2020. május 7., 16:33
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A szerdai piacnyitást nagy örömmel fogadták a szentendreiek, az első veszélyhelyzeti piaci nap azonban nem volt teljesen zökkenőmentes. A legfőbb gondot az életkor szerinti vásárlási idősávok okozták. A tanulságokat levonva – szombaton módosulnak az idősávok: 6 és 9 óra között a 65 év alattiak, 9 és 12 óra között a 65 év felettiek, 12 és 14 óra között ismét a 65 év alattiak vásárolhatnak.
……………………………
A fontosabb szabályok:
? arcmaszk viselése árusoknak, vásárlóknak egyaránt kötelező
? a piac 6 és 14 óra között lesz nyitva
? A PIACI VÁSÁRLÁS ÉLETKOR SZERINTI IDŐSÁVJAI:
– 6 és 9 óra között csak a 65 év alattiak
– 9 és 12 óra között csak a 65 év felettiek
– 12 és 14 óra között ismét csak a 65 év alattiak
? egymástól a másfél méter betartása kötelező
? nincs vásárlási időkorlát, de mindenkit gyors vásárlásra kérnek
? szombaton számítani lehet a bejáratnál a sorban állásra
? egy háztartásból lehetőleg csak egy felnőtt jöjjön vásárolni
? a termékeket az áru átadásáig, lehetőleg csak az árus fogja meg
…………………………..

Sokan figyelmen kívül hagyták az életkor szerinti vásárlási idősávokat, így nem jutottak be a piacra, ami némi zúgolódást okozott, de a többség tudomásul vette a veszélyhelyzeti szabályozást. Néhányaknál gondot okozott az arcmaszk kötelező viselése is, holott az üzemeltető által meghatározott szabályokban, a Piaci rendben ez is szerepel, amit a vásárlóknak kötelező betartani.  Arcmaszk a helyszínen is beszerezhető.

Nagyon sok észrevétel érkezett az életkor szerinti idősávokkal kapcsolatban, többen javasolták, hogy a szerdai, ill. a szombati napokon más-más idősávot határozzanak meg. Sajnos nem lehet minden igényt figyelembe venni, a piaci naponként változó idősávok követhetetlenné válnának. A piac üzemeltetője és a Helyi Operatív Törzs végül a fenti idősávokban állapodott meg, igazodva a kormányrendeletben meghatározott 65 év felettiek vásárlási idejéhez. Kérnek mindenkit, hogy ehhez igazodva szervezzék át a szokásos szombati bevásárlásukat.

A vásárlóknak szerdán többnyire sikerült betartani egymástól a másfél méter távolságot, amire az árusok is rendszeresen figyelmeztették őket. A szerdai nap általában kisebb forgalmú, így egyszerre kb. 40–50 ember tartózkodott a piacon. Szombaton azonban nagyobb forgalomra lehet számítani, a másfél méter távolság betartásával kb. egyszerre 100 ember vásárolhat. Lehet, hogy ezért szombaton a bejáratoknál sorban állásra is kell számítani. A piac üzemeltetője és a Rendészet kéri a türelmüket és megértésüket.

A tömeg elkerülése érdekében minden háztartásból lehetőleg egy felnőtt keresse fel a piacot, és törekedjenek a gyors vásárlásra. Az árusok kérik, hogy a termékeket most csak akkor fogják meg, amikor átveszik az árut.

A járvány még sokáig velünk marad, legyünk türelmesek, szokjunk hozzá az új szabályokhoz, ez mindannyiunk érdeke – kéri a Rendeszet vezetője, Jámbor Ferenc.

Bükkös parti piac: Piaci Rend >>