Felhívás közadakozásra -- koronavírus tájékoztató

Koronavírus info


AKTUÁLIS HELYZET MAGYARORSZÁGON, 2020. 04. 06.

  • 744-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. 67 gyógyult. 38-an hunytak el. 22.282 mintavétel történt. 14.325-en hatósági házi karanténban. Pest megyében 142 beazonosított fertőzött.
  • Az adatokban szereplő fertőzöttek száma jelentősen eltér a valós fertőzöttek számától. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus.
  • Kijárási korlátozás Magyarország egész területére: március 28. és április 11. között. Csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából hagyhatók el a lakóhelyek. Részletek >>

HOL TART A JÁRVÁNY A VILÁGBAN? Folyamatosan frissülő helyzetkép>>

A KORONAVÍRUS JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATOS
VÁROSI INFORMÁCIÓK

KIOSZTOTTÁK A KÉZFERTŐTLENÍTŐKET A VÁROS ORVOSAINAK Közel 130 liter kézfertőtlenítőt osztott ki a polgármesteri kabinetvezető háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak, valamint a sürgősségi eseteket ellátó fogorvosoknak. Mivel a fertőtlenítőszerek is hiánycikké váltak, így az alapellátásban dolgozók a szokásos beszerzési módon nem jutottak hozzá a munkájukhoz nélkülözhetetlenül szükséges szerhez. 2020. 04. 04. Továb >>

A HIVATALI ÜGYFÉLFOGADÁS: BIZONYTALAN IDEIG SZÜNETEL Bizonytalan ideig szünetel a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása. A hivatal a személyes ügyfélfogadást nem tudja biztosítani, de az elektronikus kapcsolattartási formák változatlanul igénybe vehetők. A csak személyesen intézhető ügyekről, azok felsorolásáról a város honlapján tájékozódhat.

A FOGYATÉKKAL ÉLŐK ELLÁTÁSA A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN A kormány a veszélyhelyzet idején az önkormányzatok feladatkörébe utalta a 70 év felettiek, a hatósági karanténban lévők ellátása mellett a fogyatékkal élők ellátását is. A város vezetése azt kéri, hogy a fogyatékkal élő szentendrei polgárok mielőbb jelentkezzenek az Ügyfélszolgálaton, hogy ellátásukat biztosítani tudják.
2020. 04. 03. Tovább >>

MOSÓ- ÉS SZÁRÍTÓGÉP A MENTŐÁLLOMÁSNAK Megérkezett a mosó- és szárítógép a Szentendrei Mentőállomásnak. Jól jellemzi az egészségügyi szolgáltatók helyzetét, hogy úgy két hete, amikor Fülöp Zsolt polgármester megkérdezte a mentőállomás vezetőjét, mire van szükségük, két dolgot kért: klórtartalmú tisztítószert és egy mosó- és szárítógépet, hogy az állomáson használt holmikat ki tudják mosni és ne kelljen haza vinni az esetleg kórokozóval is szennyezett ruhaneműt.
2020. 04. 03. Tovább >>

KÖZPONTI KÉSZLETBŐL TOVÁBBRA IS VÁRJÁK A VÉDŐESZKÖZÖKET SZENTENDRÉN Április elsején érkezett meg Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár válasza Fülöp Zsolt polgármester tíz napja elküldött, második, immár sürgető levelére, amelyben a védőeszközök és fertőtlenítőszerek soron kívüli biztosítását kérte. Az államtitkár asszony 03. 31-én kelt levelében biztosította a polgármestert, hogy „haladéktalanul megküldte ismételt levelét az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) Főigazgatójának.”
2020. 04. 02. Tovább >>

RENDÉSZEK FELÜGYELIK A JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOK BETARTÁSÁT A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság, a SZERI biztonsági járőrei március 31-től a város bevásárló helyeinek környékét felügyelik, ellenőrzik a kormányrendeletben előírt kijárási korlátozás betartását. Szintén feladatuk az üzletek szigorúbb működési feladatainak, az előírt idősáv betartásának ellenőrzése. A HÉV-állomás környékét, ahol gyakran megjelennek a hajléktalanok és kialakulnak kisebb csoportok, reggeltől estig két-két járőr felügyeli.
2020. 04. 02. Tovább >>

