2020. április 11., 11:32

A korlátozások ellenére kerékpárosok árasztották el tegnap a Duna-korzót,  kisebb nagyobb csoportokban tartottak pihenőt a parton. Több szentendrei hívta fel erre a figyelmet a város Facebook-oldalán, többek között egy sportújságíró is, aki a Dera-patak most épülő hídjánál számolta is az áthaladó kerékpárosokat: néhány perc alatt 10 kerékpáros haladt erre. Fülöp Zsolt polgármester azonnal döntött és a forgalomkorlátozást kiterjesztette a kerékpárútra is.

A tegnapi nap tapasztalati alapján a kerékpáros-forgalmat is korlátozni kényszerült a városvezetés. Jámbor Ferenc, a Szentendrei Rendészet igazgatója elmondta, hogy ők is azt tapasztalták, hogy megtöbbszöröződött a kerékpáros-forgalom, és a kerékpárosok nem csak áthaladnak a városon, hanem csoportosulnak a Duna-parton, sétálnak a városban – nyitva tartó vendéglátóhelyet keresgélve.  Erről a város Facebook-oldalán több olvasó is beszámolt.

Fülöp Zsolt polgármester szükségesnek látta a korlátozás kiterjesztését a kerékpáros-forgalomra is. Az önkormányzati rendelet értelmében a városba vezető kerékpárút északi és déli pontjánál igazoltatások lesznek, csak szentendrei  lakosok – akiknek a lakóhelye, tartózkodási helye vagy magánlakása van Szentendrén – használhatják az É-D irányú, Duna-parti kerékpárutat  április 12. és 13-án (vasárnap és hétfőn). A nem szentendrei kerékpárosokat a 11-es útra terelik, ahol a kijelölt kerékpár-nyomvonalon kerülhetik el a Belvárost.

15/2020. (IV.10.) önkormányzati rendelete az Eurovelo6 kerékpárút lezárásáról >>

Fotó: Gerlai Péter sportújságíró