2020. április 24., 09:20

Április 25–26-án az önkormányzati rendeletnek megfelelően a Belvárosba csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, és csak a szentendrei kerékpárosok használhatják a Duna-parti kerékpárutat. A 11-es főút lehajtóinál és a kerékpárút észak, déli végénél a forgalomkorlátozásra figyelmeztető táblákat helyeznek ki.  A gyalogosokkal, kerékpárosokkal szigorúan betartatják a kijárási korlátozásra vonatkozó kormányrendelet, ill. az önkormányzati forgalomkorlátozás előírásait.

…………………………………….
? csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival a Belvárosba
? a sportolás, a folyamatos mozgás a közterületen való tartózkodás feltétele
…………………………………….

A következő hétvégén is érvényben lesz a “kijárási korlátozással összefüggésben meghozott” önkormányzati intézkedés. E szerint csak azok a szentendreiek közlekedhetnek autóval a Belvárosban, akik magánszemélyként tulajdonosai a gépkocsinak, és Szentendrén fizetik a gépjárműadót, továbbá azok, akik belvárosi lakosok, ingatlantulajdonosok, ill. akik, önkormányzati behajtási hozzájárulással rendelkeznek. Csak igazoltan fontos szolgáltatás igénybevétele esetén lehetséges a behajtás. Nem szentendreiek nem hajthatnak be gépkocsival a Belvárosba, és nem helyi lakosok nem használhatják a Duna-parti kerékpárutat.

A Szentendrei Rendészet munkatársai határozottan meg fogják követelni a kijárási korlátozásra vonatkozó kormányrendelet betartását – különös tekintettel arra, hogy valóban „alapos indok”-kal tartózkodnak-e közterületen. A kormányrendeletben foglalt „szabad idős célú” köztéren való tartózkodás feltétele a sportolás, a gyaloglás, a folyamatos mozgás. Vagyis nem tekinthető a köztéren tartózkodás „alapos indokának” a piknikezés, napozás, ücsörgés, étel-, italfogyasztás, a nem egy háztartásban élők csoportosulása.

Fülöp Zsolt polgármester és Jámbor Ferenc, a Szentendrei Rendészet igazgatója kéri, hogy tényleg csak a kijárási korlátozásokban előírt alapos indokkal tartózkodjanak közterületen – ez mindannyiunk érdeke.

Szentendre Város Önkormányzat Polgármesterének 18/2020. (IV.23.) önkormányzati rendelete >>