2020. április 2., 14:07

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság, a SZERI biztonsági járőrei március 31-től a város bevásárló helyeinek környékét felügyelik, ellenőrzik a kormányrendeletben előírt kijárási korlátozás betartását. Szintén feladatuk az üzletek szigorúbb működési feladatainak, az előírt idősáv betartásának ellenőrzése. A HÉV-állomás környékét, ahol gyakran megjelennek a hajléktalanok és rendszeresen kialakulnak beszélgető, kisebb csoportok, reggeltől napnyugtáig két-két járőr felügyeli.

A rendészeti iroda vezetője, Jámbor Ferenc kérdésünkre arról számolt be, hogy a járványügyi szabályok miatt mostantól fokozott jelenléttel segítik a korlátozások betartatását. Nemcsak a HÉV-végállomás melletti SPAR áruház környékére fordítanak gondot, de a város minden nagyobb (LIDL, ALDI, CBA) és kisebb üzletét tájékoztatják a szabályokról, segítenek a vásárlók koordinálásában is.

Az üzleteket egyébként szúrópróbaszerűen az ÁNTSZ is ellenőrzi, a szentendrei rendészek pedig a Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályától kaptak végzést erre a feladatra. A szolgálatot összesen hatan látják el, két-két fővel, a város több pontján, a reggeli óráktól napnyugtáig. Utána gépjárművel és gyalogosan járják a várost a közbiztonsági járőrszolgálattal.

A rend fenntartása miatt a HÉV-állomásnál egész napos jelenléttel biztosítják a szabályok betartását a rendészek.