket fogadnak. 2020. 05. 24. Tovább >>

SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS: FOKOZATOSAN ÚJRANYIT A HIVATAL
A megfelelő biztonsági intézkedések betartásával fokozatosan újraindul a személyes ügyfélfogadás a Városházán. A teljes újranyitás dátuma 2020. július 3. péntek, amikor a Hivatal és a Városi Ügyfélszolgálat is megnyitja kapuit. Addig csak az Adóiroda és a Pünkösdi ünnepet követően a Hatósági Iroda kereshető fel személyesen, előzetes bejelentkezést követően. 2020. 05. 21. Tovább >>

JÁTSZÓTEREK ÉS SZABADTÉRI SPORTPARKOK ISMÉT HASZNÁLHATÓK
Visszavonta a játszóterek és szabadtéri sportparkok használatának átmeneti megtiltásáról szóló, március 18-án hozott polgármesteri határozatát Fülöp Zsolt. Május 18-tól ismét a gyerekeké a játszóterek és a sportolni kívánók számára a sportparkok. 2020. 05. 16. Tovább >>

HÉTFŐTŐL KINYITHATNAK A VENDÉGLÁTÓHELYEK BELSŐ TEREI
A május 15-én megjelent kormányrendelet értelmében Pest megyére, így Szentendrére is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a többi megyére. A vidékre vonatkozó védelmi szabályok több ponton módosultak: május 18-tól megnyitnak a vendéglátóhelyek belső, zárt terei is a másfél méter távolság megtartása mellett. A szabadtéri játszóterek látogathatók hétfőtől. 2020. 05. 16. Tovább >>

HÉTVÉGE – FORGALOMKORLÁTOZÁS NÉLKÜL
Kora tavaszi napnak megfelelő forgalom volt a hétvégén a Belvárosban és a Duna-korzón. Megteltek a parkolók. Meglepően sok külföldi turista is érkezett a világ minden tájáról, többnyire kisbuszokkal, 10–16 fős csoportokban. 2020. 05. 12. Tovább >>

A SZOMBATI PIACI NAP TAPASZTALATAI
A szombati piaci nap legfőbb tapasztalata, hogy az életkor szerinti vásárlási idősávokat még meg kell szokni, ez okozott némi zűrzavart. Kisebb sorban állások alakultak ki a korcsoportok szerinti vásárlási idősávok váltásánál.
2020. 05. 12. Tovább >>

A SEMMELWEIS EGYETEM FELHÍVÁSA A KORONAVÍRUS-SZŰRÉSRŐL
Május 1-től 14-éig tart az az országos reprezentatív szűrővizsgálat, amelynek célja, hogy pontosan feltérképezzék Magyarország átfertőzöttségét az újtípusú koronavírussal. A vizsgálatot végző orvosképző egyetemek arra kérik a meghívottakat, vegyenek részt a vizsgálatban, segítsék a kutatást. Minden meghívott sokat tehet azért, hogy leküzdjük a járványt.
2020. 05. 11. Tovább >>

MÓDOSULNAK AZ ÉLETKOR SZERINTI VÁSÁRLÁSI IDŐSÁVOK A PIACON
A szerdai piacnyitást nagy örömmel fogadták a szentendreiek, az első veszélyhelyzeti piaci nap azonban nem volt teljesen zökkenőmentes. A legfőbb gondot az életkor szerinti vásárlási idősávok okozták. A tanulságokat levonva – szombaton módosulnak az idősávok: 6 és 9 óra között a 65 év alattiak, 9 és 12 óra között a 65 év felettiek, 12 és 14 óra között ismét a 65 év alattiak vásárolhatnak. 2020. 05. 07. Tovább >>

ÚJRA NYITVA A HULLADÉKUDVAR
Május 11-től részlegesen újranyit a hulladékudvar. A zöldhulladék leadásán túl már lomhulladék leadására is lehetőség van, szigorú biztonsági feltételek mellett. Az udvarba belépéskor kötelező a szájmaszk és a kesztyű viselése. A hulladék leadásához előzetesen időpontot kell foglalni a 06-20-440-5284-es telefonszámon, munkanapokon 7:00-15:00 között.

2020. 05. 07. Tovább >>

SZENTENDRE VÁROS KÖLTSÉGVETÉSE 2.0 A Szentendre és Vidéke legutóbbi lapszámában Magyar Judit önkormányzati képviselő, a Jogi és Pénzügyi Bizottság elnöke tájékoztatott a város költségvetésének várható alakulásáról. A járvány gazdasági hatásai miatt – ahogy sok más település – Szentendre is kénytelen módosítani a februárban elfogadott költségvetését.2020. 05. 07. Tovább >>

SZERDÁN NYIT A PIAC A SZABÁLYOK SZIGORÚ BETARTÁSÁVAL Május 6-án újra kinyit a Bükkös parti piac a szigorú járványügyi óvintézkedések betartása mellett. Az önkormányzat, a Rendészet munkatársainak és a piac üzemeltetőjének együttműködésével sikerült a járványhelyzetnek megfelelően kialakítani a piacindítás és működtetés feltételeit, összeállítani azokat vásárlási és árusítási szabályokat, amelyeket a piac üzemeltetője köteles „Piaci rend” című dokumentumba belefoglalni.
2020. 05. 05. Tovább >>

FELMÉRÉS A KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTTSÉGRŐL SZENTENDRÉN IS
Szentendre is bekerült azok közé a települések közé, melyeken május 1. és 14. között reprezentatív felmérést végeznek a hazai orvosi egyetemek és a KSH. A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel.
2020. 05. 05. Tovább >>

KÜLFÖLDI TURISTÁK, VITÁZÓ KERÉKPÁROSOK
Jócskán akadt tennivalójuk a Rendészet munkatársainak és a polgárőröknek a hétvégén. Külföldi turisták, vitatkozó kerékpárosok, a behajtási tiltás ellenére parkoló autók a Belvárosban, csoportosulások a lángossütőnél, fagyizóknál… Mindezek eredményeként mintegy tíz esetben közigazgatási szabályszegési eljárást indítottak.
2020. 05. 05. Tovább >>

