2020. május 7., 15:09

Május 11-től az újranyitott hulladékudvarban a zöldhulladék leadásán túl már lomhulladék leadására is lehetőség van, szigorú biztonsági feltételek mellett. Az udvarba belépéskor kötelező a szájmaszk és a kesztyű viselése. A hulladék leadásához előzetesen időpontot kell foglalni a 06-20-440-5284-es telefonszámon, munkanapokon 7:00-15:00 között.

A Kormány döntései nyomán, egyeztetve Szentendre Város Önkormányzatával, a Városi Szolgáltató NZrt. részlegesen megnyitotta szentendrei hulladékudvarát a Szabadkai utca 9. szám alatt a lakossági ügyfelek előtt. Első lépésben – meghatározott feltételek mellett – csak a zöldhulladék leadására volt lehetőség. A járványügyi helyzet mérséklődése és az előzetesen várt nagy ügyfélérdeklődés elmaradása okán további enyhítések bevezetésére nyílt mód.

2020. május 11. hétfőtől a hulladékudvarban zöldhulladék leadásán túl már lomhulladék leadására is lehetőség van az alábbi szigorú feltételek betartása mellett.

• belépés csak lakossági ügyfelek részére
• a hulladékudvarba történő belépéskor kötelező a szájmaszk és kesztyű viselése
• az udvaron egy időben az ügyfelek közül 1 fő és (ha szükséges) 1 fő kísérő tartózkodhat
• jelenleg csak zöldhulladék és lomhulladék átvételére van lehetőség
• zöldhulladék esetében az ingyenesen leadható éves maximális mennyiség 3 m3
• lom esetében leadható éves maximális mennyiség 3 m3 (Ez a gyakorlatban azt jelenti, aki igénybe veszi a hulladékudvarban a 3 m3-nyi hulladék elhelyezését, akkor már nem jogosult a házhoz menő lomgyűjtésre. A házhoz menő szolgáltatásnál csak 2 m3 hulladékot lehet kihelyezni, tehát ezen felül 1 m3-t le lehet adni térítésmentesen az udvarban.)
• többlethulladékot jelenleg a fenti mennyiségen túl még fizetés ellenében sem lehet leadni

A belépéshez időpont egyeztetés szükséges a 06-20-440-5284-es telefonszámon! Kérjük Önöket, hogy a telefonszámot csak időpontfoglalás miatt hívják, minden más ügyben keressék az ügyfélszolgálatot – telefon: +36-26/300-407, e-mail: ugyfelszolgalat@szentendre.hu.

Időpontfoglalásra munkanapokon 7:00-15:00 között van lehetőség. Az időponttal nem rendelkező ügyfeleket sajnos nem tudják kiszolgálni.

A biztonsági intézkedések az ügyfelek és a VSZ Nzrt. munkatársai egészségének megóvása érdekében történnek. Köszönjük megértésüket!