MEGÉRKEZETT A KÉT RAKLAPNYI KÉZFERTŐTLENÍTŐ
Szintén személyes kapcsolatok révén sikerült a rendelőintézet, a házi- és gyermekorvosok, a város intézményei számára elegendő kézfertőtlenítőt szerezni. Mintegy 5 raklapnyi – raklaponként 850 liter – szer beszerzését szervezte meg a polgármesteri kabinet. A kistérségi összefogás keretében a kabinet a többi térségi önkormányzat számára is biztosította ezt a beszerzési lehetőséget. A szállításban Leidinger István, Pomáz polgármestere nyújtott segítséget.
2020. 03. 31. Tovább >>

ÓVODAI BEIRATKOZÁS: ONLINE VAGY TELEFONON
Módosul a koronavírus járvány miatt az óvodai beiratkozás menete a 2020/2021-es nevelési évre. A szülők e-mailben vagy telefonon jelentkezhetnek a város óvodáiba gyermekükkel 2020. április 2. és 17. között. A szándéknyilatkozatokat elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen tehetik meg a szülők az Óvodaközpontnak, a letölthető szándéknyilatkozat megküldésével, illetve telefonon az adatok megadásával
2020. 03. 31. Tovább >>

ÖNKORMÁNYZATI BÉRLEMÉNYEK DÍJA: ELHALASZTJÁK AZ EMELÉST
Elhalasztja az önkormányzat a tulajdonában álló lakások, helyiségek és egyéb bérlemények bérleti díjának emelését a veszélyhelyzet fennálltáig – döntött a Helyi Operatív Törzs (HOPT). Több mint háromszáz önkormányzati bérleményt, lakást, garázst, helyiséget és földterületet érint a rendelkezés. A már kiszámlázott díjakból a többletet az áprilisi számlákban jóváírják. A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjának emelését a 24/2018. önkormányzati rendelet) írja elő.
2020. 03. 31. Tovább >>

ÉTELKISZÁLLÍTÁS ÉS SÁTORÉPÍTÉS
A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkatársai és a városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói naponta átlagosan 110–120 ebédet szállítanak házhoz az otthonukat el nem hagyó időseknek, rászorulóknak. Három gépkocsival és hat fővel kb. 2–3 óra alatt végeznek a kiszállítással. Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy gépkocsival és két tűzoltóval segíti a munkát – köszönet érte. A VSZ munkatársai sátrat állítottak fel a hajléktalanszálló udvarán az újonnan érkező otthontalanoknak.
2020. 03. 31. Tovább >>

MEGFONTOLJÁK: TURISTACSOPORTOK LÁTOGATÁSÁNAK KORLÁTOZÁSA
A polgármester turistacsoportok mozgásának korlátozásával kapcsolatban még március közepén írt levélére megérkezett a Miniszterelnökség Miniszteri Kabinetjétől a válasz. Ugyan már okafogyottá vált a dolog, hiszen a múlt hét végétől kijárási korlátozás lépett életbe – és ezt feltehetően a turizmusban érdekeltek is betartják –, de a válasz biztosította Fülöp Zsoltot arról, hogy a „Rendkívüli Jogrend Akciócsoport minden esetben megfontolja a beküldött észrevételeket.”
2020. 03. 30. Tovább >>

MEGÉRKEZETT 1400 MOSHATÓ, FERTŐTLENÍTHETŐ TEXTILMASZK
8500 mosható, fertőtleníthető, több rétegű textilmaszkot rendelt Szentendre Város Önkormányzata. Hétfőn osztják ki az első 1400 darabot a városi intézmények és a Polgármesteri Hivatal dolgozói számára. A további szállítmányokat vésztartalékként rendelte a város. A megfelelő védőfelszerelések, fertőtlenítők hiánycikké váltak, csak személyes kapcsolatok révén szerezhetők be.
2020. 03. 29.
Tovább >>