ÜGYELETI NYITVATARTÁS AZ ÓVODÁKBAN ÉS A BÖLCSŐDÉBEN
A szükséges biztonsági szabályok betartásával kötelező ügyeletet biztosít az önkormányzat az óvodákban és a bölcsődében azok számára, akik gyermekük felügyeletét másként nem tudják megoldani. Az ügyeletben egyszerre 5 gyermek lehet csoportonként, a szülőnek nyilatkozni kell arról, hogy a gyermek egézséges, és az igényt az ügyeletre előre kell jelezni.
2020. 05. 04. Tovább >>

A JÁRÓBETEG-SZAKELLÁTÁS SZABÁLYAI MÁJUS 4-TŐL
Szentendrén továbbra is a járványidőszakban eddig megszokottak szerint látják el a betegeket, a rendelési időkről és az egyes szakrendelések elérhetőségéről a SZEI honlapján található részletes információ. A rendelések felkeresése előtt telefonos bejelentkezés szükséges. Az Országos Operatív Törzs május 4-re, hétfőre ígért részletes tájékoztatást az új működési rend részletszabályairól.
2020. 05. 04. Tovább >>

ÚJRAINDULNAK A VSZ SZOLGÁLTATÁSAI
Szentendre város közszolgáltatási feladatainak teljes körű ellátása érdekében a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél fokozatosan megszüntetik a tartalékos karantént. A tartalékos karanténban lévő munkavállalók jelentős része már a mai napon megkezdte a munkát, ezzel a visszarendeződéssel ismételten megindulhatnak azok a szolgáltatások, melyek a kiterjedt járványhelyzetben indokoltan szüneteltetésre kerültek.
2020. 05. 04. Tovább >>

MARAD A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS A MEGYÉBEN, ÍGY SZENTENDRÉN IS
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy május 4-től a védekezés átlép a második szakaszba, és “vidéken enyhítenek a korlátozásokon”. A Magyar Közlönyben április 30-án éjjel megjelent rendelet szerint azonban hétfőtől Budapest mellett egész Pest megyében, így Szentendrén is érvényben maradnak a korábbi korlátozások.
2020. 05. 01.Tovább >>

FORGALOMKORLÁTOZÁS A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN A BELVÁROSBAN
Május 1–3. között az önkormányzati rendelet értelmében ismét forgalomkorlátozás lesz a Belvárosban. A védett övezetbe csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, a Duna-parti kerékpárúton csak a szentendreiek közlekedhetnek. A 11-es főút lehajtóinál, ill. a kerékpárút északi és déli végénél a forgalomkorlátozásra figyelmeztető táblákat helyeznek ki. A Rendészet munkatársai fokozott ellenőrzéseket tartanak.
2020. 04. 30. Tovább >>

ÚJRANYIT A HULLADÉKUDVAR, MOST CSAK ZÖLDHULLADÉKOT FOGADNAK
A VSZN Zrt. a felfüggesztett szolgáltatásainak újraindítását tervezi. Mivel a járvány lecsengéséről még nem beszélhetünk, ezért fokozatosan, szigorú óvintézkedések betartása mellett teszik lehetővé az egyes szolgáltatások elérését. Először a hulladékudvar nyit a zöldhulladékok fogadásával május 4-én reggel 9:00-órától. A hulladék leadásához időpontot kell foglalni a 06-20-440-5284-es telefonszámon, kivételesen most hétvégén is kérhetnek időpontot.
2020. 04. 29. Tovább >>

IDŐSEKET HÍVNAK A GONDOZÁSI KÖZPONTRA HIVATKOZÓ CSALÓK
Telefonos csalók a Gondozási Központra hivatkozva próbálnak ellátottak otthonába bejutni, mondván, látogatóba jönnek, beszélgetni.
A Gondozási Központ arra kéri az idősek és más ellátottak rokonait, ismerőseit, figyelmeztessék a veszélyeztetetteket, ne engedjenek ismeretleneket az otthonukba.
2020. 04. 25. Tovább >>

A HÉTVÉGÉN ISMÉT FORGALOMKORLÁTOZÁS A BELVÁROSBAN
Április 25–26-án a korábbi rendeletnek megfelelően a Belvárosba csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, és csak a szentendrei kerékpárosok használhatják a Duna-parti kerékpárutat. A 11-es főút lehajtóinál és a kerékpárút észak, déli végénél a forgalomkorlátozásra figyelmeztető táblákat helyeznek ki.
2020. 04. 23. Tovább >>

MEGNYITOTT A SZENTENDREI ÉLÉSTÁR
Tíz adományozó, aktív képviselői segítség és 38 kiosztott adománycsomag a Szentendrei Éléstár nyitónapjának mérlege. Az önkormányzat Segíts, hogy segíthessünk jelmondattal meghirdetett kezdeményezése a járványhelyzetben rászorulóvá váltak számára kíván közösségi támogatást nyújtani. Egyúttal a segíteni akarókat hívja, azokat, akik úgy érzik, tudnak és szeretnének is adni.
2020. 04. 22. Tovább >>

VSZN Zrt.: A HULLADÉKGAZDÁLKODÁS AKTUÁLIS HELYZETÉRŐL
A koronavírus-járvány miatt a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. a munkatársai és az alapvető szolgáltatások biztosítása érdekében több hulladékgazdálkodási szolgáltatását átmenetileg felfüggesztette. Legfontosabb és kiemelt cél a legsúlyosabb járványhelyzet esetén is a háztartásokban képződő kommunális hulladék elszállításának biztosítása.
2020. 04. 20. Tovább >>

MÁJUS 4-TŐL ISMÉT FOGADJA A HIVATAL A HÁZASULANDÓKAT
2020. május 04. napjától (hétfő) ismét fogadja a hivatal a házassági szándék bejelentéseket. A veszélyhelyzetre való tekintettel, kizárólag előzetes időpontfoglalás után kereshetik fel az anyakönyvvezetőnket.
2020. 04. 20. Tovább >>

AZ ADÓIRODA ÚJRA FOGAD ÜGYFELEKET
Május 4-től az Adóiroda ismét fogadja az adóügyeiket személyesen intézni kívánó ügyfeleket a járvány terjedését csökkentő óvintézkedések szigorú betartása mellett. Csak előzetes időpontfoglalással lehet felkeresni az irodát.
2020. 04. 20. Tovább >>

