2020. április 4., 10:05

Közel 130 liter kézfertőtlenítőt osztott ki a polgármesteri kabinetvezető háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak, valamint a sürgősségi eseteket ellátó fogorvosoknak. Mivel a fertőtlenítőszerek is hiánycikké váltak, így az alapellátásban dolgozók a szokásos beszerzési módon nem jutottak hozzá a munkájukhoz nélkülözhetetlenül szükséges szerhez.

A védőfelszerelések és eszközök biztosítását kérő polgármesteri levelekre miután hosszasan nem érkezett válasz, a polgármester a kabinetvezetőt bízta meg a hiánycikkek beszerzésével. Mint már beszámoltunk róla a városnak sikerült két raklapnyi kézfertőtlenítőhöz jutni. Ebből biztosították a háziorvosoknak, gyermekorvosoknak, fogorvosoknak a kért mennyiségben a fertőtlenítőt.

Nem az önkormányzat feladata a védőfelszerelések, fertőtlenítőszerek biztosítása, hanem az állami szerveké, de hiába telefonáltunk, írtunk levelet… nyilvánvalóvá vált, hogy a város orvosai számára nem biztosítják ezeket – mondta Elek Zsófia kabinetvezető. – Nem volt más választás, minthogy magunk kezdtünk utánajárni, szerencsére sikerrel.