2020. május 16., 12:06
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A május 15-én megjelent kormányrendelet értelmében Pest megyére, így Szentendrére is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a többi megyére. A vidékre vonatkozó védelmi szabályok több ponton módosultak: május 18-tól megnyitnak a vendéglátóhelyek belső, zárt terei is a másfél méter távolság megtartása mellett. A szabadtéri játszóterek látogathatók hétfőtől.

A védekezés fő szabálya a felelős közterületi viselkedés, a maszkviselés vásárláskor és tömegközlekedési eszközökön, és a másfél méter távolság betartása a nem egy háztartásban élők között.

Az IV. 30. Korm. rendelet intézkedéseinek betartása mellett a kormányrendelet módosította a vendéglátóhelyekre vonatkozó szabályokat, így ezek belső terei is megnyílhatnak a másfél méter távolság betartása mellett. Szentendrei vendéglátóhelyek teraszainak területét megnövelik, hogy a távolságtartási szabály betartható legyen.  Az ott dolgozóknak a vendégek által látogatható területen kötelező a maszkviselés, a vendégeknek nem.

Hétfőtől a szálláshelyek is fogadhatnak vendégeket.

A VSZN Zrt. munkatársai rendbe hozták a kültéri fitness pályát és a játszótereket is – előkészítve a hétfői nyitást.

A 65 év felettiekre változatlanul érvényes a vásárlási idősáv: 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatják az üzleteket.

Június 1-jétől a 200 főt meg nem haladó családi rendezvények is megtarthatók vendéglátó üzletekben, valamint szálláshelyeken is, a védőtávolság betartása mellett.

A városvezetés köszöni, hogy a szentendreiek elfogadták és betartották az eddigi korlátozásokat, és hogy vigyáztak magukra és másokra. A járvány – úgy tűnik – lecsengőben van, de a járványveszély nem múlt el, ezért a városvezetés mindenkit arra kér, hogy közterületen tartsa be a szabályokat: viseljenek maszkot és tartsák be a védelmi távolságot.

Érvényben lévő kormányrendeletek:
207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet a védelmi intézkedések következő üteméről >>
168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet a védelmi intézkedésekről >>