MÁTÓL SOKKAL SZIGORÚBBAN ELLENŐRZIK A GYALOGOSOKAT IS
A Szentendrei Rendőrkapitányság járőrei fokozottan ellenőrizni fogják a hétvégén, hogy a köztéren tartózkodók betartják-e a 71/2020. kormányrendeletben, valamint a forgalomkorlátozásra vonatkozó önkormányzati rendeletben foglalt előírásokat. Tudomásunk szerint korábban már büntettek is a kijárási korlátozásban előírtak be nem tartása miatt.
2020. 04. 17. Tovább >>

ÁPRILIS 18–19-ÉN ISMÉT FORGALOMKORLÁTOZÁS
A BELVÁROSBAN
Most hétvégén ismét érvényben lesznek azok a forgalomkorlátozások, amik a húsvéti hosszú hétvégén. A Belvárosba csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, ill. a Duna-parti kerékpárutat is csak szentendreiek használhatják. Fokozott rendőri és rendészeti ellenőrzések lesznek a forgalomkorlátozás alá eső területen.
2020. 04. 17. Tovább >>

SZENTENDREI ÉLÉSTÁR: PRÓBAÜZEM TÍZ FELAJÁNLOTT HŰTŐVEL
A várakozásokat felülmúló lakossági támogatással indult a városi élelmiszeralap megvalósítása a húsvéti hétvégén. Az önkormányzat első kérésére tíz hűtőgépet is felajánlottak magánszemélyek és vállalkozók, a városi Éléstár ezzel megkezdheti az élelmiszerkészlet gyűjtését. Az egyhetes próbaüzem után az adományozás április 22-én indul.
2020. 04. 16. Tovább >>

HIGIÉNIAI SZABÁLYOK BETARTÁSA AZ ÉLELMISZERÜZLETEKBEN
A higiéniai szabályok, az előírt óvintézkedések szigorú betartására hívta fel az élelmiszer-forgalmazó üzletek üzemeltetőinek figyelmét Fülöp Zsolt polgármester. Levelében arra kérte őket, hogy a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében fokozottan tisztítsák, fertőtlenítsék a vásárlók által gyakran érintett felületeket és eszközöket.
2020. 04. 16. Tovább >>

TÍZ FELAJÁNLOTT HŰTŐVEL INDUL A SZENTENDREI ÉLÉSTÁR PRÓBAÜZEM
A várakozásokat felülmúló lakossági támogatással indult a városi élelmiszeralap megvalósítása a húsvéti hétvégén. Az önkormányzat első kérésére tíz hűtőgépet is felajánlottak magánszemélyek és vállalkozók, a Szentendrei Éléstár ezzel megkezdheti az élelmiszerkészlet gyűjtését. Az egyhetes próbaüzem után az adományozás április 22-én indul.
2020. 04. 15. Tovább >>

A BELVÁROS LEZÁRÁSA,
A FORGALOMKORLÁTOZÁS TAPASZTALATAI
Szentendrén, a húsvétkor szerzett forgalomkorlátozási tapasztalatok alapján talán tényleg megértik a kirándulni vágyók, hogy a város vezetése komolyan veszi a kijárási korlátozásokat, a társadalmi távolságtartás betartásának fontosságát – legalábbis ebben bízik a Rendészet igazgatója, Jámbor Ferenc.
2020. 04. 15. Tovább >>

POLGÁRMESTERI KÖSZÖNET
A VÁROSI EGYÜTTMŰKÖDÉSÉRT
A húsvéti hétvégén újra megtapasztaltuk a szentendreiek példás összekapaszkodását, segítségnyújtását vészhelyzet idején. … Ezen a hétvégén arra ügyeltünk, hogy Szentendre most kivételesen zárva tarthasson, annak érdekében, hogy a lehető legjobban eleget tegyünk a járványügyi helyzet megkívánta védekezésnek.
2020. 04. 14. Tovább >>

ÖNKORMÁNYZATI HELYISÉGEK: BÉRLETI-DÍJFIZETÉS FELFÜGGESZTÉSE
A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében született polgármesteri határozat szerint az önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjának megfizetését átmenetileg felfüggesztik, ill. az iparűzési adót Szentendrén fizetők esetében elengedik egyes vállalkozások esetében.
2020. 04. 15. Tovább >>

A KERÉKPÁRUTAT IS CSAK A SZENTENDREIEK HASZNÁLHATJÁK
A korlátozások ellenére kerékpárosok árasztották el tegnap a Duna-korzót, kisebb nagyobb csoportokban tartottak pihenőt a parton. Fülöp Zsolt polgármester a forgalomkorlátozást kiterjesztette a kerékpárútra is. A városba vezető kerékpárút északi és déli pontjánál igazoltatások lesznek, csak szentendrei lakosok – akiknek a lakóhelye, tartózkodási helye vagy magánlakása van Szentendrén – használhatják az É-D irányú, Duna-parti kerékpárutat a húsvéti ünnepek alatt.
2020. 04. 11. Tovább >>

A BELVÁROSBAN BEZÁRNAK A CUKRÁSZDÁK ÉS A LÁNGOSSÜTŐK IS
Az elmúlt két nap tapasztalatai alapján – az ún. társadalmi távolságtartás érdekében – újabb önkormányzati rendelet született. Szentendre belvárosának cukrászdái és lángossütői még mindig vonzó célpontok a sétálók és a kerékpárosok számára, ahol kisebb nagyobb csoportosulások alakultak ki, annak ellenére, hogy az üzletvezetők igyekeztek mindent megtenni az óvintézkedések betartásáért. A rendelet szerint a Belvárosban holnaptól bezárnak a cukrászdák, fagylaltozók és a lángossütők is a következő két napra.
2020. 04. 11. Tovább >>

ÉLELMISZERBANKOT HOZ LÉTRE, HŰTŐKET KÉR A VÁROS


Élelmiszerbankot hoz létre a város a koronavírus járvány miatt nélkülözők megsegítésére.
2020. 04. 09. Tovább >>