VÉDŐFELSZERELÉSEK A VÁROSI INTÉZMÉNYEKNEK A köz szolgálatában álló, városi intézmények – Gondozási Központ, Családsegítő, a Városi Szolgáltató, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság, Polgárőrség – munkatársai számára az önkormányzat beszerezte a védőfelszereléseket, eszközöket. Egészségük megóvása Szentendre számára alapvető fontosságú, mert a város működtetése szempontjából nélkülözhetetlen feladatokat látnak el.
2020. 03. 29. Tovább >>

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS IDEIGLENES ÁTSZERVEZÉSE
Miniszteri utasításra ideiglenesen átszervezik a felnőtt házi- és a gyermekorvosi alapellátást. AZ orvosi praxisok és ügyeletek betegellátó kapacitását összevonva akut betegellátó központokat kell létrehozni, amelyekben a légúti és nem légúti panaszokkal érkező betegek ellátását teljesen el kell különíteni. Fülöp Zsolt polgármestert kérdeztük arról, hogy milyen információi vannak a szentendrei alapellátás átszervezéséről.
2020. 03. 27. Tovább >>

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS
2020. 03. 28–04. 11-IG

2020. március 27-én kijárási korlátozást rendelt el a kormány. Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.
2020. 03. 27.
Tovább >>

TEHERMENTESÍTSÜK
AZ ELLÁTÓRENDSZERT!

A városvezetés azt kéri a szentendreiektől, hogy segítsenek a város ellátórendszerének tehermentesítésében. A kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt mind a gyermekintézmények közétkeztetéséről, mind az otthonukat el nem hagyó 70 év felettiek, mind a karanténba kényszerültek ellátásáról az önkormányzatnak kell gondoskodnia.
2020. 03. 23. Tovább >>

VÉDŐESZKÖZÖK, FERTŐTLENÍTŐSZEREK BIZTOSÍTÁSÁT SÜRGETI FÜLÖP ZSOLT
Ismételten sürgette a védőeszközök és fertőtlenítőszerek soron kívüli biztosítását Fülöp Zsolt polgármester Kásler Miklós miniszternek írt levelében. Öt nappal ezelőtt fordult először a miniszterhez, hogy a város egészségügyi intézményeiben nincs elegendő védőfelszerelés és fertőtlenítőszer és -eszköz. Sem intézkedés, sem válaszlevél nem érkezett.
2020. 03. 22. Tovább >>

ADOMÁNYOZZON
A KORONAVÍRUS ELLENI FELLÉPÉSHEZ!
Szentendre Város Önkormányzata köszönettel fogadja mindazon magánszemélyek és cégek pénzbeli adományát, aki hozzájárulna a koronavírussal kapcsolatos extra költségek fedezéséhez, illetve minden olyan eszközbeszerzéshez, amelyet az önkormányzat nem tud megoldani, de a polgárainknak, intézményeinknek szüksége lenne rá.
2020. 03. 21. Tovább >>

JÁRVÁNYÜGYI ZÁRLAT ALATT ÁLLÓ HONFITÁRSAINK MEGSEGÍTÉSE Csütörtök óta minden nap megerősítést nyert az országos Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, hogy a koronavírus-fertőzés az ország teljes területén jelen van. Így nyilvánvalóan térségünk, a Dunakanyar és valószínűsíthetően Szentendre is érintett.
Ennél konkrétabb információt az önkormányzattal nem osztottak meg a hivatalos állami szervek.
2020. 03. 22. Tovább >>

FELAJÁNLÁSOKAT FOGAD AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A RÁSZORULÓKNAK Az Ügyfélszolgálat munkanapokon és hétvégén 08.00-tól 18.00-ig telefonon, illetve e-mailben köszönettel fogad minden olyan eszköz-, szolgáltatás-, pénzadomány felajánlást, amely segítséget nyújt rászorulóknak, városi intézményeknek. Várjuk azok jelentkezését is, akik segítséget kérnek, az a cél, hogy egymásra találjanak a segítséget nyújtók és kérők.
2020.03.21. Tovább >>

