2021. január 6., 10:54
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A háziorvosoknál nagy az érdeklődés a COVID elleni vakcinával kapcsolatban, de ők sem tudnak többet a lakosság beoltásáról, mint amennyi az országos sajtóban megjelent. Az önkormányzati intézmények munkatársai között már nincsenek COVID-betegek, karanténban lévők.

A szokásos munkarend szerint kinyitottak a gyermekintézmények. Nincsenek COVID-fertőzött, ill. beteg kollégák. A bölcsődében mintegy 20 gyerek beszoktatása kezdődött el.

Dr. Szoltsányi Gábor háziorvos elmondta, hogy van influenzaoltás, de az érdeklődés középpontjában most már a COVID elleni vakcina áll. A háziorvosok sem tudnak többet a lakosság beoltásáról, mint amennyi az országos sajtóban megjelent, ill. ami a Népegészségügyi Központ tájékoztatójában szerepel. A lakosság COVID elleni oltása központilag kijelölt oltópontokon fog történni, regisztrálni is központilag lehet.
Mindenkit arra biztat Szoltsányi doktor, hogy aki még nem kapott influenza elleni védőoltást, az mielőbb jelentkezzen háziorvosánál.

A Szentendrei Egészségügyi Intézmények dolgozói megkapták a tájékoztatót, hogy hol jelentkezhetnek oltásra, Budapesten 7 kórház van kijelölve oltóközpontként.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár könyvházhozszállítási-szolgáltatása egyre népszerűbb. A könyvcsomag-összeállítás változatlanul jól működik.

A Ferenczy Múzeumi Centrum munkatársai abban reménykednek, hogy március elejétől ismét kinyithatnak az intézmények, de hivatalos álláspont ezzel kapcsolatban még nincs.

Mivel a V8 uszoda zárva tart, a munkatársaknak elkezdték kiadni az idei szabadságokat, hogy ha végre kinyithatnak, akkor a főszezonban teljes legyen a létszám. Tárgyaltak az egyesületekkel, és folyamatosan keresik a szponzorokat. Az energiaköltségek csökkentése érdekében a medence és a levegő hőfokát mérséklik.

A Városi Szolgáltató NZrt.-nél (VSZ) a korábban betegállományban lévő kollégák meggyógyultak, jelenleg nincs covidos beteg a VSZ-nél. A VSZ vezérigazgatója a szakmai szervezeteket kérte, hogy próbálják meg elérni: a kiemelt közszolgáltatásban dolgozók COVID elleni beoltásának előbbre sorolását.

A többi önkormányzati intézménybe is visszatértek a betegállományból a kollégák. Az intézményvezetők és cégvezetők a 2021. évi költségvetésen és üzleti terveken dolgoznak, amelyek kidolgozását a kormányzati elvonások és az emiatt bevezetett létszámstop nagyban megnehezíti.