MEGKEZDŐDTEK AZ IGAZOLTATÁSOK AZ ÁTERESZTŐPONTOKNÁL
A városvezetés önkormányzati rendeletben lezárta a Belvárost a turisták előtt a húsvéti ünnepekre. Április 10-én a reggeli órákban a Rendészet, a Polgárőrség és a Városi Szolgáltató munkatársai kialakították a lezárásokat, amiben részt vett Fülöp Zsolt polgármester és Jámbor Ferenc, a Rendészet igazgatója is. Délelőtt meg is kezdődött az áteresztőpontoknál az igazoltatás.
2020. 04. 10. Tovább >>

FÜLÖP ZSOLT POLGÁRMESTER A GÉPJÁRMŰADÓ ELVONÁSÁRÓL

PILIS DÁNIEL ALPOLGÁRMESTER A PIAC BEZÁRÁSÁRÓL

HÚSVÉT ELŐTT INTÉZKEDÉSSEKKEL KORLÁTOZZÁK A FORGALMAT A járvány súlyosbodása ellenére, még mindig sok látogatója van a városnak hétvégeken, ami növeli a fertőzés kockázatát. A Belváros autósforgalmának jelentős korlátozása – ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a nem szentendreiek nem hajthatnak be a város védett és korlátozott forgalmú övezeteibe – remélhetőleg elősegíti az autós turisták számának csökkenését. Április 10–14-ig van érvényben a forgalomkorlátozás.
2020. 04. 08. Tovább >>

A POLGÁRMESTERI KABINETNEK SIKERÜLT FFP2 MASZKOKAT SZEREZNI Megérkezett Szentendrére az 1000 darab FFP2 orvosi maszk, Fülöp Zsolt polgármester vette át a csomagot. Egészségügyi válsághelyzetben ugyan ilyen eszközök biztosítása állami feladat, de mert a hivatalos csatornákon – levelezés és sürgetés ellenére – sem érkezett védőfelszerelés, ezért a polgármester a kabinetet bízta meg a beszerzéssel.
2020. 04. 08. Tovább >>

HOGYAN SEGÍTSÜNK JÓL A HAJLÉKTALANOKON?
Sokan szeretnének segíteni hajléktalan embertársainkon, a járványügyi veszélyhelyzetben azonban ennek fokozott kockázata van. Kérjük, a rászorulókat a szabályok betartásával, városi összefogással támogassák a segíteni vágyók! Ha támogatni szeretnék őket, azt tegyék a Gondozási Központon keresztül. Kérjük, ide vigyék a nekik szánt adományokat, leginkább konzervet, tisztálkodási szereket, csomagolt kekszet, pékárut 2020. 04. 08. Tovább >>

MEGELŐZŐ INTÉZKEDÉSEK A VÁROSI SZOLGÁLTATÓNÁL
Megelőző jelleggel, a dolgozók egészsége védelmében és a járvány terjedésének lassításának érdekében az alapvető szolgáltatás biztosítása miatt megszorítások bevezetéséről döntött a Városi Szolgáltató NZrt. egyes szolgáltatásai terén – jelentette be közleményében a VSz. Ilyen megelőző intézkedés volt a hulladékudvar, a lomtalanítás és a zöldhulladék szállításának ideiglenes felfüggesztése. 2020. 04. 07. Tovább >>

VESZÉLYHELYZET: NEM ÜLÉSEZHETNEK A TESTÜLETEK
Veszélyhelyzetben nem ülésezhetnek a képviselő-testületek, a hatáskörükbe tartozó döntéseket a polgármestereknek kell meghozniuk a hatályos törvények szerint. Annak nincs akadálya, hogy a képviselők véleményét kikérje a döntések előtt a városvezető. Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere egyeztet is a testülettel a döntések előtt.
2020. 04. 06. Tovább >>

KIOSZTOTTÁK A KÉZFERTŐTLENÍTŐKET A VÁROS ORVOSAINAK
Közel 130 liter kézfertőtlenítőt osztott ki a polgármesteri kabinetvezető háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak, valamint a sürgősségi eseteket ellátó fogorvosoknak. Mivel a fertőtlenítőszerek is hiánycikké váltak, így az alapellátásban dolgozók a szokásos beszerzési módon nem jutottak hozzá a munkájukhoz nélkülözhetetlenül szükséges szerhez.
2020. 04. 04. Továb >>

A HIVATALI ÜGYFÉLFOGADÁS: BIZONYTALAN IDEIG SZÜNETEL Bizonytalan ideig szünetel a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása. A hivatal a személyes ügyfélfogadást nem tudja biztosítani, de az elektronikus kapcsolattartási formák változatlanul igénybe vehetők. A csak személyesen intézhető ügyekről, azok felsorolásáról a város honlapján tájékozódhat.

A FOGYATÉKKAL ÉLŐK ELLÁTÁSA A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN A kormány a veszélyhelyzet idején az önkormányzatok feladatkörébe utalta a 70 év felettiek, a hatósági karanténban lévők ellátása mellett a fogyatékkal élők ellátását is. A város vezetése azt kéri, hogy a fogyatékkal élő szentendrei polgárok mielőbb jelentkezzenek az Ügyfélszolgálaton, hogy ellátásukat biztosítani tudják.
2020. 04. 03. Tovább >>

MOSÓ- ÉS SZÁRÍTÓGÉP A MENTŐÁLLOMÁSNAK Megérkezett a mosó- és szárítógép a Szentendrei Mentőállomásnak. Jól jellemzi az egészségügyi szolgáltatók helyzetét, hogy úgy két hete, amikor Fülöp Zsolt polgármester megkérdezte a mentőállomás vezetőjét, mire van szükségük, két dolgot kért: klórtartalmú tisztítószert és egy mosó- és szárítógépet, hogy az állomáson használt holmikat ki tudják mosni és ne kelljen haza vinni az esetleg kórokozóval is szennyezett ruhaneműt.
2020. 04. 03. Tovább >>

KÖZPONTI KÉSZLETBŐL TOVÁBBRA IS VÁRJÁK A VÉDŐESZKÖZÖKET SZENTENDRÉN Április elsején érkezett meg Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár válasza Fülöp Zsolt polgármester tíz napja elküldött, második, immár sürgető levelére, amelyben a védőeszközök és fertőtlenítőszerek soron kívüli biztosítását kérte. Az államtitkár asszony 03. 31-én kelt levelében biztosította a polgármestert, hogy „haladéktalanul megküldte ismételt levelét az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) Főigazgatójának.”
2020. 04. 02. Tovább >>