AZ ÖRÖM AZ IMMUNRENDSZERÜNK EGYIK FŐ MOTIVÁLÓJA
Mai videónkban Dr. Bartha Zsolt szentendrei és pilisszentlászlói háziorvos összefoglalja, hogy a koronavírus milyen változásokat okozott az egészségügyi ellátásban, és beszél arról is, hogy az immunrendszerünk egyik legnagyobb motiválója az öröm, így különösen fontos, hogy ebben a nehéz időszakban is megtaláljuk a bennünk és a közvetlen környezetünkben lévő
örömforrásokat.
2020. 03. 22.
Videó >>

BÜKKÖS PARTI PIAC: ONLINE RENDELÉS, ÁTVÉTEL ÁTVEVŐ PONTOKON
A múlt héten bezárt Bükkös parti piac helyett, szigorúbb feltételek mellett üzemelő átvevőpont indul a piacot üzemeltető Szenczi Koppány (Zero-24 Kft.) előkészítő és szervező munkájának köszönhetően. Rövidesen online módon lehet rendelni és a kijelölt átvevő pontokon kapja meg a megrendelő a számára előre összeállított csomagot – így csökkentve a személyes kapcsolatok okozta fertőzési kockázatot. 2020. 03. 21. Tovább >>

SZENTENDREI TAVASZI FESZTIVÁL: JEGYVISSZAVÁLTÁS
A fesztivál programjai a Kormány védelmi intézkedései értelmében elmaradnak, az elmaradt rendezvényeinket igyekszünk az év folyamán a későbbiekben pótolni. Az online megvásárolt jegyek visszaváltását és visszatérítését az InterTicket Kft.végzi, a visszaváltás automatikusan történik. A #neváltsvisszajegyet mozgalom keretében lehetősége van támogatásként felajánlani a megvásárolt jegyük árát, hamarosan elérhetővé válik egy online felület, amin nyilatkozhatnak erről.
2020. 03. 21. Tovább >>

MINDEN SZENTENDREI FELELŐS MINDEN SZENTENDREIÉRT!
Fülöp Zsolt polgármester – aki önkéntes karanténban van otthonában – videóüzenetben kérte a szentendreieket, hogy tartsák be az óvintézkedéseket. Felhívta a figyelmet az idősek segítésére – elmondva, hogy az önkormányzat miben áll a rendelkezésükre. Aki teheti, maradjon otthon. „Törődjünk többet szeretteinkkel, tartsuk a kapcsolatot telefonon vagy elektronikusan. Vigyázzunk egymásra!”
2020. 03. 21.
Video>>

KARANTÉNBA KÉNYSZERÜLŐ SZENTENDREIEK ELLÁTÁSA
Az önkormányzatok nem minden karanténba került állampolgárról kapnak értesítést, ugyanakkor a hatáskörükbe utalta a róluk való gondoskodást is a kormány. Az ún. járványügyi zárlat alatt állókról, csak az illetékes hatóságnak van információja. Ezért kérjük – ha a zárlat alatt állók nem tudják megszervezni az ellátásukat – jelentsék be igényüket a Városi Ügyfélszolgálatnál.
2020. 03. 21.
Tovább >>

VÁLTOZÁSOK A HULLADÉKSZÁLLÍTÁS RENDSZERÉBEN
A járványügyi helyzet miatt a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. további intézkedésig szünetelteti a lakcímekre kiszálló lomtalanítási szolgáltatását. A változások a már egyeztetett, de még nem teljesített lomtalanítási időpontokat is érinti, ezért kérjük a már visszajelzett és időponttal rendelkező ügyfeleinket, hogy ne tegyék ki a lomhulladékot további értesítésig.
2020. 03. 21.
Tovább >>

VALAMENNYI ZÁRLAT ALATT ÁLLÓ MUNKATÁRS LELETE NEGATÍV
A Városháza valamennyi munkatársának negatív a koronavírustesztje, valamennyien jól vannak, tünetmentesek. Mint ismeretes ők kerültek közvetlen kapcsolatba a Szentendrén járt, vírusfertőzött marokkói miniszterrel. A járványügyi zárlat alá helyezésüket egyelőre nem szüntették meg a 14 napos lappangási idő miatt.
2020. 03. 20.
Tovább >>

