2020. március 23., 19:21

A városvezetés azt kéri a szentendreiektől, hogy segítsenek a város ellátórendszerének tehermentesítésében. A kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt mind a gyermekintézmények közétkeztetéséről, mind az otthonukat el nem hagyó 70 év felettiek, mind a karanténba kényszerültek ellátásáról az önkormányzatnak kell gondoskodnia.

Óriási segítséget jelentene, ha a gyermekintézményekben nem növekedne a közétkeztetést igénylők száma (jogosult, de nem rászoruló). Ezért kéri a városvezetés, hogy aki megteheti, otthon gondoskodjon családja, gyermekei számára a napi egyszeri meleg ételről. Ezzel jelentősen hozzájárul az idősek és a karanténban lévő szentendreiek biztonságos ellátásához. (A közétkeztetési előfizetések visszajuttatásának és elszámolásának módjáról rövidesen dönt a városvezetés és tájékoztatjuk a szülőket.)

A fertőzöttek számának növekedésével a karanténba kerülők száma is növekszik, ha ez hirtelen megugrik, akkor az, komoly terhet ró a városi közétkeztetés számára. A közétkeztetésben dolgozóknak megnövekedett munkaterhet jelent az is, hogy a járványügyi előírásoknak megfelelően minden ételadagot külön dobozban kell a helyszínre juttatni.

Kérjük, ha nem muszáj, ne vegye igénybe a közétkeztetést, ezzel is segítsen a járvány miatt ellátásra szorulóknak.