RENDÉSZEK FELÜGYELIK A JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOK BETARTÁSÁT A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság, a SZERI biztonsági járőrei március 31-től a város bevásárló helyeinek környékét felügyelik, ellenőrzik a kormányrendeletben előírt kijárási korlátozás betartását. Szintén feladatuk az üzletek szigorúbb működési feladatainak, az előírt idősáv betartásának ellenőrzése. A HÉV-állomás környékét, ahol gyakran megjelennek a hajléktalanok és kialakulnak kisebb csoportok, reggeltől estig két-két járőr felügyeli.
2020. 04. 02. Tovább >>

MEGÉRKEZETT A KÉT RAKLAPNYI KÉZFERTŐTLENÍTŐ
Szintén személyes kapcsolatok révén sikerült a rendelőintézet, a házi- és gyermekorvosok, a város intézményei számára elegendő kézfertőtlenítőt szerezni. Mintegy 5 raklapnyi – raklaponként 850 liter – szer beszerzését szervezte meg a polgármesteri kabinet. A kistérségi összefogás keretében a kabinet a többi térségi önkormányzat számára is biztosította ezt a beszerzési lehetőséget. A szállításban Leidinger István, Pomáz polgármestere nyújtott segítséget.
2020. 03. 31. Tovább >>

ÓVODAI BEIRATKOZÁS: ONLINE VAGY TELEFONON
Módosul a koronavírus járvány miatt az óvodai beiratkozás menete a 2020/2021-es nevelési évre. A szülők e-mailben vagy telefonon jelentkezhetnek a város óvodáiba gyermekükkel 2020. április 2. és 17. között. A szándéknyilatkozatokat elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen tehetik meg a szülők az Óvodaközpontnak, a letölthető szándéknyilatkozat megküldésével, illetve telefonon az adatok megadásával
2020. 03. 31. Tovább >>

ÖNKORMÁNYZATI BÉRLEMÉNYEK DÍJA: ELHALASZTJÁK AZ EMELÉST
Elhalasztja az önkormányzat a tulajdonában álló lakások, helyiségek és egyéb bérlemények bérleti díjának emelését a veszélyhelyzet fennálltáig – döntött a Helyi Operatív Törzs (HOPT). Több mint háromszáz önkormányzati bérleményt, lakást, garázst, helyiséget és földterületet érint a rendelkezés. A már kiszámlázott díjakból a többletet az áprilisi számlákban jóváírják. A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjának emelését a 24/2018. önkormányzati rendelet) írja elő.
2020. 03. 31. Tovább >>

ÉTELKISZÁLLÍTÁS ÉS SÁTORÉPÍTÉS
A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkatársai és a városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói naponta átlagosan 110–120 ebédet szállítanak házhoz az otthonukat el nem hagyó időseknek, rászorulóknak. Három gépkocsival és hat fővel kb. 2–3 óra alatt végeznek a kiszállítással. Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy gépkocsival és két tűzoltóval segíti a munkát – köszönet érte. A VSZ munkatársai sátrat állítottak fel a hajléktalanszálló udvarán az újonnan érkező otthontalanoknak.
2020. 03. 31. Tovább >>

MEGFONTOLJÁK: TURISTACSOPORTOK LÁTOGATÁSÁNAK KORLÁTOZÁSA
A polgármester turistacsoportok mozgásának korlátozásával kapcsolatban még március közepén írt levélére megérkezett a Miniszterelnökség Miniszteri Kabinetjétől a válasz. Ugyan már okafogyottá vált a dolog, hiszen a múlt hét végétől kijárási korlátozás lépett életbe – és ezt feltehetően a turizmusban érdekeltek is betartják –, de a válasz biztosította Fülöp Zsoltot arról, hogy a „Rendkívüli Jogrend Akciócsoport minden esetben megfontolja a beküldött észrevételeket.”
2020. 03. 30. Tovább >>

MEGÉRKEZETT 1400 MOSHATÓ, FERTŐTLENÍTHETŐ TEXTILMASZK
8500 mosható, fertőtleníthető, több rétegű textilmaszkot rendelt Szentendre Város Önkormányzata. Hétfőn osztják ki az első 1400 darabot a városi intézmények és a Polgármesteri Hivatal dolgozói számára. A további szállítmányokat vésztartalékként rendelte a város. A megfelelő védőfelszerelések, fertőtlenítők hiánycikké váltak, csak személyes kapcsolatok révén szerezhetők be.
2020. 03. 29.
Tovább >>

VÉDŐFELSZERELÉSEK A VÁROSI INTÉZMÉNYEKNEK A köz szolgálatában álló, városi intézmények – Gondozási Központ, Családsegítő, a Városi Szolgáltató, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság, Polgárőrség – munkatársai számára az önkormányzat beszerezte a védőfelszereléseket, eszközöket. Egészségük megóvása Szentendre számára alapvető fontosságú, mert a város működtetése szempontjából nélkülözhetetlen feladatokat látnak el.
2020. 03. 29. Tovább >>

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS IDEIGLENES ÁTSZERVEZÉSE
Miniszteri utasításra ideiglenesen átszervezik a felnőtt házi- és a gyermekorvosi alapellátást. AZ orvosi praxisok és ügyeletek betegellátó kapacitását összevonva akut betegellátó központokat kell létrehozni, amelyekben a légúti és nem légúti panaszokkal érkező betegek ellátását teljesen el kell különíteni. Fülöp Zsolt polgármestert kérdeztük arról, hogy milyen információi vannak a szentendrei alapellátás átszervezéséről.
2020. 03. 27. Tovább >>

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS
2020. 03. 28–04. 11-IG

2020. március 27-én kijárási korlátozást rendelt el a kormány. Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.
2020. 03. 27.
Tovább >>

TEHERMENTESÍTSÜK
AZ ELLÁTÓRENDSZERT!