MÓDOSUL A VÉDŐNŐI ELLÁTÁS A JÁRVÁNY MIATT
Jelenlegi járványügyi helyzetben mindannyiunk érdeke a vírus terjedésének megfékezése, ezért a személyes kapcsolattartás minimalizálására van szükség. Tanácsadásra csak előzetes egyeztetés esetén van lehetőség. A váróban egyszerre csak egy ember tartózkodhat. Csak egy kísérő hozza a gyermeket.
2020. 03. 20.
Tovább >>

HIÁNYZÓ VÉDŐFELSZERELÉSEK, KEVÉS FERTŐTLENÍTŐSZER ÉS -ESZKÖZ
Hiányzó védőfelszerelések, alacsony készletek fertőtlenítőszerekből és -eszközökből. Ez derült ki abból, a házi- és gyermekorvosok körében, valamint a járási feladatokat is ellátó rendelőintézetben végzett felmérésből, amit Fülöp Zsolt polgármester rendelt el az állampolgárok egészségvédelme, biztonsága érdekében.
2020. 03. 19.
Tovább >>

ÖNKORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEK A JÁRVÁNYÜGYI VESZÉLYHELYZETBEN
Március 19-től munkanapokon 8-18 óra között elektronikusan vagy telefonon az ügyfelek rendelkezésére áll az Ügyfélszolgálat. 14 órától csak a veszélyhelyzettel összefüggő ügyek intézhetők. Csütörtöktől az önkormányzat napi egyszeri meleg ételt biztosít, továbbá segíti az otthonukat el nem hagyó, 70 év felettiek ellátását…

2020. 03. 18. Tovább >>

SEGÍTSÜNK EGYÜTT A 70 ÉV FELETTI SZENTENDREIEKNEK!
Az önkormányzat felhívással fordul a segítségre szoruló 70 éven felüli szentendreiekhez, és azokhoz, akiknek ilyen embertársainkról tudomásuk van. Az önkormányzat segítséget nyújt az egyszeri meleg étkezés biztosításában, a gyógyszerek beszerzésében és hetente két alkalommal a bevásárlásban. Együtt, összefogva segítsünk a 70 év feletti szentendreieknek, akik különösen kiszolgáltatottak ezekben a napokban!
2020. 03. 18. Tovább >>

ÖT MUNKATÁRSNÁL VÉGEZTÉK EL A KORONAVÍRUSTESZTET
A kormányzati munkatársakhoz képest több napos késéssel, számtalan levél és telefon után ma elvégezték a koronavírustesztet a Szentendrén járt, fertőzött marokkói miniszterrel közvetlen kapcsolatba került öt városházi munkatársnál. Az egyik érintett, Pilis Dániel alpolgármester számolt be a mintavétel megtörténtéről, aki 03. 15-től – az érintett munkatársakkal együtt – járványügyi zárlat áll.
2020. 03. 18. Tovább >>

SZERVEZETT TURISTACSOPORTOK MOZGÁSÁNAK KORLÁTOZÁSA
A járványügyi intézkedések súlyos hiányosságra hívta fel a figyelmet Fülöp Zsolt polgármester a rendkívüli jogrendért felelős akciócsoport vezetőjének és az Operatív Törzsnek írt levelében. Az intézkedések nem korlátozzák a szervezett (főként buszos) turistacsoportok szabad mozgását, amivel a jelentős idegenforgalommal, belföldi látogatókkal érintett települések szembesülhetnek.
2020. 03. 18. Tovább >>

SZÜNETELTETI A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁST A DMRV
A veszélyhelyzet miatt a DMRV Zrt. felfüggeszti ügyfélfogadási tevékenységét. Az eddig személyesen intézhető ügyeket telefonon, online, e-mailben, postai levélben és faxon intézhetik. Felfüggesztették a pénztárak működését, a számlákat banki utalással, online bankkártyás fizetéssel, postai csekk alkalmazással, hagyományos postai csekken fizethetik be.
2020.03.19.
Tovább >>

