2020. szeptember 30., 19:57

Október 20. után lesz elérhető az influenza elleni védőoltás. Várhatóan a jövő héttől elérhető a PCR-teszt a város központi rendelőjében, azaz a Szentendrei Egészségügyi Intézményekben (SZEI). A szentendrei iskolák járványhelyzetéről a Váci Tankerületi Központ nem köteles tájékoztatni az önkormányzatot. Felvetődött, hogy a kulcsfontosságú intézmények dolgozóit a SZEI-ben heti rendszerességgel kellene tesztelni. Többek között ezekről volt szó a Helyi Operatív Törzs szeptember 28. ülésén.

Az önkormányzati intézmények vezetői arról számoltak be, hogy a munkatársak körében megjelent a megfertőződéstől való félelem. Felvetődött, hogy a kulcsfontosságú intézmények dolgozóit a SZEI-ben heti rendszerességgel kellene tesztelni.

A testület a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban foglalkozott a VSz Nzrt. létszámhelyzetével, létszámgazdálkodási terveivel, szolgáltatásaik folyamatos biztosításával, lehetőségeivel.

A Szentendrei Egészségügyi Intézmények vezetője, Dublinszki-Boda Péter elmondta, hogy várhatóan jövő héttől a SZEI-ben is elérhető lesz a PCR-teszt, hatósági áron.

Október 20. után érkezik meg az influenza elleni védőoltás – tájékoztatott dr. Szoltsányi Gábor háziorvos. Az ingyenes oltás országos kampánya miatt várhatóan nagy lesz az érdeklődés, és a szokásosnál többen fognak jelentkezni oltásra.

A szentendrei iskolák járványhelyzetéről nincs információ, az iskolák az EMMI-nek, ill. a tankerületnek jelentik be az eseteket. A Váci Tankerületi Központ nem köteles tájékoztatást adni az önkormányzatnak a szentendrei helyzetről.

A testület úgy ítélte meg, hogy ismételten fel kell mérni: van-e elég védőfelszerelés és védőeszköz az intézményekben. Ezt a kérdést kör-emailben kérdezik meg a vezetőktől.