2020. április 15., 23:12
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A várakozásokat felülmúló lakossági támogatással indult a városi élelmiszeralap megvalósítása a húsvéti hétvégén. Az önkormányzat első kérésére tíz hűtőgépet is felajánlottak magánszemélyek és vállalkozók, a városi Éléstár ezzel megkezdheti az élelmiszerkészlet gyűjtését. Az egyhetes próbaüzem után az adományozás április 22-én indul.

A Szentendrei Éléstár nevet kapta Szentendre város élelmiszeralapja, melynek kezdő készletét az önkormányzat 500 ezer forintos nyitó támogatása adja. A próbaüzem április 16-án csütörtökön indul a felajánlott hűtők helyszínre szállításával (Városi Szolgáltató NZrt.) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tartós élelmiszerekből álló adományának fogadásával. Másnap, pénteken a város megrendelése érkezik meg az Éléstár helyszínéül szolgáló Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárba.

A rendes üzem április 22-én, szerdán indul, 14 órakor.

A próbaüzem során kialakítják a leltározás rendjét és a munkatársak beosztását. A Szentendrei Éléstár minden héten három munkanapon,  szerdától péntekig, 14-től 18 óráig tart nyitva. Minden alkalommal jelen lesz egy boltvezető és hat kolléga, akik bevételezik és adminisztrálják az adományokat, valamint összeállítják a csomagokat és kiadják azokat a rászorulóknak.

Az adományok kiadását az Éléstár kiskönyvben is vezetik a munkatársak. A kiskönyvet minden rászoruló az első jelentkezésekor kapja meg, és minden alkalommal köteles azt magával hozni, amikor adományért jelentkezik. A Szentendrei Éléstár működési szabályzatáról a helyszínen kifüggesztett házirend tájékoztat. Az adományozás feltétele az ebben rögzített szabályok elfogadása és betartása.

A munkatársak számára védőfelszerelést (gumikesztyű, kézfertőtlenítő, maszk) az önkormányzat biztosít.

A Szentendrei Éléstár első meghirdetése óta máris tíz hűtőgép-felajánlás érkezett az önkormányzathoz, ami az induláshoz és a tervezett működéshez is elegendő. Köszönjük minden kedves támogatónknak a felajánlást! Azon támogatóink nevét, akik ehhez hozzájárulnak, közzétesszük.

Kérünk minden szentendrei polgárt, hogy lehetőségei szerint vegye ki részét a rászorulók közösségi támogatásából: bevásárlásai során gondoljon a nehéz helyzetben lévőkre, és vásároljon adományozásra olyan élelmiszereket, tisztítószereket, amelyeknek maga is örülne! Segítsen gyarapítani a Szentendrei Éléstár készleteit, hogy senki ne szenvedjen komoly szükséget a járványhelyzet miatt!

Segíts, hogy segíthessünk! Köszönjük!