2021. december 15., 20:02
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Budapesti Fejlesztési Központ rekonstrukciós terveit december 15-én Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatója a Fidesz helyi országgyűlési képviselő jelöltjével közösen ismertette. Bár az esemény Szentendrén, az Offline Centerben volt, a városvezetés nem kapott meghívást rá. Fülöp Zsolt a tervek kapcsán felmerült kérdéseket tisztázó tárgyalásokat kezdeményezett. A városvezetés érveinek kifejtésére 2022. január 12-ére kitűzött online egyeztetés formájában adott lehetőséget a BFK. A 11-es út felújítását is befolyásolhatják a bemutatott elképzelések: a két nagy beruházás összehangolásának érdekében  Pilis Dániel alpolgármester levélben fordult a Magyar Közút illetékeseihez.

„Szentendre területén megvalósuló beruházás esetén elfogadhatatlan, hogy az együttműködés elemi normáival szakítva úgy mutatják be a H5-ös HÉV vonalának és végállomásának felújításával kapcsolatos terveket, hogy az eseményre a szentendreieket képviselő választott politikusokat meg sem hívják – reagált a hírre Fülöp Zsolt, hangsúlyozva, hogy a kampányolás logikája helyett a helyi politikában vissza kellene térni a józan együttműködés útjára. – Ennek reményében a terület egységes fejlesztéséért végzett közös munkára készülünk, hiszen a cél közös: a Szentendrén és környékén élők életminőségét javító, a mai kor igényeit kielégítő intermodális közlekedési, és különböző szolgáltatásokat, köztük közszolgáltatásokat is nyújtó központ megvalósítása.”

(A borítóképen Vitézy Dávid az Offline Centerben. Kép forrása: bfk.hu)

Frissítés 1: Fülöp Zsolt pénteken több sürgető témát felvetve levélben kezdeményezte a tárgyalások folytatását, emlékeztetve arra, hogy a korábbi találkozók során csak fejlesztési irányokról esett szó, konkrét  építészeti és információkat nem kapott a város, és Szentendre főépítészével sem egyeztettek. Arról is csak az Offline Centerben tartott fórumon elhangzottak alapján értesültek, hogy az intermodális csomópont mellett a szomszédos, önkormányzati területre is kiterjedő látványterveket készíttetett a BFK.

Frissítés 2: A BFK -tól érkezett telefonos értesítés szerint a találkozóra – online egyeztetés formájában – 2022. január 12-én kerülhet sor.

Frissítés 3: A bemutatott tervek a 11-es út felújításával kapcsolatos eddigi döntésekkel kapcsolatban is több kérdést felvetnek. A két nagy beruházás összehangolásának érdekében, a szentendreiek érdekeit képviselve Pilis Dániel alpolgármester levélben fordult a Magyar Közút illetékeseihez.

A leégett Spar környékének megújítását szolgáló beruházás előkészítésével az önkormányzati hivatalon belül külön munkacsoport foglalkozik. A döntést előkészítő folyamat részeként a lakosság véleményét, igényeit felmérő kutatás indult, a december 15-ei határidőig a kérdőívet interneten és nyomtatásban is kitölthették az érdeklődők. A részvételt köszönjük, a kutatás eredményét a honlapon is közöljük.