2020. március 22., 18:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ismételten sürgette a védőeszközök és fertőtlenítőszerek soron kívüli biztosítását Fülöp Zsolt polgármester Kásler Miklós miniszternek írt levelében. Öt nappal ezelőtt fordult először a miniszterhez, mert Szentendrén a biztonságos védekezéshez és egészségügyi ellátáshoz szükséges elemi védő és fertőtlenítő eszközök és a szükséges készletek nem állnak rendelkezésre. A megkeresésre sem intézkedés, sem válaszlevél nem érkezett.

Sajnos – az egyre nyomasztóbb járványügyi helyzet ellenére – nemhogy intézkedés nem történt, hanem válaszlevelet sem kaptunk – olvasható a levélben. Arra is felhívja a figyelmet a polgármester, hogy a helyzet egyre kritikusabb, mert a hagyományos beszerzési csatornák sem a szakrendelő, sem pedig a házi- és gyermekorvosok esetében nem működnek. Ezért az az elfogadhatatlan helyzet állt elő, hogy az egészségügyi vészhelyzet idején, az elégséges és biztonságos védekezéshez szükséges készletek továbbra sem állnak rendelkezésre. Van olyan eszköz, ami egyáltalán nincs, és vannak olyanok, amelyek már csak már csak ideig-óráig elegendők. Majd tételesen felsorolja, hogy milyen alapvető eszközök hiányoznak: többek között FFP-maszkok, védőruha.

A Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi osztályával ugyan folyamatosan tartja a városvezetés a kapcsolatot, de a hiányzó védőfelszerelésekkel és fertőtlenítőszerekkel, – eszközökkel kapcsolatban intézkedés nem történt, hivatalos tájékoztatást még nem kaptak.

Fülöp Zsolt polgármester – a mielőbbi választ sürgetve – megismételve korábbi levelében írtakat: „Kérem, hogy a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs vezetőjeként, a védekezés és az ellátás során feltétlenül szükséges eszközöket – lehetőleg – soron kívül biztosítsa a járványhelyzetben egészségügyi közszolgáltatást ellátók számára.”

Teljes levél >>

Kapcsolódó cikkünk:
Hiányzó védőfelszerelés, kevés fertőtlenítőszer és -eszköz 2020. 03. 19. >>