A városvezetés azt kéri a szentendreiektől, hogy segítsenek a város ellátórendszerének tehermentesítésében. A kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt mind a gyermekintézmények közétkeztetéséről, mind az otthonukat el nem hagyó 70 év felettiek, mind a karanténba kényszerültek ellátásáról az önkormányzatnak kell gondoskodnia.
2020. 03. 23. Tovább >>

VÉDŐESZKÖZÖK, FERTŐTLENÍTŐSZEREK BIZTOSÍTÁSÁT SÜRGETI FÜLÖP ZSOLT
Ismételten sürgette a védőeszközök és fertőtlenítőszerek soron kívüli biztosítását Fülöp Zsolt polgármester Kásler Miklós miniszternek írt levelében. Öt nappal ezelőtt fordult először a miniszterhez, hogy a város egészségügyi intézményeiben nincs elegendő védőfelszerelés és fertőtlenítőszer és -eszköz. Sem intézkedés, sem válaszlevél nem érkezett.
2020. 03. 22. Tovább >>

ADOMÁNYOZZON
A KORONAVÍRUS ELLENI FELLÉPÉSHEZ!
Szentendre Város Önkormányzata köszönettel fogadja mindazon magánszemélyek és cégek pénzbeli adományát, aki hozzájárulna a koronavírussal kapcsolatos extra költségek fedezéséhez, illetve minden olyan eszközbeszerzéshez, amelyet az önkormányzat nem tud megoldani, de a polgárainknak, intézményeinknek szüksége lenne rá.
2020. 03. 21. Tovább >>

JÁRVÁNYÜGYI ZÁRLAT ALATT ÁLLÓ HONFITÁRSAINK MEGSEGÍTÉSE Csütörtök óta minden nap megerősítést nyert az országos Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, hogy a koronavírus-fertőzés az ország teljes területén jelen van. Így nyilvánvalóan térségünk, a Dunakanyar és valószínűsíthetően Szentendre is érintett.
Ennél konkrétabb információt az önkormányzattal nem osztottak meg a hivatalos állami szervek.
2020. 03. 22. Tovább >>

FELAJÁNLÁSOKAT FOGAD AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A RÁSZORULÓKNAK Az Ügyfélszolgálat munkanapokon és hétvégén 08.00-tól 18.00-ig telefonon, illetve e-mailben köszönettel fogad minden olyan eszköz-, szolgáltatás-, pénzadomány felajánlást, amely segítséget nyújt rászorulóknak, városi intézményeknek. Várjuk azok jelentkezését is, akik segítséget kérnek, az a cél, hogy egymásra találjanak a segítséget nyújtók és kérők.
2020.03.21. Tovább >>

AZ ÖRÖM AZ IMMUNRENDSZERÜNK EGYIK FŐ MOTIVÁLÓJA
Mai videónkban Dr. Bartha Zsolt szentendrei és pilisszentlászlói háziorvos összefoglalja, hogy a koronavírus milyen változásokat okozott az egészségügyi ellátásban, és beszél arról is, hogy az immunrendszerünk egyik legnagyobb motiválója az öröm, így különösen fontos, hogy ebben a nehéz időszakban is megtaláljuk a bennünk és a közvetlen környezetünkben lévő
örömforrásokat.
2020. 03. 22.
Videó >>

BÜKKÖS PARTI PIAC: ONLINE RENDELÉS, ÁTVÉTEL ÁTVEVŐ PONTOKON
A múlt héten bezárt Bükkös parti piac helyett, szigorúbb feltételek mellett üzemelő átvevőpont indul a piacot üzemeltető Szenczi Koppány (Zero-24 Kft.) előkészítő és szervező munkájának köszönhetően. Rövidesen online módon lehet rendelni és a kijelölt átvevő pontokon kapja meg a megrendelő a számára előre összeállított csomagot – így csökkentve a személyes kapcsolatok okozta fertőzési kockázatot. 2020. 03. 21. Tovább >>

SZENTENDREI TAVASZI FESZTIVÁL: JEGYVISSZAVÁLTÁS
A fesztivál programjai a Kormány védelmi intézkedései értelmében elmaradnak, az elmaradt rendezvényeinket igyekszünk az év folyamán a későbbiekben pótolni. Az online megvásárolt jegyek visszaváltását és visszatérítését az InterTicket Kft.végzi, a visszaváltás automatikusan történik. A #neváltsvisszajegyet mozgalom keretében lehetősége van támogatásként felajánlani a megvásárolt jegyük árát, hamarosan elérhetővé válik egy online felület, amin nyilatkozhatnak erről.
2020. 03. 21. Tovább >>

MINDEN SZENTENDREI FELELŐS MINDEN SZENTENDREIÉRT!
Fülöp Zsolt polgármester – aki önkéntes karanténban van otthonában – videóüzenetben kérte a szentendreieket, hogy tartsák be az óvintézkedéseket. Felhívta a figyelmet az idősek segítésére – elmondva, hogy az önkormányzat miben áll a rendelkezésükre. Aki teheti, maradjon otthon. „Törődjünk többet szeretteinkkel, tartsuk a kapcsolatot telefonon vagy elektronikusan. Vigyázzunk egymásra!”
2020. 03. 21.
Video>>

KARANTÉNBA KÉNYSZERÜLŐ SZENTENDREIEK ELLÁTÁSA
Az önkormányzatok nem minden karanténba került állampolgárról kapnak értesítést, ugyanakkor a hatáskörükbe utalta a róluk való gondoskodást is a kormány. Az ún. járványügyi zárlat alatt állókról, csak az illetékes hatóságnak van információja. Ezért kérjük – ha a zárlat alatt állók nem tudják megszervezni az ellátásukat – jelentsék be igényüket a Városi Ügyfélszolgálatnál.
2020. 03. 21.
Tovább >>

VÁLTOZÁSOK A HULLADÉKSZÁLLÍTÁS RENDSZERÉBEN
A járványügyi helyzet miatt a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. további intézkedésig szünetelteti a lakcímekre kiszálló lomtalanítási szolgáltatását. A változások a már egyeztetett, de még nem teljesített lomtalanítási időpontokat is érinti, ezért kérjük a már visszajelzett és időponttal rendelkező ügyfeleinket, hogy ne tegyék ki a lomhulladékot további értesítésig.
2020. 03. 21.
Tovább >>

