2020. szeptember 3., 08:16
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szeptember 1-én vehette át az önkormányzat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fertőtlenítőszerekből álló csomagját. A kísérő levél csak az átvétel helyéről, idejéről tájékoztatott, arról azonban nem, hogy a járvány második hullámában számíthat-e még az önkormányzat további központi védőfelszerelés- és védőeszköz-ellátásra.

Holott ez fontos információ lenne az önkormányzat számára, mert fel kell mérnie, hogy mennyi eszköz áll rendelkezésre, mennyit kell beszereznie a megfelelő védekezéshez.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ csomagja csak kéz- és felületfertőtlenítő-szereket tartalmazott – 89 l kézfertőtlenítőt és 25 l felületfertőtlenítőt –, arcmaszkokat, kesztyűt és egyéb védőruházatot nem. A tavaszi hónapok tapasztalatai alapján az óvodák és bölcsőde számára talán két hónapra elegendő ez a mennyiség, ha a többi intézménynek is ebből a biztosítanánk a fertőtlenítőszereket, akkor takarékos felhasználás mellett egy hónapra elég – mondta Elek Zsófia, a polgármesteri kabinet vezetője. A kabinetvezető a járvány első hulláma idején irányította és intézte a védőfelszerelések és -eszközök beszerzését, elosztását.