2021. február 4., 15:21

A lakosság COVID-elleni beoltásában a háziorvosokat és a Szentendre Város Egészségügyi Intézményeit (SZEI) is kijelölték oltópontoknak. A háziorvosok és a SZEI azt kéri, hogy ne keressék őket, náluk nem lehet oltásra jelentkezni vagy regisztrálni. Az oltásokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által összeállított, szigorúan betartandó listán szereplőknek adhatják be.

Dr. Szoltsányi Gábor háziorvos tájékoztatása szerint az egészségügyi és szociális dolgozók a héten fogják megkapni a második védőoltásukat. A háziorvosok kérik a lakosságot, hogy COVID-védőoltással kapcsolatban ne keressék a rendelőt. Az országos médiában is megjelent hírek szerint a lakosság oltása előzetes regisztráció alapján, központilag összeállított lista szerint történhet, az érintetteket minden esetben a háziorvosok fogják keresni.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményeit (SZEI) is kijelölték oltópontnak, a SZEI munkatársai felkészülnek a lakosság oltására, de náluk sem lehet jelentkezni vagy regisztrálni oltásra – mondta Dublinszki-Boda Péter, a SZEI intézményvezetője.  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő tájékoztatása szerint: a COVID-védőoltás az „oltást igénybe vételéről nyilatkozó, regisztrált személyek oltásának lehetőségét biztosítja.” Az oltópontokon szigorúan be kell tartani a megküldött névsort. Az intézménynek a lakosság oltása mellett a szokásos betegellátást is biztosítania kell. Az oltóanyag érkezésétől függően kerülhet sor a lakosság tömeges oltására, de erről pontosabb információ még nincs, ahogy arról sem, hogy a tömeges oltások megkezdésekor milyen vakcinák állnak majd rendelkezésre.

A Gondozási Központ munkatársai telefonon keresik az Idősek Klubja tagjait, hogy sikerült-e regisztrálniuk az oltásra. A Pest Megyei Kormányhivatal ellenőrizni fogja az intézmény működését, de helyszíni szemlére nem kerül sor, csak a dokumentumokat kell beszkennelve megküldeniük. A hajléktalanszállóra a hideg miatt mindenki bemehet. Rövidesen minden védőoltást igénylő munkatárs megkapja a második oltását, így a home office munkavégzés megszűnik az intézményekben.

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézményben minden szolgáltatás működik. Február végén lesz egy egyeztetés a kritikus helyzetek kezelésére szolgáló online jelzőrendszerről, hogy kinek mi a dolga ilyenkor.

A gyermekintézményekben minden csoport működik, a munkatársak között nincs beteg. A bölcsődében a náthás időszak miatt kevesebben vannak. A V8 uszoda korábbi gyermekmegőrzőjének leselejtezett bútorait köszönettel átvették. Az óvodás korú gyermekek szüleit legkésőbb a következő hónapban tájékoztatni kell az iskolai beiratkozásokról.

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár szolgáltatásai a megszokott veszélyhelyzeti rend szerint működnek. Online programjaikat sokan „látogatják”. A könyvfutár szolgáltatásuk is egyre népszerűbb.

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóságnál több beteg munkatárs van, de a létszámhiány ellenére el tudják látni a feladataikat.

A Városi Szolgáltató NZrt.-nél (VSZ) két kollégájukat tesztelték, mert fertőzött személyekkel kerültek kapcsolatba, de mindkettőjük tesztje negatív lett. A védekezéshez szükséges hiányzó eszközök beszerzését elindították.

A Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft.-nél hétfő este végeztek ózongenerátoros fertőtlenítést. A munkavállalók között nincs beteg.

« 2022. szeptember » loading...
h K s c p s v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
vas 25

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
vas 25

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
vas 25

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
vas 25

Vas István emlékkiállítás

június 24. - szeptember 25.
vas 25
vas 25
vas 25

Európai Sporthét – Szentendre

szeptember 23. - szeptember 30.
ked 27