VALAMENNYI ZÁRLAT ALATT ÁLLÓ MUNKATÁRS LELETE NEGATÍV
A Városháza valamennyi munkatársának negatív a koronavírustesztje, valamennyien jól vannak, tünetmentesek. Mint ismeretes ők kerültek közvetlen kapcsolatba a Szentendrén járt, vírusfertőzött marokkói miniszterrel. A járványügyi zárlat alá helyezésüket egyelőre nem szüntették meg a 14 napos lappangási idő miatt.
2020. 03. 20.
Tovább >>

MÓDOSUL A VÉDŐNŐI ELLÁTÁS A JÁRVÁNY MIATT
Jelenlegi járványügyi helyzetben mindannyiunk érdeke a vírus terjedésének megfékezése, ezért a személyes kapcsolattartás minimalizálására van szükség. Tanácsadásra csak előzetes egyeztetés esetén van lehetőség. A váróban egyszerre csak egy ember tartózkodhat. Csak egy kísérő hozza a gyermeket.
2020. 03. 20.
Tovább >>

HIÁNYZÓ VÉDŐFELSZERELÉSEK, KEVÉS FERTŐTLENÍTŐSZER ÉS -ESZKÖZ
Hiányzó védőfelszerelések, alacsony készletek fertőtlenítőszerekből és -eszközökből. Ez derült ki abból, a házi- és gyermekorvosok körében, valamint a járási feladatokat is ellátó rendelőintézetben végzett felmérésből, amit Fülöp Zsolt polgármester rendelt el az állampolgárok egészségvédelme, biztonsága érdekében.
2020. 03. 19.
Tovább >>

ÖNKORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEK A JÁRVÁNYÜGYI VESZÉLYHELYZETBEN
Március 19-től munkanapokon 8-18 óra között elektronikusan vagy telefonon az ügyfelek rendelkezésére áll az Ügyfélszolgálat. 14 órától csak a veszélyhelyzettel összefüggő ügyek intézhetők. Csütörtöktől az önkormányzat napi egyszeri meleg ételt biztosít, továbbá segíti az otthonukat el nem hagyó, 70 év felettiek ellátását…

2020. 03. 18. Tovább >>

SEGÍTSÜNK EGYÜTT A 70 ÉV FELETTI SZENTENDREIEKNEK!
Az önkormányzat felhívással fordul a segítségre szoruló 70 éven felüli szentendreiekhez, és azokhoz, akiknek ilyen embertársainkról tudomásuk van. Az önkormányzat segítséget nyújt az egyszeri meleg étkezés biztosításában, a gyógyszerek beszerzésében és hetente két alkalommal a bevásárlásban. Együtt, összefogva segítsünk a 70 év feletti szentendreieknek, akik különösen kiszolgáltatottak ezekben a napokban!
2020. 03. 18. Tovább >>

ÖT MUNKATÁRSNÁL VÉGEZTÉK EL A KORONAVÍRUSTESZTET
A kormányzati munkatársakhoz képest több napos késéssel, számtalan levél és telefon után ma elvégezték a koronavírustesztet a Szentendrén járt, fertőzött marokkói miniszterrel közvetlen kapcsolatba került öt városházi munkatársnál. Az egyik érintett, Pilis Dániel alpolgármester számolt be a mintavétel megtörténtéről, aki 03. 15-től – az érintett munkatársakkal együtt – járványügyi zárlat áll.
2020. 03. 18. Tovább >>

SZERVEZETT TURISTACSOPORTOK MOZGÁSÁNAK KORLÁTOZÁSA
A járványügyi intézkedések súlyos hiányosságra hívta fel a figyelmet Fülöp Zsolt polgármester a rendkívüli jogrendért felelős akciócsoport vezetőjének és az Operatív Törzsnek írt levelében. Az intézkedések nem korlátozzák a szervezett (főként buszos) turistacsoportok szabad mozgását, amivel a jelentős idegenforgalommal, belföldi látogatókkal érintett települések szembesülhetnek.
2020. 03. 18. Tovább >>

 

SZÜNETELTETI A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁST A DMRV
A veszélyhelyzet miatt a DMRV Zrt. felfüggeszti ügyfélfogadási tevékenységét. Az eddig személyesen intézhető ügyeket telefonon, online, e-mailben, postai levélben és faxon intézhetik. Felfüggesztették a pénztárak működését, a számlákat banki utalással, online bankkártyás fizetéssel, postai csekk alkalmazással, hagyományos postai csekken fizethetik be.
2020.03.19.
Tovább >>

JÁTSZÓTEREK, SZABADTÉRI SPORTPARKOK LEZÁRÁSA
A járványügyi helyzetre való tekintettel a személyes érintkezések minimalizálása érdekében 2020. március 18. éjféltől, határozatlan időre, polgármesteri hatáskörben megtiltom a Szentendre város területén található játszóterek és szabadtéri sportparkok használatát, valamint megtiltom minden illetéktelennek az ezekhez tartozó tartozó zárt területre való belépést.
2020. 03. 18.
Tovább >>

BEZÁRT A BÖLCSŐDE,
ÜGYELETI REND AZ ÓVODÁBAN
A bölcsőde előre meg nem határozott időre bezárt, az óvoda szükség esetén ügyeletet fog biztosítani. Az óvodai nyílt napok elmaradnak. Az óvodák rendkívüli ügyeletéről pénteken hoz döntést a Szentendre Városi Óvodák intézményvezetője. Ügyelet várhatóan abban a városrészben lesz, ahol igazolt igény mutatkozik erre.
2020. 03. 17.
Tovább >>

POLGÁRMESTERI INTÉZKEDÉSEK A VSZ MUNKATÁRSAI VÉDELMÉBEN
A kulcsfontosságú közszolgálati tevékenység folyamatosságának fenntartása, a fizikai dolgozók védőeszközökkel való ellátása, a 70 év feletti munkavállalók munkaterületi munkavégzésének szüneteltetése, home office …– többek között ezeket az intézkedéseket rendelte el Fülöp Zsolt polgármester a Városi Szolgáltató Nzrt. munkatársai védelmében.
2020. 03. 17. Tovább >>

MÁTÓL BEZÁR A BÜKKÖS PARTI TERMELŐI PIAC
A Bükkös parti termelői piacot 03. 17-től az üzemeltetőjének bizonytalan időre be kell zárnia. Fülöp Zsolt polgármester egyeztetett a Nemzeti Népegészségügyi Központ helyi vezetőjével, de egyértelmű állásfoglalást nem kapott a piac járványügyi kockázatait illetően, ezért polgármesteri hatáskörben bizonytalan időre bezáratta. A piac újranyitásáról a város hivatalos oldalain azonnali tájékoztatást adunk.
2020. 03. 17.

