2020. április 8., 11:02
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sokan szeretnének segíteni hajléktalan embertársainkon, a járványügyi veszélyhelyzetben azonban ennek fokozott kockázata van. Kérjük, a rászorulókat a szabályok betartásával, városi összefogással támogassák a segíteni vágyók!

A hajléktalanok jellemzően közterületen, egymáshoz közel, csoportokban töltik idejük nagy részét. Nekik sok jó szándékú járókelő ad pénzt és ételt, vannak, akik főtt ételt visznek számukra. A hajléktalanok életmódja mellett, a rendszeres tisztálkodás hiánya, a hulladék szétszórása miatt az általuk preferált területeken fokozott a fertőzésveszély, közöttük általában is gyorsabban terjednek a vírusok. A segítőszándék a veszélyhelyzetben további kockázatot rejt. Az ételek a melegben gyorsan romlanak, az átadásuk során a közvetlen kontaktusok száma nő, és a veszélyhelyzetben betartandó legalább másfél méteres távolság sem tartható.

Az önkormányzat és a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság arra kéri a segíteni vágyókat, hogy ne adjanak se pénzt, se ételt közvetlenül a rászorulóknak! Ha támogatni szeretnék őket, azt tegyék a Gondozási Központon keresztül. Kérjük, ide vigyék a nekik szánt adományokat, leginkább konzervet, tisztálkodási szereket, csomagolt kekszet, pékárut, mert főzésre nincs lehetőségük.

Köszönjük a megértést!

Gondozási Központ Szentendre
2000 Szentendre, Sztaravodai út 2.
Tel: 06/26-311-964 vagy 06/20-5958902

A hajléktalanellátó telephely elérhetősége:
Hajléktalanok éjjeli menedékhelye és nappali melegedő
2000 Szentendre, Szabadkai utca 11.
06/20-3109335

Telefonhívásra, ill. csengetésre kimegy az ügyeletes. Kérjük ne menjen be az intézménybe!