2020. április 25., 22:20
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Telefonos csalók a Gondozási Központra hivatkozva próbálnak ellátottak otthonába bejutni, mondván, látogatóba jönnek, beszélgetni. A Gondozási Központ arra kéri az idősek és más ellátottak rokonait, ismerőseit, figyelmeztessék a veszélyeztetetteket, ne engedjenek ismeretleneket az otthonukba.

A Gondozási Központra hivatkozva telefonáltak idős ellátottunknak, hogy meglátogatnák őt és beszélgetnėnek vele. Mi ilyennel senkit nem bíztunk meg! Az intézmėnyünk telefonon tartja a kapcsolatot az ellátottakkal, és akik bevasárlást kėrnek, azoknak a vásárolt élelmiszert, gyógyszert stb. az intėzmėnyi autóinkkal küldjük ki, vagy a házigondozójuk viszi ki személyesen – tájékoztatta az önkormányzatot az intézmény vezetője, Kecskésné Sipos Andrea. Elmondta: a  Gondozási Központból csak az eddig megszokott dolgozók telefonálnak az időseknek, önkéntesek vagy egyéb személyek nem.

Kėrjük, ne engedjenek be otthonukba ismeretlen embereket! Akinek környezetében az “unokázós” vagy hasonló csalás veszélyeztetettje él, kérjük, figyelmeztesse, hogy legyen óvatos az ismeretlenekkel. Figyelmeztessük azokat is, akik nem látogatják a közösségi oldalakat, nem követik a híreket, hiszen ők fokozottan veszélyeztetettek.