VSZN – KÖZÉTKEZTETÉS: EGYÉNI CSOMAGOLÁS
Az ügyeletre kijelölt gyermekintézményekbe, a Gondozási központ ellátottjai részére, valamint az önkormányzat dolgozóinak a Városháza portájára – az új protokoll szerint – egyszer használatos dobozokban szállítják ki az ételt a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. munkatársai. Ha változik a helyzet, vagy jelentősen növekszik a létszám, visszatérnek az eredeti módon történő szolgáltatás biztosítására.
2020. 03. 17.

RENDKÍVÜLI BETEGELLÁTÁSI REND A GYERMEKORVOSI RENDELŐBEN
Csak előzetes telefonmegbeszélés után és csak időpontra érkezzenek a betegek a gyerekrendelőbe – ezt kérik a gyermekorvosok a fertőzés kockázatának csökkentése érdekében. Az egyeztetett időpontra érkezéssel minimalizálható a betegek egymás közötti, valamint a betegek és az egészségügyi személyzet közötti közvetlen érintkezés.
2020. 03. 16.
Tovább >>

SZEI – CSAK SÜRGŐS ESETEKET LÁTNAK EL
Az EMMI utasítása alapján 03. 16-tól a SZEI-ben a tervezett egészségügyi ellátásra, előjegyzett betegek vizsgálatára csak akkor kerülhet sor, ha arra sürgősen szükség van (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében). Ha bizonytalan állapota megítélésében, először telefonon érdeklődjön a szakrendelésen.
2020. 03. 16.
Tovább >>

AZ EMMI TÁJÉKOZTATÁSA A BÖLCSÖDE ÉS AZ ÓVODÁK BEZÁRÁSÁRÓL
Dr. Schramm Gábor jegyző levélben értesítette Kásler Miklóst, az Emberi Erőforrások Miniszterét arról, hogy Szentendre Város Polgármestere a fertőző betegség terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 16-tól határozatlan időre szünetet rendelt el a város bölcsödei és óvodai nevelést ellátó intézményeiben.
2020. 03. 16.
Tovább >>

SZÜNETEL AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
ÉS BEZÁR A HULLADÉKUDVAR
Szünetel az ügyfélfogadás az Ügyfélszolgálaton 03. 16-tól várhatóan 03. 31-ig s és a bezár a Hulladékudvar. Kérjük, hogy ügyeiket telefonon és e-mailben intézzék, ill. átmenetileg otthon gyűjtsék a lomokat, építési törmeléket és egyéb hulladékot. Az intézkedés a szemétszállítást és a szelektív hulladékgyűjtők ürítését nem érinti.
2020. 03. 15.
Tovább >>

GYIK – A MAROKKÓI KÜLDÖTTSÉG SZENTENDREI LÁTOGATÁSA
Igyekeztünk válaszolni a marokkói delegációval kapcsolatos minden kérdésre. Mint a sajtóból ismeretes a delegációt vezető miniszter koronavírussal fertőzött volt, a Városháza több munkatársával közvetlen kapcsolatba került. Válaszainkban részletesen beszámolunk arról, hogy Fülöp Zsolt polgármester milyen intézkedéseket tett.
2020. 03. 15.
Tovább >>

ELMARAD A GIRO D’ITALIA MAGYARORSZÁGI SZAKASZA
Az Európában kialakult súlyos járványügyi helyzet miatt elmarad a Giro d’Italia magyarországi, első három szakasza, a május elejére tervezett Grande Partenza. Elmaradnak a Szentendrére tervezett, gyerekeknek és családoknak szóló előrendezvények is, valamint lemondja a város a körversenyhez kapcsolódó ki mit tud?-ot és ötletpályázatot is.
2020. 03. 16.
Tovább >>

VÁCI TANKERÜLETI KÖZPONT: DIGITÁLIS ISKOLAI MUNKAREND
A Váci Tankerületi Központ tájékoztatta az intézményeiben tanuló gyermekek szüleit a március 16-án életbe lépett, tantermen kívüli, digitális iskolai munkarenddel kapcsolatban. Felhívták a figyelmet, hogy nincs iskolai szünet, a családoktól szemléletváltást és felelős magatartást kérnek a tanév sikeres teljesítése és a fertőzésveszély csökkentése érdekében.
2020. 03. 15.
Tovább >>

ELMARAD A TAVASZI FESZTIVÁL VALAMENNYI PROGRAMJA
A járvány terjedésének megelőzése érdekében a 34. Szentendrei Tavaszi Fesztivál valamennyi programja elmarad. A Dunaparti Művelődési Házban, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében, a Barlangban tartott programok, foglalkozások, a P’Art Mozi filmvetítései határozatlan időre felfüggesztésre kerülnek.
2020. 03. 13. Tovább >>

A HAMVAS BÉLA PEST MEGYEI KÖNYVTÁR BEZÁR
Március 16-tól visszavonásig a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár és a Püspökmajori Klubkönyvtár zárva tart. A könyvtár a kölcsönzési határidőket meghosszabbítja, késedelmi díjat nem számol fel erre az időszakra. Az intézmény április 30-ig minden rendezvényét elhalasztja.
2020. 03. 16.
Tovább >>

ZÁRVA TART A V8 USZODA
ÉS SZABADIDŐKÖZPONT

A V8 Uszoda és Szabadidőközpont a kialakult járványügyi helyzet miatt, a szentendrei polgárok egészségének védelme érdekében a V8 Uszoda és Szabadidőközpont 2020. március 15-től bizonytalan ideig zárva tart.
2020. 03. 13.
Tovább >>