JÁTSZÓTEREK, SZABADTÉRI SPORTPARKOK LEZÁRÁSA
A járványügyi helyzetre való tekintettel a személyes érintkezések minimalizálása érdekében 2020. március 18. éjféltől, határozatlan időre, polgármesteri hatáskörben megtiltom a Szentendre város területén található játszóterek és szabadtéri sportparkok használatát, valamint megtiltom minden illetéktelennek az ezekhez tartozó tartozó zárt területre való belépést.
2020. 03. 18.
Tovább >>

BEZÁRT A BÖLCSŐDE,
ÜGYELETI REND AZ ÓVODÁBAN
A bölcsőde előre meg nem határozott időre bezárt, az óvoda szükség esetén ügyeletet fog biztosítani. Az óvodai nyílt napok elmaradnak. Az óvodák rendkívüli ügyeletéről pénteken hoz döntést a Szentendre Városi Óvodák intézményvezetője. Ügyelet várhatóan abban a városrészben lesz, ahol igazolt igény mutatkozik erre.
2020. 03. 17.
Tovább >>

POLGÁRMESTERI INTÉZKEDÉSEK A VSZ MUNKATÁRSAI VÉDELMÉBEN
A kulcsfontosságú közszolgálati tevékenység folyamatosságának fenntartása, a fizikai dolgozók védőeszközökkel való ellátása, a 70 év feletti munkavállalók munkaterületi munkavégzésének szüneteltetése, home office …– többek között ezeket az intézkedéseket rendelte el Fülöp Zsolt polgármester a Városi Szolgáltató Nzrt. munkatársai védelmében.
2020. 03. 17. Tovább >>

MÁTÓL BEZÁR A BÜKKÖS PARTI TERMELŐI PIAC
A Bükkös parti termelői piacot 03. 17-től az üzemeltetőjének bizonytalan időre be kell zárnia. Fülöp Zsolt polgármester egyeztetett a Nemzeti Népegészségügyi Központ helyi vezetőjével, de egyértelmű állásfoglalást nem kapott a piac járványügyi kockázatait illetően, ezért polgármesteri hatáskörben bizonytalan időre bezáratta. A piac újranyitásáról a város hivatalos oldalain azonnali tájékoztatást adunk.
2020. 03. 17.

VSZN – KÖZÉTKEZTETÉS: EGYÉNI CSOMAGOLÁS
Az ügyeletre kijelölt gyermekintézményekbe, a Gondozási központ ellátottjai részére, valamint az önkormányzat dolgozóinak a Városháza portájára – az új protokoll szerint – egyszer használatos dobozokban szállítják ki az ételt a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. munkatársai. Ha változik a helyzet, vagy jelentősen növekszik a létszám, visszatérnek az eredeti módon történő szolgáltatás biztosítására.
2020. 03. 17.

RENDKÍVÜLI BETEGELLÁTÁSI REND A GYERMEKORVOSI RENDELŐBEN
Csak előzetes telefonmegbeszélés után és csak időpontra érkezzenek a betegek a gyerekrendelőbe – ezt kérik a gyermekorvosok a fertőzés kockázatának csökkentése érdekében. Az egyeztetett időpontra érkezéssel minimalizálható a betegek egymás közötti, valamint a betegek és az egészségügyi személyzet közötti közvetlen érintkezés.
2020. 03. 16.
Tovább >>

SZEI – CSAK SÜRGŐS ESETEKET LÁTNAK EL
Az EMMI utasítása alapján 03. 16-tól a SZEI-ben a tervezett egészségügyi ellátásra, előjegyzett betegek vizsgálatára csak akkor kerülhet sor, ha arra sürgősen szükség van (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében). Ha bizonytalan állapota megítélésében, először telefonon érdeklődjön a szakrendelésen.
2020. 03. 16.
Tovább >>

