2020. április 30., 08:27
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Május 1–3. között az önkormányzati rendelet értelmében ismét forgalomkorlátozás lesz a Belvárosban. A védett övezetbe csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, a Duna-parti kerékpárúton csak a szentendreiek közlekedhetnek.  A 11-es főút lehajtóinál, ill. a kerékpárút északi és déli végénél a forgalomkorlátozásra figyelmeztető táblákat helyeznek ki.  A Rendészet munkatársai fokozott ellenőrzéseket tartanak.
…………………………………….
? csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival a Belvárosba

? csak szentendreiek közlekedhetnek a Duna-parti kerékpárúton

? Budapesten és környékén érvényben van a kijárási korlátozás

? a nem egy háztartásban élőknek egymástól 1,5 m távolságot kell tartani

? a sportolás, a folyamatos mozgás a közterületen való tartózkodás feltétele
…………………………………….

A forgalomkorlátozásra vonatkozó rendelet szerint csak azok a szentendreiek közlekedhetnek autóval a Belvárosban, akik magánszemélyként tulajdonosai a gépkocsinak, és Szentendrén fizetik a gépjárműadót, továbbá azok, akik belvárosi lakosok, ingatlantulajdonosok, ill. akik, önkormányzati behajtási hozzájárulással rendelkeznek. Csak igazoltan fontos szolgáltatás igénybevétele esetén lehetséges a behajtás. Nem szentendreiek nem hajthatnak be gépkocsival a Belvárosba, és nem helyi lakosok nem használhatják a Duna-parti kerékpárutat.

Mivel Budapesten és környékén érvényben marad a kijárási korlátozás, ezért a Szentendrei Rendészet fokozott ellenőrzéseket tart, határozottan fellépnek a csoportosulásokkal szemben, betartatják a kormányrendelet kijárási korlátozásokra vonatkozó előírásait.

A Rendészet külön felhívja a figyelmet arra, hogy a kormányrendeletben foglalt „szabad idős célú” köztéren való tartózkodás feltétele a sportolás, a gyaloglás, a folyamatos mozgás. Vagyis nem tekinthető a köztéren tartózkodás „alapos indokának” a piknikezés, napozás, ücsörgés, étel-, italfogyasztás köztéren, a nem egy háztartásban élők csoportosulása.

Budapesten és Pest megyében a legmagasabb a fertőzöttek aránya, az ismert adatokhoz képest lényegesen magasabb a tünetmentes vírushordozók száma, ezért a Helyi Operatív Törzs kéri, hogy tényleg csak – a kijárási korlátozásokban előírt – alapos indokkal tartózkodjanak közterületen. Akármilyen nehéz is – a saját és mások egészségének megóvása érdekében –, mindenki tartsa be az óvintézkedéseket.

Szentendre Város Önkormányzat Polgármesterének 19/2020. (IV.30.) önkormányzati rendeletea hétvégére vonatkozó kijárási korlátozással összefüggésben meghozott önkormányzati intézkedésekről >>

 

Fotó: Gerlai Péter