2022. december 8., 17:26
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Forráshiányra hivatkozva elutasították az önkormányzat pályázatát, amelyet a Pomázi út Radnóti utca és a közterület határa közötti szakaszának felújítására nyújtott be a Belügyminisztérium „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című felhívására.

Az önkormányzat 2022 januárjában sürgősséggel tárgyalta a pályázatot. A Belügyminisztérium felhívásának kiírása szerint belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztésére is igényelhető volt támogatás. A pályázat indoklásában az önkormányzat kifejtette, hogy a jelentős forgalmú Pomázi út a Püspökmajor-lakótelep egyik fő közlekedési útvonala, amely összeköti Szentendrét Pomáz várossal. Az út burkolata javításokkal teli, elöregedett a nagy igénybevétel miatt. A 11-es főút mellett az egyetlen alternatív közlekedési útvonal. Ennek a kapcsolatnak a fontossága kiemelten kezelendő a közeljövőben elkezdődő 11-es főút felújítás miatt, hiszen jelentős terelőútként fog funkcionálni a felújítás ideje alatt.

Az önkormányzat az önrészre 20 millió forintot különített el a költségvetésben, a teljes költség 65 százalékára lehetett pályázni, ami 34,2 millió forint lett volna, ha el nem utasítják a pályázatot.

A Belügyminisztérium az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című felhívására benyújtott pályázatokat 2022 tavaszán, majd őszén bírálta el. Az őszi elbíráskor már tudható volt, hogy a 11-es főút felújítására nem kerül sor, így ez alkalommal is kiesett a támogatandó projektek köréből. Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára decemberben kelt levelében azt írta, hogy a benyújtott pályázat „forráshiány miatt nem részesült támogatásban”.