AZ EMMI TÁJÉKOZTATÁSA A BÖLCSÖDE ÉS AZ ÓVODÁK BEZÁRÁSÁRÓL
Dr. Schramm Gábor jegyző levélben értesítette Kásler Miklóst, az Emberi Erőforrások Miniszterét arról, hogy Szentendre Város Polgármestere a fertőző betegség terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 16-tól határozatlan időre szünetet rendelt el a város bölcsödei és óvodai nevelést ellátó intézményeiben.
2020. 03. 16.
Tovább >>

SZÜNETEL AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
ÉS BEZÁR A HULLADÉKUDVAR
Szünetel az ügyfélfogadás az Ügyfélszolgálaton 03. 16-tól várhatóan 03. 31-ig s és a bezár a Hulladékudvar. Kérjük, hogy ügyeiket telefonon és e-mailben intézzék, ill. átmenetileg otthon gyűjtsék a lomokat, építési törmeléket és egyéb hulladékot. Az intézkedés a szemétszállítást és a szelektív hulladékgyűjtők ürítését nem érinti.
2020. 03. 15.
Tovább >>

GYIK – A MAROKKÓI KÜLDÖTTSÉG SZENTENDREI LÁTOGATÁSA
Igyekeztünk válaszolni a marokkói delegációval kapcsolatos minden kérdésre. Mint a sajtóból ismeretes a delegációt vezető miniszter koronavírussal fertőzött volt, a Városháza több munkatársával közvetlen kapcsolatba került. Válaszainkban részletesen beszámolunk arról, hogy Fülöp Zsolt polgármester milyen intézkedéseket tett.
2020. 03. 15.
Tovább >>

ELMARAD A GIRO D’ITALIA MAGYARORSZÁGI SZAKASZA
Az Európában kialakult súlyos járványügyi helyzet miatt elmarad a Giro d’Italia magyarországi, első három szakasza, a május elejére tervezett Grande Partenza. Elmaradnak a Szentendrére tervezett, gyerekeknek és családoknak szóló előrendezvények is, valamint lemondja a város a körversenyhez kapcsolódó ki mit tud?-ot és ötletpályázatot is.
2020. 03. 16.
Tovább >>

VÁCI TANKERÜLETI KÖZPONT: DIGITÁLIS ISKOLAI MUNKAREND
A Váci Tankerületi Központ tájékoztatta az intézményeiben tanuló gyermekek szüleit a március 16-án életbe lépett, tantermen kívüli, digitális iskolai munkarenddel kapcsolatban. Felhívták a figyelmet, hogy nincs iskolai szünet, a családoktól szemléletváltást és felelős magatartást kérnek a tanév sikeres teljesítése és a fertőzésveszély csökkentése érdekében.
2020. 03. 15.
Tovább >>

ELMARAD A TAVASZI FESZTIVÁL VALAMENNYI PROGRAMJA
A járvány terjedésének megelőzése érdekében a 34. Szentendrei Tavaszi Fesztivál valamennyi programja elmarad. A Dunaparti Művelődési Házban, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében, a Barlangban tartott programok, foglalkozások, a P’Art Mozi filmvetítései határozatlan időre felfüggesztésre kerülnek.
2020. 03. 13. Tovább >>

A HAMVAS BÉLA PEST MEGYEI KÖNYVTÁR BEZÁR
Március 16-tól visszavonásig a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár és a Püspökmajori Klubkönyvtár zárva tart. A könyvtár a kölcsönzési határidőket meghosszabbítja, késedelmi díjat nem számol fel erre az időszakra. Az intézmény április 30-ig minden rendezvényét elhalasztja.
2020. 03. 16.
Tovább >>

ZÁRVA TART A V8 USZODA
ÉS SZABADIDŐKÖZPONT

A V8 Uszoda és Szabadidőközpont a kialakult járványügyi helyzet miatt, a szentendrei polgárok egészségének védelme érdekében a V8 Uszoda és Szabadidőközpont 2020. március 15-től bizonytalan ideig zárva tart.
2020. 03. 13.
Tovább >>