2020. április 3., 17:01
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tisztelt Szentendreiek!  Kedves Honfitársaim!

Az elmúlt hetek történései hatalmas feladat elé állították emberek milliárdjait világszerte. Emberfeletti küzdelmet folytatunk a koronavírus-járvány megfékezéséért.

Magyarországot, így Szentendrét sem kerülte el a járvány, de kollégáimmal azon dolgozunk, hogy minél kevesebb nehézség és veszteség árán jussunk túl ezen az embert próbáló feladaton. Örömmel látjuk, mekkora közösségünk ereje, sok a segítő kéz, akik részt vesznek a védekezésben. A fizikai és lelki erőn túl szükség van azonban anyagi forrásokra is.

Önkormányzatunk erőforrásai végesek, a krízishelyzetben bevételeink folyamatosan csökkennek, miközben váratlan kiadások sora jelentkezik. A védekezés magas szinten történő ellátásához ezért szükség van külső erőforrásokra, segítségkérésre is. Ahhoz ugyanis, hogy a krízishelyzetben feladatainkat el tudjuk látni, továbbá a szociális és egészségügyi ellátórendszereket városunkban az egyre növekvő terhelés figyelembevételével, a szükséges színvonalon fenn tudjuk tartani,

szükségünk van, és egyre inkább szükségünk lesz cégek és magánszemélyek támogató hozzájárulására, az Önök segítségére is.

Szentendre Város Önkormányzatának nevében kérem Önöket, a vállalkozásokat, amennyiben lehetőségük engedi, segítsék városunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben és a rászorulók támogatásában!

 

Az 1999 óta működő Szentendréért Közalapítvány 1/2020. és 2/2020. (03.21.) számú határozatában kimondja, hogy az alapítvány szabad pénzügyi kapacitásait felajánlja a vészhelyzet okozta nehézségek enyhítésére, befogadja és kezeli a lakosság felajánlásait, továbbá felhatalmazza a kuratórium elnökét – a mindenkori polgármestert –, hogy döntsön a rendkívüli támogatások odaítéléséről.

Pénzbeli támogatásaikat kérem, juttassák el az alapítványunk bankszámlájára:

 

kedvezményezett számlaszáma:            11742087-20073857

IBAN szám:                HU50 1174 2087 2007 3857 0000 0000

kedvezményezett neve:                             SZENTENDRÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY

átutalás közleménye:                                  Koronavírus 2020

 

Az adományokat az önkormányzat a vírus elleni védekezésre és a járvány hatásainak enyhítésére fordítja, melyről a város honlapján rendszeresen beszámolunk.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Fülöp Zsolt

Szentendre Város polgármestere

2020. 04. 03.

 

 

 

 

 

Fotó: Várallyai Tádé