2020. március 29., 17:55

8500 mosható, fertőtleníthető, több rétegű textilmaszkot rendelt Szentendre Város Önkormányzata. Hétfőn osztják ki az első 1400 darabot a városi intézmények és a Polgármesteri Hivatal dolgozói számára.  A további szállítmányokat vésztartalékként rendelte a város. A megfelelő védőfelszerelések, fertőtlenítők hiánycikké váltak, csak személyes kapcsolatok révén szerezhetők be.

A védőfelszerelések beszerzése a rendszerváltás előtti éveket idézi, a hiánygazdálkodás korszakát, amikor valamilyen árucikkhez csak személyes kapcsolatok, kapcsolati hálók révén lehetett hozzájutni.

Időrabló és embert próbáló tevékenység elfogadható áron, jó minőségű, a célnak optimálisan megfelelő eszközöket beszerezni. Csak személyes ismeretségek révén lehet egy-egy hiánycikket gyártó céghez bejutni és megrendelni náluk a szükséges holmit – számolt be a Polgármesteri kabinetvezető, Elek Zsófia, aki a polgármester megbízásából intézi a védőfelszerelések beszerzését, folyamatos tárgyalásban van a védőeszközöket, fertőtlenítőt gyártó cégekkel. – Egy olyan varrodától szereztük be a maszkokat, amelyik budapesti önkormányzatoknak is gyártottak, így tőlük és egészségügyi szakemberektől kaptunk a minőségre vonatkozóan referenciát.

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. és a közétkeztetést biztosító konyha számára szentendrei önkéntesek varrtak maszkot, köszönjük nekik – mondta az önkéntesek munkáját is koordináló kabinetvezető.