2020. március 16., 16:31
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A születés és haláleset bejelentési rendje, valamint a segélyek kifizetése nem változik, anyakönyvi kivonat a Városháza portáján igényelhető, a házassági szándék bejelentése azonban szünetel – változások az anyakönyvi ügyintézésben a járványhelyzetben.   

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

  • A házassági szándék bejelentésére vonatkozó jegyzőkönyv felvétele 2020.04.09-ig szünetel, ez azt jelenti, hogy új házasságkötési szándékot egyelőre nem tudunk befogadni. Az időponttal már rendelkezők esetében az anyakönyvvezetők személyes telefonhívás útján egyeztetnek új időpontot az ügyfelek fogadására.
  • Anyakönyvi kivonatot a Polgármesteri Hivatal portáján kihelyezett nyomtatványt kitöltve lehet igényelni, az anyakönyvi iroda személyes felkeresése nélkül. A kérelem az egyébként szokásos ügyfélfogadási időben tölthető ki és adható le a Városháza portáján.
  • A haláleseti és születés bejelentés továbbra is bármikor megtehető, a hivatali munkarend által biztosított időkeretben, naponta.
  • A segélyek (települési támogatás, illetve rendkívüli települési támogatás) kifizetése ügyfélfogadási időben változatlanul, folyamatosan történik.
  • A Polgármesteri Hivatal Iktatója továbbra is átvesz és érkeztet iratokat, illetve beadványokat.

Felhívom Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy anyakönyvi, segélyezési, illetve iratbeadási ügyekben az előírt protokoll szerint az adott ügyintézőnél egyszerre csak egy személy intézhet ügyet, tehát előfordulhat, hogy a portán rövidebb várakozásra kell számítani.

A kellemetlenségekért elnézést kérünk, a helyzet normalizálódása után azonnal visszaállunk  a szokásos ügyfélfogadási rendre.

 

 

dr. Schramm Gábor
jegyző

Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal

 

 

 

Fotó: Bellai László