2020. április 22., 16:02
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tíz adományozó, aktív képviselői segítség és 38 kiosztott adománycsomag a Szentendrei Éléstár nyitónapjának mérlege. Az önkormányzat Segíts, hogy segíthessünk jelmondattal meghirdetett kezdeményezése a járványhelyzetben rászorulóvá váltak számára kíván közösségi támogatást nyújtani. Egyúttal a segíteni akarókat hívja, azokat, akik úgy érzik, tudnak és szeretnének is adni. 

2020. április 22-én 14 órakor megnyitott a Szentendrei Éléstár azzal a céllal, hogy ételadományokat gyűjtsön és azokat eljuttassa a város rászorulói részére. Az Éléstárnak a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár ad helyet, ahol ezután minden szerda, csütörtök és pénteki napokon 14-18 között várják az élelmiszert felajánlókat és a rászorulókat is. A megnyitón jelen volt Fülöp Zsolt polgármester, illetve számos városi képviselő is, akik aktívan vettek részt a munkában. A nyitónapon 10 adományozó volt, köztük Magyar Judit, Hernádi Krisztina, Almási Csilla képviselők, a Fidesz frakció nevében Laárné Szaniszló Éva, az MSZP helyi szervezete, hivatali dolgozók és magánszemélyek. Pál Gábor képviselő adománycsomagot szállított ki több mozgásában korlátozott rászorulónak, többen a pult mögött szolgálták ki az érkezőket.

Az első nap 38 adománydoboz talált gazdára. Érkeztek egyedülállók, családosok, de sok nagycsaládos is örömmel vihette haza a 15000,- forintnyi holmival megrakott ládákat. Jutott az otthoni kamrák polcaira olaj, tészta, keksz, de tisztító- és tisztálkodószerekből is. Minden érkező türelemmel és precízen követte a higiénés utasításokat, használta a kézfertőtlenítőt és tartotta be az Éléstár Házirendjét.

A Szentendrei Éléstár várja a rászorulókat és az adományozókat. Minden segítség számít!