2020. november 16., 12:12
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár (HBPMK) közleménye:
A kormány vonatkozó rendeletének értelmében, sok más kulturális intézmény mellett a HBPMK sem fogadhat olvasókat az épületében. Fontosnak tartjuk, hogy mindez ne jelentse azt, hogy az olvasóinknak teljes mértékben le kelljen mondaniuk a könyvtár szolgáltatásairól.

KÖLCSÖNZÉSI IGÉNY LEADÁSA EMAILBEN VAGY TELEFONON
November 16-tól kezdve a kolcsonzes@pmk.hu email címen vagy a 26-310-222/109 telefonszámon leadott könyv, CD és DVD rendeléseket ki tudjuk elégíteni olyan formában, hogy az előre összekészített dokumentumokat a könyvtár főbejárata előtt adjuk át az olvasóinknak.
A csomagok átvételére hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken délelőtt 9-11 óra, valamint délután 16-18 óra között lesz lehetőség. Ugyanezekben az idősávokban tudjuk átvenni a visszahozott dokumentumokat. Kérjük, hogy – bár szabad téren zajlik a dokumentumok átadása-átvétele – csak egészségesen vegyék igénybe ezeket a lehetőségeket.

KEDVEZŐBB FELTÉTELEK
A rendkívüli helyzet fennállása alatt kedvezőbb feltételek mellett tudnak kölcsönözni. Könyvből 6 helyett 8 darabot 1 hónapra; CD-ből és DVD-ből 4-4 darabot a korábbi 1 hét helyett 1 hónapra lehet kölcsönözni ezúttal ingyenesen. Az ebben az időszakban késedelmes és vissza nem hozott művekre nem számolunk fel késedelmi díjat. A Püspökmajori fiók a rendkívüli helyzet ideje alatt nem látogatható.

EGYES RENDEZVÉNYEK AZ ONLINE TÉRBE KERÜLNEK
Sajnos fizikai térben nem tudjuk megtartani a decemberi rendezvényeinket, de ezekről a szolgáltatásokról sem szeretnénk teljesen lemondani. Egyes programokat online fogunk megtartani; a könyvtár előterében látogatható, népszerű Dosztojevszkij kiállítás teljes anyagát pedig elérhetővé tettük a honlapunkon.

Kérjük, hogy a részletekért keressék fel és kövessék a könyvtár honlapját és Facebook oldalát! Mindenkinek jó egészséget kívánunk!