2020. december 10., 18:19
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A 49. heti, központilag elrendelt tesztelésen a gyermekintézményekben dolgozó valamennyi munkatárs teszteredménye negatív lett. A Hold utcai és a Vasvári Pál úti óvodákban ismét minden csoport működik.  Többek között ezekről a témákról tárgyaltak a Helyi Operatív Törzs (HOPT) legutóbbi ülésén.

A gyermekintézményekben a központilag elrendelt második heti COVID-szűrés során valamennyi munkatárs eredménye negatív lett. A Hold utcai és a Vasvári Pál úti óvodákban december 5-tel lejárt a karantén, minden csoport ismét fogadja a gyerekeket.  Nagy sikere volt az óvodákban az önkormányzat ajándékának, az adventi naptáraknak. A két ünnep között (ha van rá igény), ügyeletet biztosítanak a bölcsődéknek és az óvodáknak.

Ismét érkezett egy kisebb mennyiségű influenza-oltóanyag, a háziorvosok értesítik az előjegyzetteket. Két körzetben informatikai fejlesztés zajlik a megnövekedett online forgalom ellátására, reményeink szerint a jövőbeni ez is gyorsítja a betegellátást – tájékoztatott dr. Szoltsányi Gábor háziorvos.

A Gondozási Központ megszervezte a rendelet értelmében, hogy december 8-tól, a szociális étkeztetésben részesülőknek csak kiszállítással lehet biztosítani ebédet. Az Idősek Klubját bezárták, szüneteltetik a helyben nyújtott szolgáltatásokat, a szükséges ellátást az ellátottak otthonában, vagy infokommunikációs eszközökön keresztül biztosítják. A héten érkeznek azok a vizesblokkal épített lakókonténerek, melyeket a Hajléktalanszálló udvarán állítanak fel. Ezekben különítik el a beteg, illetve COVID-gyanús hajléktalan embertársainkat.

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény szervezi a karácsonyi adománygyűjtést, a hétvégén pénteken és szombaton a budakalászi Auchanban a pénztárak előtti részben várják az élelmiszer-adományokat.

A Szentendrei Kulturális Központ továbbra is online térbe szervezi adventi programjait. A hatályos kormányrendelet értelmében a Szilveszter és az Újévi koncert sajnos nem kerülhet megszervezésre. 

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár elindította a könyvfutár-szolgálatot a 70 év felettiek és a mozgáskorlátozottak számára. Részletek a könyvtár honlapján találhatók.

A V8 uszodában december 1-től munkába állt az új ügyvezető, dr. Juhász László. Az uszoda a versenyszerűen sportolók számára délelőtt és délután 2-2 óra edzésidőt biztosít. December 21. és január 4. között az uszoda mindenkinek zárva lesz.

A Városi Szolgáltató NZrt.-nél az elmúlt héten egy munkatárs fertőződött meg, egy kollégájukat kórházban ápolják. A hulladékgazdálkodási divízió munkatársainál jelenleg szerencsére nincs COVID-fertőzött.

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság a beosztás szerint végzi az intézmények fertőtlenítését. Az intézmény munkatársai a járványügyi szabályok betartása mellett, a zöldhulladék szabályos kihelyezését is ellenőrzik.

fotó: Bellai László