2020. október 3., 11:48

Megkezdték a megelőző célú, ózongenerátoros fertőtlenítést a Szentendrei Rendészet munkatársai. Első alkalommal a Gondozási Központban végezték el a kórokozó-mentesítést. Az épület sterilizálására azért volt szükség, hogy a járvány idején minél nagyobb biztonságban legyenek a Gondozási Központba látogató szépkorúak.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat ózongenerátort adományozott a szentendrei rendészeknek, akik átvállalták – a kapacitásuk határán lévő mentősöktől – a város intézményeinek fertőtlenítését. A rendészek – betanulva az ózongenerátoros fertőtlenítés technikáját – első alkalommal a legveszélyeztetettebb korosztály által rendszeresen látogatott Gondozási Központban végezték el a helyiségek kórokozó-mentesítését.

A Gondozási Központ látogatói a következő alkalommal már biztosan vírusmentes épületben tölthetik el a szabadidejüket. A látogatók között nincsen, és nem is volt koronavírus fertőzött, megelőzés szempontjából azonban nagy jelentősége van a helyiségek fertőtlenítésének.

Az ózongenerátor minden vírust, baktériumot, gombát, növényt, és élőlényt megöl, ami a közvetlen környezetében van. A fertőtlenítés előtt ezért ki kell üríteni az épületet. Az ózongenerátor fél óra alatt pusztítja el a kórokozókat, és ugyanennyi idő kell ahhoz is, hogy kiszellőzzön a terület.

Minden városi intézmény sorra kerül, a Rendészet munkatársai heti két alkalommal végzik majd a helyiségfertőtlenítést az intézményekben, ezzel nagy mértékben hozzájárulnak a járvány terjedésének csökkentéséhez.

Képünk illusztráció.