2021. május 11., 15:25

Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben (SZEI) szombaton a 16–18 éveseket oltják, lehet időpontot foglalni. Határozottan csökken a koronavírusos megbetegedések száma, a háziorvosok idejének jelentős részét még mindig elviszi az oltásokra fordított idő. Ezek voltak a Helyi Operatív Törzs legutóbbi ülésének fő témái.

A koronavírusos megbetegedések határozottan csökkentek – tájékoztatott dr. Szoltsányi Gábor háziorvos. – A körzetek pácienseinek átoltottsága növekszik, de mindig vannak új regisztráltak. Az online időpontfoglalás lehetősége csökkentette a háziorvosok leterheltségét, igaz, többnyire csak Sinopharmot lehet elérni. Annak ellenére, hogy a praxisok kevesebb vakcinát kapnak, a háziorvosok idejének jelentős részét még mindig elviszi az oltásokra fordított idő. Folynak a második körös oltások, illetve a még be nem oltott regisztráltak oltása. A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban a háziorvosok nem tudnak felvilágosítást adni.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben (SZEI) a szokásos betegellátás mellett az oltások határozzák meg a mindennapokat. Az 1500 Sinopharmból eddig 230 adagot sikerült eloltani. Még két hétig ajánlanak ki időpontokat a Sinopharmra.  Az intézményben szombaton nagy létszámú oltás lesz a 16–18 évesek számára. 1600 adag Pfizert kap az intézmény, eddig közel hatszázan regisztráltak. Várják a további regisztrációkat. (Az időpontfoglalásról bővebben, itt >>) Oltási lehetőség a SZEI-ben! Aktuális időpontok >>

A Püspökmajor Lakótelepi Bölcsődében a gyerekek mintegy 85 százalékát hozzák a szülők. Egy kolléga tartós betegállományban van, COVID-fertőzött munkatárs nincs. A kollégák többsége rövidesen megkapja második oltását is.

Gondozási Központ Hajléktalanszállóján úgy tűnik sikeresen motiválják a gondozottakat, többen jelentkeztek oltásra.  Szervezik az Idősek Klubjának nyitását. Ha valakinek még nem sikerült regisztrálnia a gondozottjaik közül, akkor abban továbbra is segítenek. A Szentendre és Vidéke lapból több példányt kérnek, amit az idősekhez el tudnak juttatni.

Szentendrei Kulturális Központban szervezik a programokat, azonban a kulturális rendezvényekre vonatkozó rendeletek nem egyértelműek, ami nehezíti az előkészítő munkát. Állásfoglalást kértek a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. A gyereknapi programot módosítják, mert kiszámíthatatlan, hogy addigra hány szülő kapja meg a védettségi igazolványt. Mivel kulturális rendezvényen kiskorú csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel vehet rész, ezért úgy módosítják a programot, hogy arra mindenki elmehessen. A mozi május 14-én nyit.

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár zökkenőmentesen sikerült a nyitás. Az olvasók nagyon fegyelmezettek, konfliktusmentesen zajlik az igazolványok bemutatása portán, minden külön kérés nélkül viselik a maszkot.

Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény minden munkatárs egészséges. Az intézményben visszaállt a megszokott munkarend.

V8 uszoda május 16-tól, vasárnaptól fogadja a gyerekeket is, akik csak védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel jöhetnek.  A Nemzeti Népegészségügyi Központ a járványügyi előírások betartását ellenőrizte a múlt héten az uszodában, mindent rendben találtak. A V8 Felügyelőbizottsága felajánlotta kéthavi tiszteletdíját, hogy azt a vendégek kényelmét szolgáló fejlesztésekre fordítsák.

Szentendrei Rendészeti Igazgatóság (SZERI) a hétvégén nagy a tömeg, hétről-hétre növekszik a városba látogatók száma. Sok a szabálytalanul parkoló autós. A maszkviselés szabálya betarthatatlan.

A Városi Szolgáltató NZrt.-nél (VSZ NZrt.) egy kolléga van betegállományban koronavírus fertőzés miatt. A munkatársak körében folyamatosan nő a beoltottak száma. A védekezéshez szükséges készletek rendelkezésre állnak. A karbantartóknál létszámhiány van betegség miatt, de az Ingatlanfenntartási aldivízió a munkák átszervezésével kezeli a kialakult helyzetet.

……………………………………………………………………………………

« 2023. november » loading...
h K s c p s v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
ked 28

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 28

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.